Sayfalar

26 Aralık 2009 Cumartesi

Sevgili Günlük- Mutluluk ve Kuşlar


Hey kuşlar size diyorum size;
       Evde sebepsiz yere mutlu mutlu gezişim, hayatın karanlık yüzünü görmeyişim, densizleri, insanları üzmeyi misyon edinenleri takmayışım, hiç rüya görmeyişim ya da sadece renkleri görüşüm, evden dışarı çıkmak istemeyişim, azalan telefon ve alışveriş faturaları, aldığım sanatsal iltifatlar, kendimi sizin kadar hafif hissedişim, hiç aklıma gelmeyen sigara, yeni bannerim, hep sizin yüzünüzden...
 



Devamı için başlığa tıklayın...





       Bunları yaparken mutsuz olur mu insan hiç?

       Canlı-cansız herşeyin bir enerjisi olduğuna çok inanan ben, televizyonu bile birileri açarsa izlerim, hatta çoğunlukla dinlerim. Kötü şeylerin dinlendikçe, izlendikçe, tekrar edildikçe yayıldığına inanıyorum. Açıldığında gördüklerim, duyduklarım hiç hoşuma gitmiyor. Haberleri o saatte mutlaka tv açık olduğu için mecburen izliyorum. Onu da hep zaplattırırım. Lüzumsuz kesme, biçme, adi suç haberleri tiksindiriyor beni, dünyadan soğutuyor. Eşim yatarken bana hep Saba Tümer' i açıp bırakıyor :) İyi hoş ta çok salak gülüyor kadın, bazen konukları bile o bana saatlerce gelen gülme seanslarında ne yapacaklarını bilmeden öööyle bakınıyorlar, "bitse de gitsek", dercesine.

       Bir de izlemediğimi bastıra bastıra söylediğim halde, "geçenlerde bir kadın-adam çıktı, şöyle olmuş, böyle kaybolmuş", diye ısrarla anlatanlara da sinir oluyorum. İstesem izlerim, niye anlatıyorsun ki, banane. Kibarca diyorum; "izlemiyorum diyorum ya, beni ilgilendirmiyor bu tür şeyler", kimisi o an hınk diye susuyor, kimi de bana kültür hizmeti yaparmışcasına hararetle anlatmaya devam ediyor. Kafamı nerelere soksam bilemiyorum. Mecazi değil, gerçekten içim daralıyor, bunalıyorum, oradan, o insandan uzaklaşmak istiyorum.

       Geçen bir arkadaşım küçük kızıyla geldi. Biz sohbet ederken ona da tv açalım dedik. Ben bizim televizyonu açamadım iyi mi? Televizyonun nasıl açılacağını bilemedim. O kadar uzun zamandır kendim açmamışım ki... Nasıl açıklayacağımı da bilemedim. Hep derim izlemem diye ama bu kadarını kimse, hatta ben bile tahmin etmezdim. Azıcık ta utandım. Kapatma işi en son bana kalıyor, en geç yattığım için. Onu bile direkt tv düğmesinden çat diye yapıyorum. Bunu derken tüm teknolojik aletlerle aram çok iyi. Eşim ve oğlum yapamayınca tvnin uydu ayarları vs... hep kendim kurcalayarak yaptım. Yaptım ama o kadar işte.

       İzleyebileceğim birkaç dizi,program var, onlara da denk gelirsem. Mesela Gülhan'la Galaksi Rehberi diye bir program var. Şeker kız Gülhan sunuyor,Tv 8'de. Gününü saatini bilmem. Denk gelince izlerim. Geçen gece tekrarını izledim. Bayılıyorum o kıza. Bayılmamın bir diğer sebebi de çok renkli giyiniyor, mikrofonuna kuş takıyor :) Son bölümdeki Kenya gezisi ve sunumu çok keyifliydi. İzlemem derken program önerisi bile yaptım :) ona göre... Şimdi programın adını ararken aaa baktım Gülhan'ın blogu da varmış.

Mutlu hafta sonları hepimize...


11 yorum:

YETENEK-SİZİN dedi ki...

mutlu olmak ne güzel bir duygu, oh keyfini sür. kuşlar şekermi şekerler.
sahibinin iç dünyasını çok güzel yansıtmışlar

Aslı dedi ki...

TV'den uzak durmak en iyisi gerçekten de, uzun zamandır haber seyretmiyorum. Gazetelerde ise adam karısını kesti, çocuk açlıktan öldü bölümlerini geçiyorum. Mutlaka birileri "kendini gerçeklerden soyutlayıp sorumluluktan kaçıyorsun" diyebilir ama diğer türlü ben kabussuz gece geçiremiyorum, hayatıma sağlıklı devam edemiyorum. Depresyon tedavisi yerine "neyi bileceğimi kendim seçerim" tedavisi bana daha uygun...

Gülhan'ın programını uzun yıllardır düzenli olmasa da seyrediyorum, kendi yapıp sunduğu,içinden geldiği gibi kasılmadan gezdiği için ben de çok seviyorum:) Rengarenk kıyafet,makyaj ve tokaları insanın ayrıca içini açıyor zaten:) Ama bazen izlerken içimden diyorum, bunları ben giyip taksam yaratığa dönerim o nasıl sevimli görünüyor böyle?? Blogunda da benim çok sevip beğendiğim ama üstteki butonları oynayamadığım için başka bir template seçmiştim... Bu aslında wordpress için hazırlanmış bir temaydı.

Son olarak kızmazsan birşey söylemek istiyorum, çok güzel kuşlar yapıyorsun ama ana sayfadaki başlığa koyduğun 6 kuş var ya, fotoğrafta Kuşlarına haksızlık etme, daha net bir fotoğraflarını koy ki gerçek güzellikleri görülsün;) Umarım kızmazsın...

sesiber dedi ki...

Küçük güneşim çok sağol. Aslıcım, ooo tam benlik upuzun yorum. Zevkle okudum. Çok sağol. Ben hiç kızmam böyle şeylere, her zaman beklerim.
Dün çok uğraştım onları oraya yerleştirene kadar. Garip bir tema, fotonun yarısı altta kalıyor, kestim, biçtim hadi ekrana yaydım ama netliği bozuldu. Üff dedim, dağınık bıraktım. Sırf banner için çekmiştim o fotoyu oysa. Dur biraz daha uğraşayım :)

Fikir İşçisi dedi ki...

yine çok güzel bir çalışma olmuş
ellerine sağlık.

leyya dedi ki...

bi insan bi insanı ancak bu kadar anlar herhalde:)

GeCe dedi ki...

aynen canım benim de tv ile aram öyle ama gitgide farkettm ki tv seyretmeyi bırak gazete bile okuyamaz oldum

Nedret dedi ki...

Çok kaptırdık galiba bu işlere.Doğru mu, yanlış mı yapıyoruz bilemiyorum. Bu işlerle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Cennetimi böyle hayal ediyorum. Sadece sevdiğim kişilerle beraber, sadece sevdiğim işlerle uğraşacağım bir yer.Malzeme de boldur orada, hoca desen 1 numara.Belki gerçek çiçek yapmayı öğretir bana. Cehennemde dersimi aldıktan sonra tabii:)))

sesiber dedi ki...

Fikir İşçisi çok teşekkür ederim.

Leyya aynı yolun yolcusuyuz, normaldir:)

Gece zaten ne kadar izlemesek te çok önemli olan seçkileri çevremizden duyuyoruz.

Nedret abla gülümsetti yorumun. Gerçekten öyle olursa yaşadık. Sadece yiyip-içip yan gelip yatmak hiç bana göre değil. Craft hurisi olmak isterim ben:)Çarpılmadan mektubuma son vereyim :))

Derya dedi ki...

Sizin kuşlar daha güzelmiş bayıldım, bende deneyeceğim kumaştan :) Her daim böyle mutlu ve huzurlu olmanız dileğiyle..

ebrulikedi dedi ki...

bu kuşlarına bayılıyorum.rengarenk öyle tatlılar ki.iznin olursa ben de yapacağım bu kuşlu süsten.
gülhan'ı ben de fırsat buldukça izliyorum.komik,eğlenceli,cıvıl cıvıl bir kız.ben de renkli giyinmeyi sevdiğim için içimi açıyor onu tvde görmek:)

Nane Şekeri dedi ki...

Bendensin :) Bana da millet haber özürlü bakıyor ama inan benimde için kaldrmıyor. Ben bu kararı tam 5 yl önce aldım. Ama hala etrafımda ayakl gazeteler var. Bazen içimden şarı söylüyorum desem inanır msın :)
Kuşlar gerçekten çok sevimliler insanın içini açıyorlar :)
İyi yıllar dilerim