Sayfalar

12 Ekim 2009 Pazartesi

Sonbahar Manzaralı Çay Keyfi...


Tüm fotoğrafları tıklayarak büyütebilirsiniz.

       İki gün önce eşimin şehir dışında olmasından kaynaklanan akşamları dizi izleme, kestane kebap yapma, meyve soyma, çay demleme ve tüm bunları tüketme işlerimden feragat edip çatıya kaçtım. Bu sefer ütüm yoktu, direkt masama oturdum. Gerisini hatırlamıyorum. Saat 02:30 du aşağı indiğimde. Mutluydum, guruluydum. Sevecek bir şeyim daha olmuştu. Tuvalete kalkan oğluma ısrarla gözüne sokup gösterdim. Zorla güzel olmuş dedirttim. Geç gelen eşime o saatte göstermedim, sabah uyanınca gösterdim. Bunu da mı yaptın, dedi. Materyallerin künyelerini sordu. Çok beğendi. Oğluma da, eşime de his testi yaptırdım. Dışarıdaki sonbaharı hissettiklerini anladım test sonucu.

       Sonuçta bu da benim 10 Marifet Sonbahar Yarışması Tasarımım.
Ta ta ta taaammm.
Beğendiyseniz ve 10 Marifet bünyesinde en az üç yazı sahibiyseniz; çekinmeyin tutun :)

  • Dışarıdaki sonbahar teması için mavi zeminde keçe, ağaçta deri kullandım. 
  • Kuş ta keçeden. 
  • Ağacı sadece gövdeden yapıştırdım. Dalları boyutlu görünmesini istediğim için yapıştırmadım. 
  • Tafta kumaştan kestiğim yaprakları çakmakla azıcık yaktım. Onların da boyutlu görünmesi için sacede bir yerinden yapıştırdım. 
  • Kuş ta ayakları üzerinde duruyor. Öne ya da arkaya yapışık değil. 
  • Beyoğlu taşlarını yağmur görüntüsü vermesi için ağaçlı zemine ara ara yapıştırdım. 
  • Pencere yerine geçen şeffaf plastiğin arkasından sıcak silikonla su damlası görüntüsü oluşturdum.


  • Sağ yan duvardaki tablo yo-yo.

  • Perdeleri evde bulunan enli dantellerden kesip, teğelle büzüp, çöp şişe geçirerek hazırladım. Şişin iki ucuna ahşap boncuklar yapıştırdım.
  • Perde bağları boncuklu iğne oyalarından.    
  • Halı geniş keten kurdela. Uçlarından saçak çıkardım ve yapıştırdım.

  • Sol yan duvardaki köpekli tablo da çok önceden yaptığım polimer kil pendanttı.


       Tüm çalışmaya başlamadan önce bulduğum küçük bir kutu kapağı içine pencere manzarasını hazırladım. Zaten tüm ampuller ondan sonra yanmaya başladı. Yapacağım diğer objelerin boyutunu bilebilmek için kutu ayarladım. Fikrimühim' den gelen Selva Makarna kutusunu tüm kutular gibi saklamıştım. Çok dayanıklı, taş gibi bir kutuydu kendisi. Kapağını kestim ve kaplamadan önce pencere olarak hazılardığım ölçüye göre kutuyu maket bıçağıyla oydum. Sonra beyaz yapışkanlı kağıtla düzgünce kapladım. Yine yapışkanlı kağıtla duvar bordürünü yaptım.
  
       Sandalyelerin boyutunu anlayın diye parmağımı olaya bastırdım. Bu arada sandalye yapmak çok zevkli. İşin içinde tel varsa herşey zevkli zaten.


       Sandalyeleri Suzan Geridönmez'in blogunda görmüş ve denemeyi çok istemiştim. Ben gördüğümde sadece ilk aşamanın olduğu postu okumuş ve tel iskelet hakkında fikir edinmiştim. Aklımda kaldığı kadarıyla iskeleti hazırladım. Ondan sonraki aşamaları kafamdan uydurdum. Şimdi onun blogunda yazının devamını okudum, ben biraz kestirmeden gitmişim sanırım. :) Sandalye arkalıklarını ve tablasını hazırlama ve monte işlemini ben daha farklı uyguladım.

       Bu arada Suzan Hanım' ın blogunda çok güzel minyatür ve paper mache çalışmaları var. Mutlaka ziyaret edin derim. Özellikle minyatür porselen tabakları ve teneke içecek kutularından yaptığı galvaniz görünümlü objeler yapmak istediklerim arasında.


Masayı da aynı teknikle çalıştım. Sandalye ve masayı gördüğünüz gibi süsledim. Yaşasın silikon tabancası...





Çaydanlık ve fincanı transparan beyaz polimer kil (fimo marka) yaptım. Çiçek deseni daha önce yaptığım milliefiori bloglarımdan kestim. Hemen fotoğraflamak için kili pişirmedim.

Çalışmanın iç kısmı bittiğinde kenarlarındaki boşluk ve kağıdın potluklarının olması tamamlamam gerektiğini düşündürdü. Evdeki saten biyeyi dört tarafına ortalayarak yapıştırdım. Dantellerle de köşeleri süsledim.

       Tema sonbahar olabilir ama ben o sarıyı sevmiyorum. Donduruyor beni o renk. Dışarıda yağmur da yağsa, yapraklar da dökülse ben toz pembe dünyamı yansıtmak istedim. Sonbahar yeterince vurdu beni. Kullandığım renklerle kendime gelmek istedim.
       Bu ortamda oturup çay-kahve içmek çok keyifli olurdu. Sandalyeler yerine rahat ve sallanan bir koltuğu tercih ederim. Bu tarz sandalyeleri çok severim ama hiç rahat değildirler. Demirleri sırtınıza batar. Battaniyeyi çekip yayılacak bir koltuk tercihimdir. Sahi neden bunu yapmadım ki?????

       Dün yazdan kalma bir gündü. Kerpe' ye balık yemeye gittik. Herkes denize giriyordu. Gerçekten kendime geldim. Sonraki postta çok güzel fotoğraflar paylaşacağım.

29 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

saatin nasil gectigini anlamamissindir bile.. cok sirin bir calisma olmus... guzel bir hafta diliyorum.. medinem

esensdollsandpuppets dedi ki...

Çok beyendim Sesiber duvar panosu ,fincanlar,halı iskemleler çok ama çok güzeller.Kutlarım

Adsız dedi ki...

hımm beyoğlu taşı ve silikon çok hoş bir ayrıntı...detaylı resimler harika eline sağlık

Unknown dedi ki...

ÇILDIRDIM BAKARKEN BU NE YA MUHTEŞEM.SANDELYEYE Mİ,PERDEYEMİ AĞAÇLARA MI HANGİSİNE BAKAYIM ŞAŞIRDIM

iffetin günlüğü dedi ki...

minyatürlere bayılırım.damlalar ve yapraklar çok güzel görünüyor.bol şans diliyorum

Banuca dedi ki...

O sandalyelere oturup sizinle karşılıklı çay içerken, dışarıdaki sonbahar manzarasına bakıp, anılarla dolu bir sohbete dalasım geldi. Çok güzel, ince detaylı, sevimli bir çalışma olmuş, bu kadar hayale sürüklediğine göre beni :))

Fosi dedi ki...

her detaya ayrı vuruldum!
gözül kalmadı ama kalbimi o pencere önünde bıraktım!

Nedret dedi ki...

En süper minyatür yapıyorum diyende bu sıcaklık, bu şirinlik yok.Dört dörtlük olmuş.Çok sevdim.Bol şans.
Cappy'ye de aşşağıdaki gibi bir tosladım.İçim soğudu.Ooooh!
''Hiç bana reklâm maili göndermeyin ve üyelikten de hemen çıkartın.Yarışmada seçtiğiniz limonu da artık her yerinize yapıştırırsınız.Biz de sizi ciddi sandık ve üye olup oy verdik.Bu ne dirayetsizliktir.Bu ciddiyetsizlikle siz o içeceğide kimbilir nasıl baştan savma yapıyorsunuzdur.Bir daha ağzıma bile sürecek değilim.Yok para markaymışta falan filan.Onlar sizin paranızı alır giderler.Cappy içeceklerini de sanıyorsanız yanılıyorsunuz.Çoluk çocuğa oyuncak olursunuz işte böyle.''

Nedret dedi ki...

Senin yazıların benim bloguma neden geç geliyor olabilir acaba?.Bende hâlâ bir önceki yazın görünüyor.???

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Sabır bir erdemdir derler ne doğru bir söz.Vallahi emeğinize sağlık,sabrınıza hayran oldum.Mincik mincik nasıl da detaylarıyla yapmışsınız.Hayatta beceremeyeceğim bir şey.Tebrikler.Sevgiler

Şehnaz dedi ki...

ÇOK HOŞ BİR MİNYATÜR OLMUŞ...AMA SABIR İŞİ...ELLERİNE SAĞLIK...

Duru Günaçan dedi ki...

ellerine sağlık canım.sonbaharda evinin sıcaklığını ve huzurunu çok güzel yansıtmışsın.hemen tutmaya gidiyorum:) yarışmada başarılar dilerim.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım eline emeğine sağlık.Harika olmuş.Sımsıcacımk bir ev olmuş.
postları merakla bekliyoum.
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

ne kadar beyendiğimi 10marifette az biraz dile getirmiştim ama yine söylim çok şirin harika ince ayrıntılar ayrı ayrı güzel olmuş canım bol başarılar dilerim

sesiber dedi ki...

çok teşekkür ederim hepinize. size o sıcaklığı hissettirdiysem oldu demektir. yorumlarınız ilkbahar gibi.

Nedret abla desteğin için çok teşekkür ederim. tam içini dökmüşsün :)Yazılarımın neden geç geldiği konusunda fikrim yok ama benim blog arada sapıtıyor:))

Lilas Conuts dedi ki...

Hello from Nouméa
Nice blog and craft

herşeyden azıcık dedi ki...

Gözlerin pörtlemiştir bu kadar minnacık şeyleri yapa yapa ben oraya üye değilim ama kendimden tuttum bunu :))

sevil dedi ki...

Çok çok beğendim çalışmanızı,gerçekten özgün ve sıcak .Bana sonbaharın sıkıcılığını değil dostlarla paylaşılan zamanların sıcaklığını hissettirdi.Ellerinize sağlık.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok hem de çok beğendim çalışmanı Sesi cim.Detaylar inci gibi işlenmiş. biz henüz bakmadık çalışmalara aklımızda bir çalışma vardı onu yapana kadar pek bakmak istemedik ama yetişmeyecek gibi hepsine toplu bakacağız. Başarılar diliyoruz sana.

Butikpartim dedi ki...

ÇOK BEĞENDİM,HARİKA OLMUŞ GERÇEKTEN,ELLERİNİZE SAĞLIK..SANDALYELERE BAYILDIMM..

Stil Direktoru dedi ki...

yaşam ölüm sanat tüm duygularım bir araya girdi ablacım hayatımızın değerini bilip ürettiklerimizle ufak mutluluklarla mutlu olmayı ve şükretmeyi bilelim daima :(

Ayca Karaoglan dedi ki...

Sana ne söylesem azdır Sesi'cim inanılmaz yetenekli bir insansın ve yaptığın her işe özgünlüğünü katmayı başarabiliyorsun. Bu minyatüre bayıldım. Becerebilir miyim bilmiyorum ama yapacaklarım arasına bu tarz bir çalışmayı ekliyorum. Ellerine emeğine sağlık, şimdi 10 marifete gidiyorum :) Öpüyorum çok

Gülen Tezer dedi ki...

Sesiber'im; parmak çocuk olasım geldi, parmaktan başka bir çocukla karşılıklı, pembeden döşenmiş bir sandalyeciğe iliştirip kendimi bahçedeki 'his' sonbaharına karşı sıcacık bir sütlü kahve içesim geldi :) Çok yaratıcı olmuş, sonbahar renklerinin dışında olmasına karşın anlatımla bütünleşen sonbahar dokusundan çok hoşlandım :)

Yelish dedi ki...

sonbahar manzarali cay keyfine bayildim
azicik yetenegim olsa ne olurdu yahu...

bu arada satiyormusun bu urunleri ??

sesiber dedi ki...

Güzel ve anlamlı ve de klasik olmayan ilgili yorumlarınıza çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bu minişler bağımlılık yapıyor. Bugün özel istek üzerine bir avize hazırladım bu odaya, düzgün bir ayak bulabilirsem lambader de yapabilirim. Yapınca tekrar gösteririm size:)

Azıcık eli craft işlerine yatkın herkes yapabilir, gözünüzde büyütmeyin. Önemli olan hayalinizi geniş tutmak.

Yeliz blog üzerinden şimdiye kadar çok satış yaptım. Yapıyorum. Sipariş üzerine de çalışıyorum. İstediğin zaman iletişim adresimden yazabilirsin.

Hepimize sevgiler, güzellikler diliyorum...

Unknown dedi ki...

BENDE YILLAR ÖNCE ..YANİ 30 SENE EVVEL... BEBEKLERİM İÇİN BÖYLE BİR ODA YAPMIŞTIM,ONU HATIRLADIM..ELLERİNE SAĞLIK.TASARIMIN HARİKA....SEVGİLER

Su dedi ki...

Çok güzel olmuş... Ellerinize sağlık! Şirin, sıcak ve iç açıcı...
Sevgiler

IKABAGS dedi ki...

Ne iyi ettin de yolladin bu linkleri, gece gece uykusuz gozlerle gozumuz gonlumuz acidli soyle ;)

Hem ellerine ama ondan oncesi yuregine sahip, bir yanimzi cocuk, bir yanimiz anne , bir yanimiz kadin ama en onemlisi insan !

sesiber dedi ki...

Evet Feyzacım, azıcık kafa dağıtalım istedim. Hep iş, hep iş. Ben de senin mutlu olunca yolladığın o youtube linkine bayılıyorum (oyun havaları) :)))Yüzüme kocaman bir gülümseme yerleşiyor tüm gün boyunca :)