Sayfalar

29 Ekim 2009 Perşembe

Sevgili Günlük- Tabu, Kestane, Cimdik, Saç Çekme....



       Genelde kalabalık olunca, bayramlarda falan oynarız tabuyu. Akşam eve girip daha üstümü çıkarmadan, okulun öğleden sonra tatil olması ve yağmur yağması sebebiyle evde feci sıkılan oğlum, "yemekten sonra upwords oynayalım mı?" dedi. Çatıya çıkıp dün tadı damağımda kalan şapka dikme operasyonumun ikincisine kendimi hazırlamışken, bu özel isteği kıramadım.

       Yemek yedik Ben ortalık toplarken baktım o sehpayı hazırlamış. Son anda daha çok eğleniriz diye tabuda karar kıldık. O sırada klasik kestane kesme görevimi de ifa ettim. Komşum tavsiyesi üzerine, maket bıçağıyla kestim bu sefer. Gerçekten çok daha kolay oluyor. Ben de size tavsiye edeyim. Ucunu fazla çıkarmadan, kibar kibar kesiyorsunuz.

       Kestaneler pişerken ben annemi arayayım, dedim. Tam 25.dk konuşmuşuz. Telefonu kapattım, kestaneleri fırından çıkardım.

       Tabu sonrasında ben çok yorgun düşüyorum. Hala kollarım cımırılmaktan acıyor, saçlarım çekilmekten, çenem sıkılmaktan...

         Kuklalı anlatımda süreyi yettiremiyorum, konuşmadan edemiyorum. Sonra da çıngar çıkarıyorum. Daha kalabalıkla çok daha güzel oluyor. Daha da gürültülü oluyor tabii. Oyun sırasında birbirimize davranışlarımızı gören, bir daha bunlar yüzyüze bakmaz herhalde der, hakaretler havada uçuşuyor ama gülmekten de karnımız ağrıyor.

Salonun loş ışığından dolayı fotoğraflar berbat. Fakat kestaneler çok güzeldi :)

       Yarın sabah oğlum uzun zamandan beri katılmadığı bayrama katılacak. Yağmur da yağıyor, ertelenebilir sanırım.

      Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum ve şu güzelim ülke topraklarında bölünmeden, kardeşçe, refah içinde yaşadığımızı gözlerimi kapamadan görmeyi diliyorum.


10 yorum:

İğne İle İplik dedi ki...

Valla kestaneler süper görünüyo, ışığın loş olması etkilememiş:) Kestaneleri görünce benim tatlı başbelalarımı hatırladım:) Geçenlerde eve nerden gelmişse artık bir paket ufak kestane gelmiş. Bunlar sobada yapılcak cinsten değil haşlayıp tatlı yapalım demiş annemle anneannem. Sonra bu iki hatun ocağa kestaneleri koyduklarını unutup evden çıkmış. Şans işte anahtarımı almayı unuttum diye annem komşuya bırakmış anahtarı da yolda hatırlayınca telefon edip kontrol etmelerini istemiş. İyi de etmiş az, kalsın bir avuç kestane için ev yanıyomuş:/ Fırında pişirmek hiç aklıma gelmemişti. Bu yazıdan sonra evdeki her türlü kestane pişirme işine el koyuyorum:))

Bu arada bende hepimizin özellikle hamarat, çağdaş Cumhuriyet Kadınları'mızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Gördüm gördüm, Türk Hava Yolları battaniyesini gördüm:) Sizi gidi siziii:) Benim kardeşim çalışıyor THY'de, bize de getirmişti bir tane :) Tabu çok güzel bir oyun ama dediğin gibi kavgaya yol açıyor. Bizde çok uzun zamandır oynamadık. Çocuklar küçük, ailecek oynayamıyoruz ama kalabalık olunca fırsatı kaçırmıyoruz. Bak benim de canım istedi şimdi, bağıra çağıra oynamak... Biz genelde kızlara erkekler oynuyoruz ama erkekler hep hile yapıyorlar, biz de çıngar çıkartıyoruz. Allahtan bizde şiddet yok, yoksa halimiz nice olurdu...:))

sesiber dedi ki...

İğne ile iplik, gerçekten bir avuç kestane için ev yanacakmış. Allah korumuş. Şimdi şu eski tip kapaklı ızgaralardan almayı düşünüyorum sırf kestane için. Bizde hemen her akşam yeniyor, bu yıl da pek bol kestane. 15-20 dk. da oluyormuş o ızgaralarda. Aklında olsun.

Marifetli Peri, biz kendimiz aldık battaniyeyi :)) Hac dönüşü orada yazken burada hava buzdu. Ben incecik saten elbiseyle uçaktan ineceğim ve yanıma kalın bir üst almayı akıl edemeyince; uçaktan battaniyeye sarılıp çıkmıştım. Hatırası var yani :))

Bizim erkekler çok haşin oynuyorlar. Okey oynarken masa kırmışlıkları var :))) Gören şaşırır. Hatta az önce eşimle eniştem tavla oynuyordu, odayı terketmek zorunda kaldık, bağırış-kıyamet :)) Evet çok hile yapıyorlar. Upwords oynarken eşimin uydurduğu kelimeleri görsen dudağın uçuklar :)))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Canım, Allah hacılığını kabul etsin. Allah bizlere de nasip etsin. Annem de geldiğinde hava soğuktu, bizde şal vermiştik.
Biz de SCRABBLE oynarken yanımıza sözlük alıyoruz. Tavsiye edrim:)

Bu arada ben hep maket bıçağıyla keserim kestaneleri, daha emniyetli oluyor. Bir de ben "artı" şeklinde yapıp, eki teflon bir tencerem var sırf kestane için onda yapıyorum. Fırında daha uzun sürüyor sanki.

Bayramını kutluyor, dileklerine katılıyorum.

sesiber dedi ki...

Amin canım:)
Sözlük iyi fikirmiş :))
Sen babam gibi pişiriyorsun o zaman, o da aynen öyle ve teflon tencerede, kestanelri yıkayıp yapıyor.

krizantem dedi ki...

Kestaneelr süper görünüyor, hastayım zaten, canımda istedi, hava soğuk, bu saate kim gidip alacak. Yazık değil mi bana. Ühü ühüüü. Ama eğlencenizi kıskandım valla. Bende bir küçük canavar var ki, bırak ailcek oyun oynamayı, babasının yanına otursam kıskanıyor:)) Neyse oda büyür, hep beraber oyunlar oynarız, eğleniriz dimi:)

http://www.yaseminkale.com/ dedi ki...

allahım sebil sen beni çok tanıyormusun ama ben seni baya tanıyor ve bayılıyorum ne kadar anlatmışsın
hele cumhuriyetimiz için söylediklerine tam destek katılıyorum
tahta atını yapıcam dedim ve de yaptımmmm ee tabi amigurumi tekniği ile
süpersin canım harikasın

Cocukla Cocuk dedi ki...

kestane kesmek bizde de benim görevimdir ahh ben de yıkamadım kimseye bu görevi yıllardır:) maket bıçağı fikri çok hoşuma gitti hemen yarın aksam deniycem...su tabu yu biz de kac sefer niyetlendik ama bir türlü alamadık nedense...o konuya da hız vereyim en iyisi..sevgiler

Gülen Tezer dedi ki...

Her sene yaklaşık beş kilo kadar taaa Bartın'lardan hediye olarak gelen kestaneleri günlerce yedikten sonra kestane mevsimini bu zamanlarda kapatmış bir ailenin ferdi olarak derim ki kestane nefis bir yiyecektir ama bu doygunlukla sezon içinde bir daha canım ister mi bilemem sesi'm.
Bizde bu tür oyunlar oynanmaz. Kardeşim acayip mızıkçı. Okeyi 24 taşla oynadığını bilirim onun :D
Cumhuriyetimiz için sözlerin net, öz ve kısa ve katılınmayacak gibi değil.

sesiber dedi ki...

Kriiiz üzülme büyüyünce onunla oynarsınız:)

Yasemin alemsin:)))

Çocukla çocuk bizde arada keyfi gelince eşim keser. Babamlarda da hep babam keser, bulamadık öyle eş :)) Tabu mutlaka alın. Bizde XL var. Şimdi daha yenisi çıkmış.

Güleniiim,
5 kilo biz 2 haftada bitiriyoruz. Ne zaman kestane biter o zaman sezon kapanır. Erken kapatmışsınız cık cık cık... Deepfreeze de konuluyor, bilesin.

24 taşla mı, uwwww o daha betermiş. Kafasına vur ıstakayla, bak bi daaa yapıyor mu:)))yapamaz zaten :))))