Sayfalar

17 Ekim 2009 Cumartesi

Pratikev Rezaleti

       Daha önce pratikev'den espresso makinamı alıp sorunsuz alışveriş yapmıştım. Buna güvenerek 9 gün kadar önce dikiş makinası siparişi verdim. Hevesle hergün girip sipariş takibinden bakıyorum, "tedarik sürecinde" (bugün de girdim hala öyle)

       Tüm alışveriş sitelerinde olduğu gibi siparişiniz 3 iş günü içerisinde kargoya verilir, süre uzayacak olursa müşteri hizmetleri temsilcilerimiz tarafından bilgilendirilirsiniz, şeklinde de bir beyanları vardı.

       Baktım bekle bekle olmayacak, Çarşamba günü aradım. 3-4 arama sonucu tenezzül edip cevap veren temsilci, "teslimatı kargoya ürünün ait olduğu şirket yapıyor, aaa ürününüz elinize geçmedi mi" , diyerek, benden daha şaşkın bir cevap verdi. "Şirketle görüşüp size döneceğim" , dedi.

       3 saat geçti arayan-soran yok. O zamana kadar sakin, kibar olmaya and içimiş olan ben, yeminimi bozup tekrar aradım. Aynı kız (zaten her seferinde bu bayanla muhatap oldum, sanırım tek kişi var orada) çıktı telefona. Bu sefer daha kesin ve kararlı bir şekilde, neden geri dönülmediğini sordum. Bu sefer beni  "tekrar sorayım" deyip beklemeye aldı. O zaman anladım ki daha önceki size dönerim, lafı hikayeymiş, kimseyi henüz aramamış ki bana dönsün. Ben dakikalarca bekledim ve bayan bana, ürünümün bugün kargoya verildiğini (ne tesadüfse) yarın elimde olacağını, istersem kargodaki Mine Hanım' ı (bu Mine Hanım çok ünlü bir kişi olmuş sayelerinde) arayıp sorabileceğimi söyledi. Neyse dedim, salakça sevinip yarını bekledim. Yarın oldu, öbürgün oldu, geldik Cuma' ya...

       Kargoyu aradım; "Pazartesi'den beri adınıza yapılmış bir çıkış yok" , denilince nevrim döndü. Tekrar pratikevi aradım. "Artık dolandırıldığımı düşünmeye başladım" , dedim. Kızcağız pek bir alındı, 5 yıldır bu işi yapıyorlarmış ta, kimseyi dolandırmamışlar da... "Nerede o zaman benim siparişim? Neden yalan konuşup kargoya verildi, diyorsunuz? Sizce ne düşünmeliyim bu durumda? " dedim. Eh işte kem-küm, kargo şirketinin neti bozulmuş, bilgisayarlarında problem varmış, mış ta mış." Siparişimi iptal edin" , dedim. "Kargoya verildiyse etmeyelim, verilmediyse sizi arayıp banka bilgilerinizi alayım" , dedi. Bu arada neler dediğimi hatırlamıyorum. O derece sinirlendim.

       Öğleden sonra biri aradı. "Aras Kargo'dan arıyorum, siparişiniz kargoya az önce verildi. Yarın sabah kesin elinizde olacak, siparişinizi iptal ettirmenize gerek yok", dedi. Pek kibar bir tavırla gönlümü aldı, özür diledi. Ben de onu kargo görevlisi falan sandım. Kargo görevlisi niye benden özür diliyor, diye düşünmedim de değil.

       Az önce bu sefer şu meşhur Mine Hanım'ı arayayım, dedim. Mine Hanım' a şikayetimi bildirince, "Allah'ım nedir bunların benden istediği. Oldu olacak ev telefonumu falan da versinler. Kendi sorunlarını bana çözdürmeye çalışıyorlar, herkese benim adımı, telefonumu veriyorlar", diyerek onlara bayağı bir söylendi ve bana dertlendi. Aaaaa baktım kadının derdi benden büyük, acıdım inanın.

       Sonra bana "kargonuz bugün gelmiş ve adrese ulaşamadı" diye şubeye dönmüş, dedi. Al bir şok daha. "Sabahtan beri evdeyim" , nasıl olur, diye buradaki şubeyi aradım. Onlar da tanıdık. "Abla isim yazmışlar ama adres falan yok üzerinde, şube teslim olarak yollanmış" , dediler. Şok dalgası artarak ilerliyor gördüğünüz gibi...

       Eşimi aradım, "40 tane soru sorma, kargoya git, makinayı al", dedim. Gelince 80 tane sordu, o ayrı. Az önce makinam geldi, bir süre elimi süremedim. Serap görüyorumdur sandım. Paketin üzerine baktım, gerçekten de sadece ismim yazıyor, pardon sağolsunlar soyadımı da yazmışlar canım.

       Sonra denemek için açtım. Bu benim sipariş verdiğim ürüne benzemiyor, dedim. Netten siparişime baktım, evet başka model yollamışlar. "Yarabbim sana geliyorum", dedim. Özelliklerine baktım, pek fark yok görünürde. Denedim, dikiyor şükür. Artık dayanacak, iade için ne telefonda o kızla, ne Mine Hanım' la konuşacak, bağıracak, eşime "bunu kargoya götür, iade et", diyecek mecalim kalmadı. Allah islah etsin seni pratikev, dedim, havale ettim. Allah' tan bulun inşallah. Hakkımı da helal etmiyorum işte, hıh.

Bundan alınacak kişisel ders:

       Başka site mi yoktu da bu aptal siteden alışveriş yaptın be kaz kafalı kadın. 30 lira fark için Hepsiburada' dan niye sipariş vermedin? Onlarda da arayıp muhatap olacak telefon numarası yok ama mesajlara anında dönüp, doğru bilgilendiriyorlar en azından.

Bir daha mı pratikev, ASLA...

16 yorum:

sakagun dedi ki...

Sesi'm, dikiş makinen hayırlı olsun. Markası, modeli ne? Sen şimdi ne güzel şeyler dikersin onunla.

Nedret dedi ki...

Geçmiş olsun.Çok sıkıcı gerçekten.Beni de en çok bu aptal saptal durumlar sinirlendirir.Yolacak birini ararım.Ama bence peşlerini bırakma, gerçek siparişin için mücadele et.''Gazeteye yazacağım sizi'' de, ''internette rezil edeceğim'' de.Gerçek ürünün gelmeden de sakın iade etme.Oluruna bırakırsan başkalarının da başını yakar bu tipler.

Adsız dedi ki...

pratik ev pek pratik değilmiş anlaşılan..paylaştığın iyi oldu bizde nereden ne alacağımıza dikkat ederiz bundan sonra...teşekkürler sesi ve geçmiş olsun çok gıcık bir durum gerçekten

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun Sesiber'cim. bozma moralini artık dikiş makinan hayırlı olsun, hangi marka sen bize ondan bahset.

Unknown dedi ki...

ben pratikevin rezalet hehtini daha öncede duymuştum ve ürünlerine bile bkmam hiç hepsiburadadan uygun satan ilgili ve hızlı sitede görmedim eşim 2002den beriüye ve o kadr çok alışveriş yaptı hiç sorun çıkmadı
buda büyük ders olmuştur size

Gamzelim dedi ki...

cok gecmis olsun 3 ay kadar once bende aldim hepsi burada.com dan cokda memnun kaldim hem kendinden hemde kargo servisinden biz urunu persenbe gunu sparisini verdik c.tesi gunu makinam elimdeydi oysa benim makinam kargoya oglen 12 gibi gelmisti nerden biliyorsunuz derseniz kargo gorevlisiyle gorusurken urununuz simdi indi ancak pazartesi gelir dediler uzungun bir sekilde telefonu kapattim aradan 1 saat gecti birde baktim supruz korga makinami getirmisti hem yurtici kargo hemde hepsi buradadan suan icin cok memnunum

Gülen Tezer dedi ki...

Buna benzer yaşadığım bir çok olay nedeniyle okurken burnumdan soludum. Yazının bir yerine de çok güldüm :) ama akşam üzeri uykusundan henüz uyanmış biri olarak sadece güldüğümü hatırlayabildim.
Beğenmediklerini DE yazan sevgili blogger :D istediğin model olmasa da dikişcik makineciğini güle güle kullan :)
Sevgim ileN :)

Gülen Tezer dedi ki...

Gittim buldum 'yarabbim sana geliyorum' cümlesi :)))))))))) hahaha hala gülüyorum; yaşatıla ızdıraba değil ama kabul et bu cümle çok komik :) Umarım bir daha böyle bir sıkıntı yaşamazsın :)
Yorum sayfası neden böyle ayrıca? Bu ikinci yorumu bırakabilmek için bir sesiber daha açtım :)

sesiber dedi ki...

Sakacım ben Singer Mercury 1116 sipariş vermiştim, Singer Mars 2818 geldi. Başka gezegenden anlayacağın :))

İlk mutfakta açtım ya paketi, çatıdan kumaş almaya üşenip çekmeceden bir elbezi çekip onda denedim. Dikebiliyor :))

Nedret abla telefonda söyledim bunları. Hatta iletişim bölümüne, bu sayfamın linkini yazıp mesaj olarak yolladım. Tenezzül edip okurlarsa iyi olur.

Eylül gerçekten de gıcık bir durum.

Çocuklaçocuk yukarıda yazdım modelini. Yok iyiyim şimdi, sakinleştim yazınca:)

Ayliz ben de yıllardır hepsiburadacıyım ama espresso makinası alırken birtek burada istedğim modeli, uygun fiyata da bulmuştuım. Hatta günün ürünüydü, oldukça uyguna ve hızlı aldım. Fakat bu seferki alışveriş son oldu.

Gamzelim, hepsiburada gerçekten çok hızlı işliyor. Şimdiye kadar sayamayacağım kadar çok alışveriş yaptım, birinde bile üzmediler beni.

Güleeennn:))) blogger gücüne inanıyorum, beğendiklerimi yazmak daha hoşuma gidiyor ama bu da lazım.

Seni spam yolluyorsun sanmıştır yorum sayfası belki.

Hepinize teşekkürler, hepimize sevgiler.

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun ,en azından eline ulaşmış ben 15 gündür evden cıkmıyordum pazarda dahil olmak üzere ,kitaplarım geri gittmiş söylenene göre gelde patlama .en azından senin makina gelmiş resimlersin artık sesiber bizim için ,güle güle kullan

sesiber dedi ki...

Keşke kargo takibi yapsaydın. Bazı kargo şirketleri sms yolluyor ya çok seviyorum onları. Süper hizmet. Keşke hepsi aynı olsa. Tez zamanda kavuşursun inşalah kitaplarına.
İlerleyen günlerde bol bol fotosunu görürsünüz makinamın. Öyle ahım şahım birşey değil ama bana yeter işte.

Gülen Tezer dedi ki...

Takılmaya devam :D Buraların Onur Baştürk'ü olmaya adayım :D Ağzınızdan burnunuzdan getirmezsem sizin sayın sesi hanım; sen misin bana bayan kapris diyen Gargamel :) hahahahahaha
Bunu yazan Onuriye Baştürk :D

GeCe dedi ki...

ayokurken sinirlerim dellendi ben olsam iade ederdim herhalde

mineal dedi ki...

Biz hepsiburadacomdan cep telefonu almıştık,arızalı çıktı,tamir için servise götürdük aldığınız yere iade edin dediler sayısız telefon görüşmesinden sonra ürünü tüm parçalarıyla hepsiburadaya geri gönderdik.Ürün bir ay sonra tamir edildiği edildiği gerekçesiyle geri geldi,kutusundan şarjı,kılıfı çıkmadı.Ayrıca bataryasına da birşey olmuştu aynı günde bitiyordu.Tekrar telefonlar edildi kullanıcı hatası dendi ,şarjı göndermediklerini kabul etmediler,bataryası garanti kapsamında değilmiş, dışardan şarj aleti aldık.Bataryası çok pahalıydı telefonu 3 ay kadar kullanıp pes edip attık.
Neticede alışveriş siteleri belli olmuyor şans işi diyeceğim.Geçmiş olsun.Dilerim bundan sonrasında hiçbir alışverişinde böyle sohbetler etmezsin.İnsanın ömrünü yiyor bu tarz olaylar,paranla rezil oluyorsun.

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Önce güle güle kullanın ama sonra lütfen,www.sikayetimvar.com du sanırım oraya yazın,ben yıllardır herbirşeyi hepsiburadadan alırım hiç sorun yaşamadım mesela.Derslerini alsınlar,en azından blog camiasında rezil oldular:))Sevgiler

herşeyden azıcık dedi ki...

Çok üzüldüm ama aynı işi yapıyorsa hiç üzülme.Güle güle kullan.Hani yazmışsınya Allahım sana geliyorum çok güldüm Allah da seni güldürsün emi:)))