Sayfalar

30 Ağustos 2009 Pazar

Thermage Yaptırdım, Gençleşiyorum Sanırım...

Tatilde gittiğimiz otel SPA-Thalasso oteldi. Geçen yıl da buradaydık ve güzellik merkezinden sadece cilt bakımı ve masaj yaptırarak faydalanmıştım. Diğer sauna, fin hamamı, buhar odası vs... hizmetleri zaten ücretsizdi. Geçen yıl merkezin müdürü olan bayan, cilt bakımı sırasında thermage tedavisini çok övmüştü, fakat hiç duymadığım için yaptırmak konusunda çekimser kalmıştım. Üstelik geçen yıl metal allerjimin had safhada olduğu zamanda tatile gitmiştik. Değil bir metalle haşır neşir olmak, görmeye tahammül edemeyecek kadar tiksinti gelmişti. Aletin vücuda uygulanan başlığı da metaldi ve bu beni tedirgin etti. Sonrasında doktoruma sordum, medikal aletlerde nikel sülfat kullanılmaz, rahat ol, dedi.

Bu yıl havuza ilk gittiğim sabah, sabah sporundan sonra yapılan duyuruda aktivitiye katılanlara otelin içindeki anlaşmalı güzellik merkezinin   thermage denemesi yapılacağı söylenince, yaptırmasam da yaptıranları bir görürüm, diyerek salona gittim. Öylesine gittiğim salonda 2 saat kaldım. Bu yılki müdür değişmiş. Çok daha hoş,bakımlı bir bayan gelmiş yerine. Geçen yıl bana merkezi ve yaptıklarını öven bayan tombul, bakımsız biriydi. Doğal olarak içimden "sen önce kendini düzelt" dedim gitti (çok ayıp ama öyle n'apayım). Bu yılki bayan 46 yaşındaymış ki; inanılmaz genç ve süper görünüyordu.

Cilt analizi sonucunda doğal olarak gözeneklerimin dolduğu, yoğun cilt bakımı gerektiğini söyledi. Bununla birlikte cilt yapımın çok güzel olduğunu, çok şanslı olduğumu (hehe bu arada eşiniz de çok şanslı dedi), kolajen dokumun hala çok esnek ve iyi durumda olduğunu söyledi. Bu arada genelde kendimi bildim bileli tüm çevremden cildimle ilgili güzel sözler duyarım da, uzmanından bunu duyunca daha bir mutlu oldum. Siz kolay kırışmazsınız ve gıdınız da olmaz, dedi.

Neyse sıra vücuda geldi. Kalça, üst bacak ve karın genelde sorunlu bölgelerdir, açın bakiim :) dedi. Baktı, beğendi. Karnınız doğum yaptığınızı yalanlıyor, dedi ve kısaca "taş gibisin" anlamına gelen kibarca cümleler kurdu :) Ben de o zaman şu mimik çizgilerim için yüzüme thermage yapın, dedim. Yüz çalışmayı çok seviyorum, tek seansta çok güzel sonuçlar alıyoruz, dedi. Bunun yanında gözlere kalıcı makyaj yapalım, dedi. Çok ısrar etti, kabul etmedim. Aylık kaş kirpik boyası yaptırıyorum, zaten. 3 yıl gitmesin de 1 ay gitsin dedim. Sonuçta bana yoğun cilt bakımı , oksiterapi ve thermage  içeren bir fiyat çıkardı. Fiyatlar da dışarıda yaptırabileceğimin 1/3 ü oranında ucuzdu.

Bu gazla sponsorumla görüşmek üzere salına salına yemeğe gittim. Yemekte eşimle buluştuk ve yüzümü ütületme onayını alıp merkeze gittim. Randevumu alıp akşam odaya çıkmadan uygulamayı yaptırdım. Cilt bakımı sonrası yaptırdığım oksi terapi sırasında oksijen maskesi de taktılar. Geçen yıl takmamışlardı. Sordum. Vücudunuza içten de oksijen veriyoruz, dediler. Sonrası yüzüme thermage yaptılar. Hatta bayan önce yarısını yapayım aynaya bakıp farkı görün,dedi. Yok, sürpriz olsun, dedim. Soğutucu bir jelle birlikte radyo frekansları veren aleti yüzümde 1 saate yakın gezdirdi. Karnıma denemek için yaptığında ısı ve çok az acı hissetmiştim, yüzde hiçbirşey hissetmedim. Zaten her ihtimale karşı elinize acı duyduğunuzda basıp, uygulamayı kesecek ve estetisyeni yönlendirecek bir cihaz veriyorlar.

Gerçekten ilk bakışta bile farkedilebilecek derecede güzel oldu. Asıl sonucu verdiğim linkte de yazdığı gibi 5-6 ay sonra görecekmişim. En güzeli de 4 yıl kalıcıymış. Şimdi de bana mı öyle geliyor bilemiyorum ama gün gün yüzüm yukarı doğru çekiliyor gibi hissediyorum. Tatil, güneş sonrası gelince yaşadığım cilt problemlerim bile yok, pırıl pırılım, oksijenden dolayı bronzluğum da giti ama zaten ben yüzümü beyaz, bembeyaz seviyorum.


Konuyla ilgili araştırma yaparken Figen Batur'un bir yazısını okumuştum. Her konuda uygulamayı yapanlardan çok yaptıranların düşünceleri daha önemli benim karar vermem için. Tekrar aradım, buldum. Buyrun okuyun.

3 akşamdır iftar iftar geziyoruz. Birazdan evden çıkacağız. Hepimize mutlu, huzurlu, şifalı iftarlar diliyorum.

11 yorum:

Paşa dedi ki...

thermage ilk defa duydum ama yazından ve figen batur un sözlerinden anşalılacağı gibi güzl bir duruma benziyor...ileride hatta şu anda neden olmasın:)iyiki yaptırmıssın insan kendini daha iyi hissediyor..

Nedret dedi ki...

Ay pardon! Ben Sesiber Hanım'ın bloguna gelmiştim.Kendisi yok gâlibâ? Küçük kız kardeşi misiniz?

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım memnun kaldıysan çok güzel.
Ben korkuyorum bu tip şeylerden.
Paylaşımın için teşekkürler.
Sevgiler...

sesiber dedi ki...

Paşa gerçekten güzel ve risksiz, Figen Batur memnun kalmış ki o yazı 2006 yılına ait, geçen haftaki yazısında tekrar yaptıracağını yazmış.

Nedret abla alemsin :)))

Şanslıcım ben de korkardım ama bunda risk yok, bıçak yok, enjekte edilen kimyasal birşey yok.

Gülen Tezer dedi ki...

Sesiber'im; ilginç bir şeye benziyor bu şey. Ben hiç böyle şeyler denemedim ama memnun kalındığına göre iyi bir uygulama olmalı. Bu arada nikel allerjine çok üzüldüm :/ yangına körükle varmıyorum; ben de ileri derecede nikel allerjili biriyim. Deri yama testi yapıldı. Deri yapıştırıcıları, saç boyaları ve nikele allerjim var. Saçlarımı kızıla boyamayı çok isterdim mesela :) ama en çok da nikel olanı koyuyor. Takıdan geçtim; diş yaptırmıştım -ki nikel allerjimi biliyordum ama malzemenin içinde nikel değil de kobalt olduğunu sanıyordum, kobaltmış zaten ama eser miktarda nikel de varmış- morarınca, zehirlenmeme az kalmışken dişimi çıkardılar. Şimdi dişimde degudent diye gramı 40 eurodan pahalı bir malzeme var. Ve yaşadığım bu tecrübeden dolayı da bir tıp dergisine kapak oldum :D Kapak olabildiğim tek yer :D hahahaha

sesiber dedi ki...

Gülencim ben bu yüzden geçen yıl dükkanımı kapattım, takı yapmayı bıraktım. Seninkilere ilaveten ağartıcı içeren deterjanlar ki hepsinde var, artık Amway kullanıyorum, iyi geldi- ıslak mendillere de tepki veriyor cildim. Saç boyası işini organik boyayla çözdük, her rengi var dene bak, hem de çok güzel besledi, parlattı saçımı. Kapı kolları,bozuk paralar, çatal-bıçak takımları bile allerji yapıyor. 2 yılı geçmiş metaller yapmıyor. Dişime 2 yıl önce dolgu yaparken diş hekimim inceldiği için çivi koydu içine. Oldukça pahalıya patlamıştı. Sadece çiviye 300 liraya yakın para ödemiştik. Altın, demişti doktorum. Şimdi seni okuyunca iyi ki öyle olmuş, dedim. Bak bu hiç aklıma gelmezdi çünkü.
Aklında olsun 2 yıldan eski takılarını kullanabilirsin.

ella dedi ki...

ne güzel, bir an o güzellik merkezinde olasım geldi benim...

mineal dedi ki...

Bu yöntem bazı cilt tiplerinde harikalar yaratıyor,arkadaşımın sağlık ve güzellik merkezinde bu işlem yapılıyordu.Dikkat ettikleri cilt tipini inceleyerek ona göre işlem yapmaları cildine özen gösteren çok makyaj yapmayan hanımlarda başarı oranı daha yüksek.Sen de çıtır çerez hatunsun sende başarılı olmazsa şaşardım.
Medikal sektörlerde kullanılan özelliklede ciltle temas halinde bulunacak malzemelerde nikel sülfat malzemeler kullanılmaz Medikal kalite standartlarının olmazsa olmazıdır,mutlaka denetlenir.Eksiklik veya ihmal varsa Sağlık bakanlığından onay ve ruhsat alamaz.
Ozon terapi ise muhteşem bir şeydir.Hitlerin modern dünyaya istemeden yaptırdığı bir iyiliktir.Ozon terapi nazi almanyasında ss pilotlarına uygulanan bir yöntem 60-65 yaşındaki 1.dünya savaşını görmüş tecrübeli pilotlar bu yöntemle nerdeyse 35-40 lık sportif adamlar haline getirilerek savaştırılmıştır.Bu yöntem vücutta üst düzeyde yenilenme iyileştirme sağlıyor
Bizde yeni yeni uygulanan bir yöntem,biraz daha ustalaşsınlar bende yaptıracağım bıktım yaşlılıktan:)))

Unknown dedi ki...

Merhaba yazınız cok etkileyici gerçekten fakat bazı sorularım var nerde ve ne kadara yaptırdınız lütfen bu konu da da aydınlatırsanız sevinirim

Unknown dedi ki...

Hala tavsiye ediyor musunuz :))

sesiber dedi ki...

2009 da yaptırmıştım. Su an daha farkli yontemler de uygulaniyor. Ben o zaman icin memnun kaldim.