Sayfalar

31 Mart 2011 Perşembe

Blogspot Üzerinden Alan Adına Yönlendirip Blogu Açılmayanlara Çözüm Önerisi

       Yine saçma sapan bir engelleme ve yine çözüm arayışları içinde maymuna dönen bloggerlar. Bir haftayı geçkin bir süredir alan adı alıp, blogspotu alan adına yönlendiren bloggerların blogları açılmıyor farkındaysanız.

       Aynı sorunu geçtiğimiz aylarda da yaşamıştık. Birçoğumuz domain kontrol panelinden dns ayarlarıyla oynayıp com uzantılı bloglarını görünür hale getirmişti. O zaman da kardeşimin kendince çözümüyle benim blogum görünür hale gelmişti. Şimdi tüm com uzantılı bloglar yine açılmıyor. Biz yine aynı yöntemi uygulayarak görünür ve akışı izlenir hale getirebildik. Çözüm kalıcı değil belki ama bu süre zarfında blogunu canlı tutmak isteyenler için kolay ve uygulanabilir cinsten.
       Adım adım, resimli vs... anlatma şansım yok. Domain servis kumanda panelini ben göremiyorum ama kardeşim tarafından yapılan işlemi anlatayım. Siz yapın ya da yaptırın. Nasıl ki, blogspot kumanda panelinden blogspotu alan adlarımıza yönlendiriyorsak, tam tersini domain servis kumanda panelinden alan adımızı blogspot adresimize yönlendiriyoruz. Mesesa, siz görünürde sesiber.com'u tıklıyorusnuz  fakat adres çubuğunuzda sesiber.blogspot.com görünüyor ve sonuçta blogunuz açılıyor, rss adresleriniz değişmeden akışınız takip ediliyor.

Güncelleme : Bununla birlikte yapmanız gerekenler arasında dns ve ipleri de değiştirmek gerekiyor. Aşağıdaki linkteki yönergeleri uygulayabilirsiniz.

http://serdarsabri.wordpress.com/2010/12/

13 yorum:

Unknown dedi ki...

ya sesı benım blogum var ama ben pc nın bu kadar ayrıntısını bılmem domaın ne nası yonlendırırım bılmıyorum yaptırıcak kımsede yok evde gıremıyoum ama ısyerınde gırıyorum bloguma :(

sesiber dedi ki...

Esce, bahsettiğim bloga blogspot üzerinden girememe değil zaten. Alan adı satın alıp giremeyenlerle ilgili.

sergun dedi ki...

aklına sağlık, deniyorum hemen.

emelden.blogspot.com dedi ki...

bende facebook a eklediğim birkaç resimin altına bloğumun linkini vermiştim ama kimse giremiyormuş.artık bıktırdılar vallahi.
her konuda olduğu gibi burda da yıldırma politikası malesef.
teknoloji özürlü biri olarak bakalım bunun altından nasıl kalkıcaz.sevgiler..

sergun dedi ki...

sesicim, bu işlemi yaptıktan sonra aktif olması için zaman mı geçmesi gerekiyor? dün akşam yaptık hala açılmadı da..

sesiber dedi ki...

Serguncum biraz zaman geçmesi gerekiyor ama o kadar da değil. Acaba paneldeki dns ayarlarıyla da ilgili birşeyler yapmak mı gerek? Ben bir araştırayım, yazıyı güncellerim olmazsa.

sergun dedi ki...

kumanda panelinden etki alanını blogspot olarak belirledik. domainin bağlı olduğu panelden de com uzantılı alan adını blogspot uzantılıya yönlendirdik, ama bişeyler eksik sanırım.
tamamdır, bekliyorum yazını

sesiber dedi ki...

Güncelleme yaptım.

Susuz köye hamam dedi ki...

İnternet sansürlerinden başka düşünülecek daha önemli konuları yok sanırım..Daha çok baskı uygulansın, daha çok saçmalansın. Nereye kadar gider bilemiyorum.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Bilgiler için teşekkürler.
Sevgiler:)

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Sibel abla bende domaini aldıktan sonra şöyle bi sorun yaşadım. İnsanlar ne beni izlemeye alabiliyorlar nede güncel yazılarımı görebiliyorlar. Bi dönem sende böyle bir sorun yaşamıştın gibi hatırlıyorum. Eğer doğruysa o sorunu nasıl çözdüğünü aktarabilirmisin. Yazıların arasında bulamadımda:S

sesiber dedi ki...

Nadirecim, seni izleyecek olanların yeni adresini takip listelerine eklemeleri gerekiyor. Tek tek herkesten bunu rica etmiştim. Zor bir süreç ama zamanla oturuyor:)

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Çok sağol ablacığım, biraz geç döndüm ama malum işyerinde blogları açamıyoruz, evede yorgun dönüyoruz vs. sanırım benim içerik takibi algılamada sorunum varmış eğer sorun oysa iki tık tıkla düzelecek diye umuyorum. Verdiğin bilgi için teşekkür ederim..