Sayfalar

6 Temmuz 2009 Pazartesi

Winnie The Pooh Pike Takımı...

7 yıl önce oğlumun sünneti için dikmiştim bu pike takımını. Sünnet için annelerin yaldızlı, süslü yatak takımları hazırlamasına oldum olası karşıyım. Çocuklar ne anlar, ne kadar hoşlanır o abartılı, gösterişli yatak süslemelerinden... Fotoğraf çekmek için serdiğim yatağın üzerinde öylesine bir ütü sürdüm güzel görünsün diye. Kenardaki kırışıklıklar için kusurabakmayın artık. Bu sıcakta ütü hiç çekilmiyor. :)
Birçok yerde görmüşsünüzdür. O zamanlar yeni çıkmıştı Taç'ın çocuk tülleri. Cibinliği için almıştım bu tülü. Yıkanmış pikeye tülü aplike tekniğiyle çalıştım.
Cibinlikten kalan tülün figürlerinin etrafından 1 cm. kadar paylı kesip ipek tela yapıştırdım.
Zig-zag dikişle etrafından geçip, nakış makasıyla fazla kısımları kestim.
Pike kenar temizlemelerinde ve yastık ve çarşafının kenarlarında çeşitli enlerde yeşil ve beyaz saten kurdela kullandım. Yastığı düz renk yeşil çalıştım. Kenar kısmına 3 cm. eninde beyaz ve üzerine 1 cm. eninde yeşil saten kurdela geçirdim.
Oğlum daha sonraki yıllarda da severek kullandı bu takımı. Artık büyüdü, düz renk ve sade şeyler seviyor. Bugün fotoğraf çekmek için ortaya çıkardığımda kullanması için çıkardım sanıp korktu :)

11 yorum:

Nedret dedi ki...

7 yıl önce??? Bugün yapılmış kadar taze duruyor.Ellerine sağlık.

şahika dedi ki...

Winnie hastasıydım ben de hâlâ da seviyorum:):) Çok güzelmiş takım bayıldım:):) Ellerinize sağlık..:)

Stil Direktoru dedi ki...

Mağazalardan satılanlardan sandım inan valla bravo Sesoşcum

iffetin günlüğü dedi ki...

çok güzel fikir. böyle hoş çalışmaları bir kenara kaydediyorum.selamlar..

Unknown dedi ki...

çok değişik ve güzel bir çalışma,halada yeni gibi,sevgiler

ella dedi ki...

ne kadar güzel olmuş, bayıldım :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Çocuklara onların seveceği tarzda şeyler yapmayı bende uygun görüyorum. Onlara aitse onların zevkine göre olmalı. Eline sağlık, çok güzel olmuş.

embir dedi ki...

Sibelcim, uzun zaman oldu ziyarete gelmeyeli, ben hep görevde oradan oraya savruldum. Bugün azıcık rahatım diye hemen bir iki yazı gönderdim 10marifete, bloğuma da yazdım birşeyler ve soluğu arkadaşlarımda aldım :) Pike süper cicik olmuş emeğine sağlık, dağ çileğinin fotosunu görünce dağ çileğinden reçel kokusunu hissettim. Mantar konusunda maalesef kültür mantarı yiyen bir insanım :( korkuyorum bilmediğimden ne olur ne olmaz, ama bende senin gibi kızartmasını çok severim, birde kaşarlı mangal ya da fırında pişenini, seslerle ilgili yazına da yürekten katılıyorum. Hayattan zevk alabildiğimiz sürece aslında yaşadığımız sürece kulağımıza gelen her sesin kıymetini bilmeliyiz.

Sevgiler, çok öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Çocuklar için ideal bir pike olmuş.Ellerine sağlık .
Şatafatlı pikelere gelince...ben onlardan bol bol dikiyorum.
Tercih meselesi sanırım.
Gelecekte kullanmaları için kaldırılıyor genelde.
sevgiler

GeCe dedi ki...

ne zamandır okumamışım seni buradan başlayıp hepsine tek tek bakıcam tül olduğunu anlamadım resimden çok güzel duruyor gerçekten bende çocukların seveceği şeyler yapılmasından yanayım

sibelmerve dedi ki...

Ellerinize sağlık harika olmuş