Sayfalar

19 Temmuz 2009 Pazar

Domatesli Patlıcan...

Bu tarifi geçtiğimiz günlerde komşularımdan öğrendim ve denedim. Ailecek pek beğendik. Patlıcanı karnıyarık ve yoğurtlu kızartma dışında türlü, musakka vs. de sevmeyen eşim bile bayıldı.
  1. Patlıcanları tamamen soyun.
  2. 2-3 iri olgun domatesi rendeleyip 3-4 diş sarmısak, tuz ve az sıvıyağla tencerenizde azıcık öldürün.
  3. Soyup yıkadığınız patlıcanları bütün olarak sos olan tencereye yatırın.
  4. Orta ateşte 30 dk. kadar pişirin. Arada patlıcanları çevirip sosa bulanmasını sağlamak iyi oluyor.
  5. Servis tabağına alıp, dilimleyin ve sosundan üzerine döküp, kıyılmış nane ve maydanozla süsleyin.
Et yemeklerinin yanında, pilavla da iyi gidiyor. Dün gece İstanbul'daki düğün dönüşü acıktık. Yolda düğün kıyafetiyle inip yemek yemek istemedim. Eve gelince çay suyunu koydum ve sabaha karşı güzel bir kahvaltı yaptık. Kalan yemeği de kahvaltı soframıza koydum. Çayla da çok yakıştı. Gerçi ben çayla taze fasulye yemeği ve akşamdan kalan kızarmış hamsiyi de pek severim ama neyse :)
Bu gece kutlayacağımız Mirac Kandili'nizi kutlar ve hayırlı dualarınızın kabul olmasını dilerim.

7 yorum:

ŞANSLI dedi ki...

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

herşeyden azıcık dedi ki...

Afiyet olsun, bende kutlarım.

3prenses dedi ki...

kandilin kutlu olsun öncelikle.patlıcan sever olarekte bu yemek beni mest etti valla.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok pratik ve lezzetli bir tarife benziyor, deneyeceğim.
Miraç Kandilinizi mübarek olsun

pembe tatlar dedi ki...

Hımm işin içinda patlıcan varsa olay bitmiştir ellerine sağlı..
Canım geçmiş kandilin mübarek olsun mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle..

edaca30 dedi ki...

yaptımmm sesım gelıp alabılırsın

http://sablonduzenleme.blogspot.com/ burada

GeCe dedi ki...

ben doğranmış halde yapıyordum ama böyle de bir deneyeyim eline sağlık