Sayfalar

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Bıdık'ın Kulübesi...

Bıdık'ı nihayet geçen ay bu eve getirebildik. İkiz komşumuz oğluma diploma hediyesi kulübe yaptı. Oğlum da boyadı. Kırmızı olmasını o istedi.
Kapısına deriden kemik şekli kesip, yapıştırdım. Yapıştırırken merakla koklayıp, bacaklarıma dolandığı için tam ortalayamamışım. Şömineden kalan bir tahta parçasına ismini yazıp; pati, kemik ve Bıdık figürü çizerek süsledim. Matkapla iki delik açıp ip geçirdim ve bir çiviyle kulübeye astım.
İlk geldiği akşam sabaha kadar uyutmadı bizi. Herkesi yabancıladığı için havlayıp durdu. Biz de korkmasın diye verandada sabahladık. Sitede sabah beşten sonra yürüyenler, koşanlar çok. Onlara sinir oldu. Her turda deli gibi havladı. Sabahın köründe o hızla internetten havlama önleyici tasma siparişi verdim. Fakat kullanmaya gerek kalmadı. Çok ta üzüldük. Böyle devam ederse öbür eve geri göndermek zorunda kalacaktık, kimseyi rahatsız etmemesi için. Fakat komşularımız çok hayvanseverler. Kedi, kuş, kirpi, ne varsa gönüllü besliyorlar. Anlayışları ve sevecenlikleri sayesinde Bıdık ikinci akşam çıt çıkarmadan uyudu. Şu an tek anlaşamadığı ısırdığı bekçi (diğer bekçiyi çok seviyor), bir de malesef kulübesini yapan komşumuz. Yese doymayacak o ikisini. Çocuklarla arasıysa süper. Erkeklere temkinli, güzel kızlara hiç ses çıkarmıyor. Söylemesi ayıp, örtülü bayanları da pek sevmiyor. Eşim "bu bizim Bıdık, genelkurmaydan sanırım" diye espri yapıyor hatta :)
Bıdık yeni evinde pek bir mutlu. Her on dakikada bir hayranlarından biri-birkaçı gelip mıncıklıyor. Fakat bu arada geçenlerde biz evde yokken bekçiyi dizinden ve kolundan ısırmış. Oysa ki hiç saldırgan değildi. Üstelik zinciri de bağlıydı. Çocuklar bekçimizin onuel ve ayak hareketleriyle kızdırdığını söyledi, gerçekten de ne yaparsa yapsın tüm köpekler ondan nefret ediyor nedense. Daha önce de siteden başka bir köpek ısırmıştı onu... Bıdık el çırpılmasından ve ellerin aşağı-yukarı sallanmasından, ayakların ona doğru sallanmasından, yere vurulmasından nefret ediyor. Yukarıdaki foto bugüne ait. Yıkanmış, tıraş edilmiş, taranmış halde, çapkın çapkın da bakmış :)
Minderde yatmaya bu kış çok soğuklarda alıştı. Kulübesine ne koysak sabahı parça pincik edilmiş dışarı atılmış görüyorduk. Yeni eve yeni minder yapayım, dedim. Perdeci gelirken storları fermuarlı kılıflarla getirmişti. Birini kare şeklinde kesip içini elyaf doldurdum. Açık kısmı diktim. Yeni fakat kullanmadığımız bir kilimle kapladım. Kilimi normal kılıf gibi dört tarafından dikmedim. Hediye paketi yapar gibi kaplayıp, iki ucundan diktim. Daha pratik oldu.
Sıcakta taşta uyumayı çok seviyor. Verandaya çıkması yasak olduğundan, şimşirlerin arasından sokulup, taşa başını koymuş beni izlerken :)
Hamiş:
Yukarıdaki bahsettiğim http://www.juenpetmarket.com 'dan ilk kez alışveriş yaptım. Tasmayla birlikte tüy açıcı tarak ta sipariş vermiştim. İkinci gün öğlende elime geçti. Üstelik bir paket te hediye ödül kemiği yollamışlar. Çok memnun kaldım. Tavsiye ederim.

14 yorum:

ev dekorasyon hobi dedi ki...

Bıdık'ın kulübesi cok guzel olmuş.Minderinin renkleri de harika.Bıdık cok sanslı ve akıllıymış:))Sevgiler.Aida

Unknown dedi ki...

Bıdık çok şirin, kulubesi de harika olmuş..

Unknown dedi ki...

juen nin doktorlarıda iyidir ..kızımızdan korkmasalar birde:)bıdıgnız çok harika bişey ...

iffetin günlüğü dedi ki...

bıdık'ın evi hayırlı olsun.eşinin esprisine çok güldüm.
doğruyu söylemek gerekirse bir kaç ay öncesine kadar köpeklerden pek hazetmezdim.bizim site çok katlı olmasına rağmen köpeği olan iki komşum var.bir tanesinin köpeği bıdık'ın tıpkısı.bahçede gezip oynarken seyretmek hoşuma gidiyor.benim gibi biri için bu devrim..

ella dedi ki...

bıdık ve kulübesi çok şeker :) bayıldım :)

nükhet dedi ki...

bıdığa bayıldım,ne tatlı şey öyle,kızım görse hemen sevmeye çalışırdı
kulubeside harika olmuş
mışıl mışıl uyusun :))

ebrulikedi dedi ki...

bıdık da klubesi de çok şeker.bayıldım ikisine de

Cocukla Cocuk dedi ki...

şahane bir şey bu Bıdık, kulubesi çok şeker olmuş. Benim kız o kadar çok köpek istiyor ki, ev müsait değil diye cesaret edemiyorum

Malla dedi ki...

Bıdık ta çok tatlı klübeside,gülü güle otursun bıdıcık:))

Pelin Yazıcı dedi ki...

Bıdık gerçekten çok şirin. Ama haylaz olduğu mimiklerden belli. İnsanları ayırması da sezilerinin gücünden. Algıları açık olduğu için bizlerden çok daha iyiler sezilerde. Benim de bir kedim var. Köfte. İnsanlara hiç yaklaşmaz normalde ama bir gün dükkandan bir müşterimi göndermişti. Çok şaşırmıştım o gün. Kesin sezilerden kaynaklanıyor. Kulübesi de kendisi de çok şirin.

mc dedi ki...

bizimde bıdığımız var hemde aynı cins ama çok yaşlandı:(allah uzun ömür versin onlara:)

GeCe dedi ki...

ay yerim ben o bıdığı kendisine yakışır bir kulubesi olmuş

lolipu dedi ki...

Ahhh sesibercim Bıdık çok tatlı. 2 yıl önce aramızdan ayrılan Baronumu hatırlattı bana. O da Bıdık gibi birşeydi. Umarım uzun yıllar yanınızda olur. Kulubesi de çok güzel olmuş. Güle güle otursun :)

Adsız dedi ki...

hey


Just saying hello while I read through the posts


hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.