Sayfalar

13 Nisan 2011 Çarşamba

Doğal Taş, Gümüş Kolyem

       Takı Kulübü'nden, dükkan zamanından beri kendime sakladığım iyi malzemelerim ve seçme takılarım var. Nikel allerjim dolayısıyla her takıyı kullanamıyorum. Doktor metallerin üzerinden 2 yıl geçtikten sonra kullanabilirsin, demişti ama 4 yılı geçenler bile hala allerji yapıyor. Yine de ayırdığım takıları dağıtmaya, satmaya gönlüm elvermiyor. İleride gelinim, torunum olursa, onlara saklıyorum. (Beğenip takarlarsa tabii).
       İşte o kalan malzemelere Gittigidiyor'dan aldığım birkaç çeşidi de ekleyerek,  turkuaz, mercan, tatlı su incisi, iki farklı renk yeşim, rondelalar, çek kristalleri ve gümüş aparatlar kullanarak, kendim için yaptım bu kolye ve küpelerimi. Ne zamandır takı yapmamıştım. İyi geldi. Güle güle kullanayım :)

16 yorum:

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Güle güle kullan Sibel'cim. Çok güzel durmuş üzerinde. Metal kısımların tenine değen yerlerine şeffaf oje sürmeyi denedin mi? Bilmediğim bir rahatsızlık bu, o yüzden saçmalıyor da olabilirim:)
Sadece bu güzellik kenarda klamasın istedim:)
Sevgiler.

sesiber dedi ki...

Serapcım, bu dediğin normal nikel allerjisi olanlar için bir çözüm ama benimki ileri derecede. Dükkanımı du sebeple kapattım, düşün. Normal insanın hayatı boyunca alacağı nikeli ben 3 yılda depolamışım, aşırı tepki veriyor şimdi cildim.
Bu güzellik kenarda kalmadı, özellikle gümüşle çalıştım, o nedenle takabiliyorum. Çok teşekkür ederim canım :)

Nihal Erpeden dedi ki...

Ne kadar güzel olmuş Sibel Hanım. Hem cıvıl cıvıl, hem kibar. Güle güle kullanın. Allerjinize üzüldüm. Kardeşim de çok allerjik bünyeye sahip, ondan biliyorum ne kadar sıkıntı verdiğini.

Rengarenk Hobiler dedi ki...

bence yaz için çok da güzel bir aksesuar olmuş. Renkelrin uyumuna bayıldım. Güle güle kullanın

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

çok beğendim. seninle gökkuşağı arasında kesin bir bağlantı olmalı:))) o harika renklerin armonisi ileyaptıklarını gördükçe içim açılıyor ellerine sağlık canım.

Nedret dedi ki...

Bende de var alerji. Üstünüze afiyet altın ve gümüşten başka takamıyorum:)
Deri saat kayışının kapatmasını hep ojelerdim dakika başı. Çelik kayışlar en rahatı. 2 saat gezmeğe gidersem küpe takmadan önce peşin peşin kulak deliklerimi ilaçlardım. Yine de dayanamaz çaktırmadan çıkartırdım. Üstüne üç gün kaşıntı ve yara tabii.
Takıların çok şeker olmuş, canlı canlı renkleriyle. İyi dayandın vallahi. Benim elim hep takı yapmaya kayıyor.
Mektubuma son verirken büyüklerin...

sesiber dedi ki...

Nihal hanım, çok teşekkür ederim. Zor ama yaşam biçimi haline getirince idare ediliyor.

Rengarenk Hobiler, çok teşekkür ederim:)

Haticeciğim, ne güzel yorum bu böyle, bugünkü güneşli hava gibi:)

Nedret ablacım, ben de eşime öyle diyorum:))Pırlanta da olur:)) Küpe için bol bol gümüş aparat aldım ben. Onlarla değiştirdim hepsini.
Evet, sen bu ara hep takı yapıyorsun. Ben takı macerama son vermeden biraz önce hep polimer kil takılara yönelmiştim. Takı değil ama killeri çok özledim. Onlarla da yine takı değil de kuş yapmak istiyorum. Bakalım kısmet:) Kuş cinlerine karıştım sanki:))

Unknown dedi ki...

ÇOK ŞIKLAR NİNEM,ALLAH GÖNLÜNE GÖRE GELİN VERİR BAYILA BAYILA TAKAR İNŞALLAH.BEN DE GÜMÜŞ BİLE TAKAMIYORUM YEŞİLLENİYORUM.EŞİM TAKILIYOR ALTINCIM BENİM DİYE.

sesiber dedi ki...

Oooo Neşe ablacım, sen daha da masraflısın desene:))) Çok teşekkür ederim:)

Girls On Blog dedi ki...

aaahhh ahh en güzel takı ile ilgili siteydi takı klübü:((
güle güle kullan,çok güzel olmuş Sibelcim:)

sesiber dedi ki...

Rengincim, öyleydi rahmetli:) Çok teşekkür ederim:)

Unknown dedi ki...

Adaşmışız sevindim.Aynı dert bende de var.Artık hiç küpe takamıyorum yıllardır.Kolye,yüzükle idare ediyorum.Küpeyi de öyle çok severdim ki,hiç çıkartmazdım.Kolyeni güle güle kullan,sevgiler.

sesiber dedi ki...

Sibel hoşgeldin:)Teşekkür ederim:)
Kolye ve yüzük nasıl takıyorsun? Onlar allerji yapmıyor mu? Bana saç boyası, bozuk para, çanta vs... metalleri, yeni çatal bıçak takımları bile yapıyor :(

Unknown dedi ki...

Hoşbulduk,çok sağol canım.40 lı yaşlarıma kadar hiç sıkıntım yoktu.İşte 50 ye doğru bu alerji kulakta başladı.Platin,altın,gümüş küpelere bende oje sürdüm.Mümkün değil hiç faydası olmadı.Yüzük ve kolyede hiç rahatsızlığım yok.Doğru bilgide edinemedim bu konuda.Kızım daha genç olmasına rağmen ondada küpe alerjisi var.Ben, hiç değil gençlikte çok takıp hevesimi almıştım.Demek ki arkadaşlar gibi hassas deriye sahibiz.Hemen hemen çoğu kimsede varmış bu durum.Acaba saf altın ,saf gümüş deyip, içlerine başka şeyler mi katıyorlar.Her şeyin mafyalaştığı bir ortamda yaşıyoruz.İnan eskiden böyle durumları hiç bilmezdim ve duymazdım.Artık gerçek sarraflar bile kalmadı.Senin çok dikkatli olman gerek,bayağı,bayağı hassasmış cildin.Yiyeceklerden alarjin oluyor mu?Ben nerdeyse 40 yıldır bal yiyemem.Elime değdinde bile kızarmaya başlar elimin üstü.Ağır kızartmalarda hemen kaşıntı başlar.Kilolu değilim ama işte bu durumlardan dolayı bir sürü perhizlik durumum çıkıyor....Kendine iyi bak hoşca kal.

sesiber dedi ki...

Benimki nikel sülfata imiş. Altın ve gümüşte bu maddeler kullanılırsa bozulurlarmış. Beyaz altına az miktarda nikel katılırmış. Doğrudur, eskiler değil ama yeni aldığım beyaz altınlar hiç allerji döküntüm olmayan bölgelerde allerji yapmadıysa da, daha önce allerjiden kabarmış parmağımı ya da kulağımı daha da kötüleştirdi.
Yiyeceklere bildiğim kadarıyla yok ama sanırım keçe tüylerine allerji başladı. 6 aydır geçmeyen kesik kesik öksürük oluştu. 3 aydır allerji spreyi ve antihistaminikler kullanıyorum. Eşime söylemiyorum keçeden olabileceğini. Keçeye de veda etmek hiç istemiyorum çünkü:(

Unknown dedi ki...

Canım anlıyabiliyorum durumunu.Keçeyi çalışırken dülbent maske taksan diyorum.Bahar alerjisi çok yaygındır biliyorsun,halı ve tozda birebirdir.Daha çok kendini test ederek deniyeceksin.Bende deneme yanılmalarla vucudumu tanıdım.Doğum kontrol spralleri bakırdan yapılıyordu ilk zamanlar,o nu bile benim vucut tutmadı attı.Bunlarda hep denemem sonucu ortaya çıktı.Nikeli duymamıştım.Tam bir alerji testinden geçsen iyi olur derim.Bahar alerjisini yabana atma.Bizim ailedede çok vardır.Odalarındaki halıyı bile kaldırım yerine lastik bezler koyduklarını bilirim.Çok geçmiş olsun,cevabın için teşekkürler.