Sayfalar

15 Şubat 2011 Salı

Sevgili Günlük- Cici Gözlerle Döndüm

       Sömestr tatilinin ikinci haftası hemen her sömestrde olduğu gibi İstanbul'daydım. Bu seferki 3 yıldır düşündüğüm fakat çeşitli sebeplerden dolayı bir türlü olamadığım lasik ameliyatı içindi. Biraz da gezeriz diyerek sömestr tatiline denk getirdim randevumu..

       Ortaokul yıllarından beri gözlüğüm var. Var ama kullandığım günleri toplasanız 2 yıl etmez. 3 yıl lens kullandım, gözlerimde aşırı kuruluk yaptı, devam edemedim. En son 2 yıl önce aldığım gözlüğümü de sadece okurken, iş yaparken kullanıyordum. Gözlük kullanmak bana zulüm geliyor eskiden beri. Estetik olarak ta hoşlanmıyorum. Bu arada gözlük numaralarım -4 ve -4.5 olmuş.

       İki yıl önce Nisan ayında yazdığım yazımda kesinlikle laser ameliyatı olamayacağımı belirtmiştim. O sıralar Dünyagöz Ataköy şubesindeki doktorum keratokonus teşhisi koyup bu sonuca varmıştı. Geçen yıl rutin kontrol için Etiler şubesine gittim. Oradaki doktorum ve aynı zamanda şimdiki ameliyatımı yapan doktorum iki ölçüm arasındaki farkı aşırı olağanüstü bulup, bana konulan keratokonus teşhisinin doğru olmadığını söyledi. İki ölçüm arasındaki bu denli açık farkın olabilirliği için operasyon geçirmiş olmam gerektiğini, yanlış ölçmeden kaynaklanan bir sorun-fark olduğunu belirtti. Lasik için şartları uygun buldu, fakat ben iki ayrı teşhisten dolayı ikna olamadım. Kafamda soru işaretleriyle eve döndüm.

       Geçen Pazartesi için randevu alıp, hikayemi bildiği için tekrar Etiler Dünyagöz'e, yine aynı doktora ( Baha TOYGAR ) gittim. Tekrar yapılan ölçümler ve karşılaştırmalar sonucu, doktorum lasik için uygun olduğumu söyleyince hemen ertesi gün için ameliyata karar verdim. Salı sabah 09:00'da hastanedeydik. 10:00 gibi ameliyathaneye alındım. Yeşil kostümlerle içeride 1,5 saat süren, tansiyonumu yerlerde süründüren, sıkıntılı bir bekleyiş sonunda ameliyata alındım. İLASİK+ Wavefront denen yöntemle 10 dk. lık bir operasyon geçirdim. Daha önce klasik laser ameliyatlarında yapılan bıçakla kesi olayı bu teknikte yok. Bu sebeple de iyileşme de daha çabuklaşıyor ve bıçaklı yönteme göre görüş kalitesi 3 kata çıkıyor-muş. Ayrıca isteğe bağlı, birlikte uygulanan Wavefront teknolojisi tamamen kişiye özel bir tedavi ve özellikle yüksek astigmat sorunu olanlar için biçilmiş kaftan.


       INTRALASE (Bıçaksız Lazer)™ ve WaveFront ™ ‘un kombinasyonu ile uygulanan iLASIK sayesinde görüş kalitesinde %120’ye* varabilen artış sağlanmaktadır ve elde edilen yüksek başarı kalıcıdır. 
(Dünyagöz'den alıntıdır)
     
       Ameliyat sonrası 15 dk. dinlendirilip eve gönderildim. İlk çıktığım anda gözümde bulanık görme vardı. Bir de gözkapaklarım ağırlaşmıştı. Doktoruma sordum. Koruyucu lens takılmış, sebebi buymuş. Riske girmemek için o günü evde dinlenerek geçirdim. 2-3 saat sonra yarım saat süren hafif bir yanma,batma,sulanma dışında hiçbir zorluk hissetmedim. Amelitay sonrası gözleri çok sıkıca kapatmak, göze su, sabun,şampuan vs. kaçırmak, göz makyajı yapmak yasak. 3 ayrı damla kullanılıyor. Damlaların biri bir hafta, diğeri 3 hafta, bir diğeri de 3 ay kullanılacakmış. İlk zamanlar damlaları, saatleri karıştırıyordum ama şimdi düzene girdi.

       Ertesi sabah kontrole gittik. Lensler çıkarıldı ve tekrar görme testi yapıldı. Sol gözümde görüş  %100, sağ gözümde %80 artmıştı. Sağ gözümde eskiden beri göz tembelliği vardı. Göz tembelliği tedavi edilemiyormuş. Fakat görme kalitem 3 aya kadar artarak devam edecekmiş. Kontrolden sonra dönüş gününe kadar  hafiflemiş, rahatlamış ve ipini koparmış bir halde gezdik, gezdik,gezdik... Yollarda, alışveriş merkezlerinde bir köşede elinde göz damlası, gözüne damla yapan, çipil çipil gözlü bir kadın gördüyseniz, o bendim işte :)

       Şu sıralar bu operasyon sonrası erken dönemde görülmesi normal olan yakını görme netliğinde ara ara sorun yaşıyorum. O da geçiciymiş. Bir de eski alışkanlık, her gördüğümü gözüme sokup okumaya çalışmak. Kitaba, bilgisayara, yaptığım işlere göz uzaklığı ayarımı yapma aşamasındayım hala.

       Ameliyattan iki gün sonra bu ameliyatın videolarını izledim. İyi ki baştan izlememişim. Hiçbir kuvvet beni o masaya yatıramazdı. Sizin de aklınızda olsun; ameliyata karar verdiyseniz, öncesi sakın bu tür videoları izlemeyin. O esnada hiçbir acı hissetmiyorsunuz ama görüntüler işkence görüntüsü gibi. Göz kapaklarınıza, gözlerinize yapılan bu ilginç muamelenin en ufak acı vermemesi inanılası birşeymiş gibi gelmiyor. Benden söylemesi...

       Hala alışkanlık ya, bilgisayara otururken, çalışma odama giderken gözlüğümü arıyor elim. Sonra ona artık ihtiyacım olmadığını düşünüp her seferinde daha da mutlu oluyorum. Allah'ım sana şükürler olsun bu muhteşem zeka ürünü teknolojiler için, bunlardan faydalanmaya beni layık gördüğün için...Bugün ameliyattan sonra ilk kez göz kalemi ve rimelimi sürdüm. Mutlu oldum. Kadın olmak ne güzel, her minik ayrıntı mutlu edebiliyor bizi. Detaylarda mutsuzluk arayan tipler bunun dışında tabii. Sakın siz öyle olmayın...

       Yeni gözlerimle ilk olarak iki tane bebek kapı süsü yaptım. Daha sonraki yazılarımda paylaşırım... 
Dün Kandil ve Sevgililer Günü idi. Geçti ama kutlu olsun yine de. Allah dualarınızı herkes için hayırlıysa kabul etsin ve seveniz, sevdiğiniz bol olsun, gerçek olsun...

27 yorum:

lolipu dedi ki...

geçmiş olsun sesiber:))

Elif'in Dünyası dedi ki...

Geçmiş olsun. Sevgiler.

Mayka dedi ki...

geçmiş olsun canım sorun olursa yanıtlayabilirim :)

Unknown dedi ki...

ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN,NE GÜZEL GÖZLÜKSÜZ YAŞAMAK.SEN YİNE DE YORMA KENDİNİ YAPMA BİŞEYLER DİNLENDİR KENDİNİ.ÇOK ÖPERİM

leyya dedi ki...

geçmişler olsun sibelcim.bende de miyop astigmat var ve kendimi bildim bileli 7-24 gözlüklüyüm:)o kadar parçam olmuş ki onsuz düşünemiyorum kendimi:)aslında ara ara bu tür operasyonları düşünsem de erteleyip duruyorum.ne iyi oldu yaşayan birinden okumak.

Ada Deniz dedi ki...

Tekrar geçmiş olsun. Benim ikinci ameliyatımı da Baha Toygar yapmıştı. Kızılay'ın hastanesi var İstanbul'da orada olmuştum ben. İyi, insana güven veren bir hekim

► Hobihane ◄ dedi ki...

Geçmiş olsn arkadaşım.Allah şifa versn..

fiamma dedi ki...

Geçmiş olsun sesiciğim pırıl pırıl ve net bak dünyaya insallah:)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

geçmiş olsun canım rahatlamışsındır ne güzel benim gözler o kadar ileri değil ama hiç sevmiyorum gözlük takmayı bu cumartesi randevum var bakalım ne kadar ilerledi:)))) yakını mecburiyetten düzenli takıyorum ama devamlı olanla pek aramız iyi değil:))
sevgiler hep sağlıklı ol

sergun dedi ki...

geçmiş olsun, ben de yaklaşık 6-7 yıldır lens kullanıyorum öncesinde de gözlük vardı tabi. bu ameliyatı yaptıran 2 arkadaşımda bir süre sonra yeniden göz bozukluğu başladı, 0.50 miyop gibi, bu yüzden tereddütlüyüm ama arada gaza gelmiyor da değilim:) umarım seninki kalıcı olur, yeniden başlamaz

Funda Ceyhan dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Sevgiler..

nrhnmrl dedi ki...

Geçmiş olsun sesicim

Esra YILDIZ dedi ki...

Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum sevgiler.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Geçmiş olsun canım. Bizim evde de herkes gözlüklü, bir tek ben değilim. Kızım bu durumdan çok rahatsız:) Ama gözlük takmak durumunda kalsam, sanırım ben de yaptırırdım bu operasyonu.
Sevgiler.

sesiber dedi ki...

Lolipu, Elif, Neşe ablacım,Güzelce, Esracım,Nurhancım,Fundacım,Şulecim, Haticecim, Leyyacım,Maykacım,Serguncum,Serapcım,Ada-Deniz çok çok teşekkür ederim. Geçti biel:)

Leyyacım hiç düşünme, erteleme. hayat standardımı düşürdüğüme değmezmiş yıllardır.

Ada Deniz, gerçekten Baha Bey dediğin gibi biri.

Maykacım, sen de mi oldun?

Haticecim, yakın için de başka bir tedavi var.

Serguncum, eski yöntemle kalıcılık sağlanamıyormuş, bunda ilerleme durduruluyor, o nedenle tekrarlama olasılığı çok çok düşükmüş. Zaten klasik Lasik yapmıyormuş Dünyagöz artık, İlasik yapıyorlar uygun olan herkese.

Serapcım, sen şanslısın o zaman.

LiliMini dedi ki...

Ablacımm ne güzel çok sevindim adına. Ben de gözlükleri yeniledim.Bugün gidip alacağım. Yoksa senin şu mutlu tablona bakıp Dünyagöz'ün yolunu tutacak kadar heveslendim ama yeni gözlüklerim çok güzeel :DD
Tekrar geçmiş olsun, gözlerin esaretten kurtuldu :)

herşeyden azıcık dedi ki...

Geçmiş olsun ben 5 sene evvel yaptırdım çok ama çok memnunum eminim sende memnun kalacaksın aslında ne kadar çabuk kurtulursa insan o kadar iyi güle güle kullan cici gözlerini:))

Nazan dedi ki...

Geçmiş olsun Sesi..Bende 9 sene lens kullandım, son 10 senedir de gözlük kullanıyorum.Lazer ameliyatına bir türlü cesaret edemedim.Özellikle astiğmatta geri dönüşlerin olduğunu duymuştum ama bu yeni yöntemi bilmiyorum..

emelden.blogspot.com dedi ki...

çok geçmiş olsun.darısı biz diğer gözlüklerin başına....

sesiber dedi ki...

Gülcüm, ben de çok severek, beğenerek aldım gözlüğümü ama ııh takamadım takamadım. Eskitincedüşün sen de:)

Funda, çok teşekkür ederim:)

Nazancım, çok teşekkür ederim. Bence de düşün.

Emel, teşekkür ederim:) Amin...

ÖZLEMCE dedi ki...

çok geçmiş olsunn.

ENERJİ dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Sevgiler...

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun, hep güzellikleri görsün o gözler

Nedret dedi ki...

Hay yeni gözlerini seveyim senin. Çok iyi yaptın. Keşke ben de genç olsaydım da yaptırsaydım. Yine de Ankara'daki Dünyagöz'e bir uğrayayım diyorum. Olur ya belki çaresi bulunmuştur. Tekrar geçmiş olsun.
Ben de göz kapaklarımın üstündeki yağ toplanmalarını aldırmıştım5 sene önce. Doktor ''gelmişken göz kapaklarınız da toparladım, çıkan yağları alt gözkapaklarınıza destekledim. Göz altlarınız artık hiç çökmeyecek dedi. Bana yapılan ameliyatı Digitürk'teki Plastik Cerrahi programında seyrettim. Meğer ne iğrenç muamele etmişler:)) Allah cerrahlara alışma yeteneği, lâkaytlık vermese yaptkları iş iş değil. Sevgiler.

sesiber dedi ki...

Özlemce, Enerji, Kaymaklı KADAYIF, ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM:) aMİN...
Nedret ablacım, ne iyi doktormuş o öyle. Harika birşey göz altları için.
Ya gerçekten öyle, insanın izlerken içi dayanmıyor, onlar bizzat yapıyorlar.

Mrsgul dedi ki...

gecmis olsun sesiber kurtulmussun gozlukten. biz de bu yaz turkiyeye geldigimizde antalya dunya goz'e gittik ozkan icin. tetkikler yapildi ama ozkan icin daha riskli ve uzun surecek ve sonucun kesin olmayacagi gibi birseyler soylediler. halbuki onun gozleri o kadar da ileri degil ama ben de korktum. cunku benim babamin bir gozu eskiden yapilan yanlis bir tedavi sonucu gormuyor maalesef. vazgectik. dr'da bir iki yil daha bekleyin mutlaka alternatif bir yol gelisecektir bu sure zarfinda dedi. bekliyoruz simdilik bakalim.

sesiber dedi ki...

Banu, çok teşekkür ederim:) Darısı Özkan'ın başına. Sağlık teknolojisi çok hızlı ilerliyor, bence peşini bırakmayın.