Sayfalar

8 Şubat 2010 Pazartesi

Elif Şafak Dansöz Olmuş...

       İstanbul' a gittiğimiz akşam, yemek sonrası kahvelerimizi içerken, annem son derece şaşkın bir ses tonuyla  " Elif Şafak oryantalist olmuş", dedi. "Eeee dedim"... "Çok şaşırdım", dedi annem.

        "O zaten oryantalistti ki zaten, kitaplarından anlamadın mı", dedim. Annem daha da şaşkın... "Kocası da Fethullahçı ya zaten" dedim. Annem  şaşkın, ben daha da şaşkın... "Hiç yakıştıramadım", dedi. Sonrasında bir an bana dank etti. "Oryantalist ne demek?" dedim. "Dansööööz"  dedi annem. Sonrasını gülmekten hatırlamıyorum...

İlk yoruma istinaden güncelleme
Oryantalizm ya da diğer adlarıyla Doğu bilimi, Şarkiyatçılık, Şarkiyat, Doğubilim; Yakın ve Uzak Doğu toplum ve kültürleri, dilleri ve halklarının incelendiği batı kökenli ve batı merkezli araştırma alanlarının tümüne verilen ortak ad.
Kaynak Wikipedia

15 yorum:

emel dedi ki...

elif şafak ve oryantalist olmak mı? ne alaka şimdi? kendisi benim hayran olduğum bir yazar, bunu ona yapılmış bir hakaret olarak algıladım ve fena bozuldum açıkçası. ayrıca fethullahçı ne demek? eşi fethullah gülen cemaatinden mi demek istediniz? fethullah gülen cemaatine mensup birinin eşinin oryantalist olması normal mi yani? inanın yazdıklarınızdan hiçbirşey anlamadım. bir izleyiciniz olarak yazınızın daha açıklayıcı ve kimseye hakaret içermeyen bir üslupla yazılmasını beklerdim. sevgiler...

sesiber dedi ki...

Emel hanım okuduğunu anlayabilen bir toplum olabilmeyi o kadar isterdim ki...
Size özel bir güncelleme yaptım, yazıya buyrun...

mineal dedi ki...

Seni seviyorum Sibel......
Çok akıllı,çok naif çok özel bir kadınsın.Biliyorsundur ama ben yinede söyleyeyim dedim.

emel dedi ki...

ilgilendiğiniz ve uğraşıp yeni bir güncelleme yaptığınız için teşekkürler. böylesinin birçok kişi için daha algılanabilir olacağına eminim.

sesiber dedi ki...

Mineciim ben de seni seviyorum :)

Emel hanım ironi yapayım, dedim. Herkes tarafından anlaşılır olmak gibi bir kaygım hiçbir zaman olmadı. Sadece siz kendinizi iyi hissedin diye yaptım o güncellemeyi.
Sevgiler...

Kürksever dedi ki...

Son dönemlerde Türkiye'de bu "filancanın yaptığı oryantalizmdir" tarzı eleştiriler, bana Kemal Sunal'ın meşhur Davaro filmini hatırlatıyor. Şehirde gördüğü duvarlara slogan yazma işini köyünde kendisine o denli zulüm yapan ağasına karşı uygulamak istiyor ve duvara "Faşo Ağa" yazıyor, ama Şener Şen'in oynadığı ağa, faşo, faşist nedir, nerden bilsin, soruyor tabii "Faşo da nedir lo?" diye. Kemal Sunal kafasını kaşıyor, düşünüyor, bir cevap veremiyor, çünkü faşonun ne olduğunu o da bilmiyor. "İ.ne gibi bir şey" diyor. İşte o zaman anlıyorlar birbirlerini.

Diğer bir nokta da şu. Masum değiliz hiç birimiz. Tamam Elif Şafak oryantalist, peki bizim olmadığımız ne malum?

ANTİGONE dedi ki...

annene sevgilerimi iletmeni rica edeceğim, o kadar güldüm ki ;D

cecilia dedi ki...

beni de gülümsetti gerçekten :) ama açıklama çok daha iyi olmuş.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Güzel bir anı olmuş.
Sevgiler...

Cocukla Cocuk dedi ki...

kahkahalarımı komşular duydularsa merak etmişlerdir neye güldüğümü:))))))annene sevgilerimizi ilet lütfen:)

sufi dedi ki...

Anneciğine sevgilerimi gönderiyorum sana da hanene de.Güzel espriydi ellerine sağlık canım.

Nedret dedi ki...

Annen de bendenmiş.Baltayı taşa vurma hikayelerim öyle çoktur ki:)))

Bizim Gibiler dedi ki...

Çok güldüm gerçekten. Ama insanlar en çok kendilerine gülermiş, biraz kendime benzettim de ondan o kadar çok güldüm. Benim de yanlış anlama konusunda üstüme yoktur:)) Hatta en son pazar günü hiç tanımadığım insanların arasında öyle bir pot kırdım ki utancımdan anlatamayacağım:)))

Duru Günaçan dedi ki...

ahahaha çok komik şeyler olmuş burada.
anneciğinin oryantalist karmaşasından çok ben ilk yoruma daha çok güldüm.

bir kişiyi oryantalist olarak tanımlamak ne zamandan beri hakaret sayılıyor:)))

Unknown dedi ki...

Çok tatlı yaaa...anneni öpüyorum Sesi..