Sayfalar

3 Eylül 2009 Perşembe

Bir Milyon Kalem İçin...

      Dün gelen bir maille "Bir Milyon Kalem"  hareketiyle tanıştım.
33 köydeki 3303 çocuğa yapabileceğimiz kırtasiye yardımından bahsediliyordu.

       Benim babam memurdu ve tasarrufun ne demek olduğunu ve gerekliliğini küçücük yaşımızda öğrenmiştik. Fakat yemek ve kitap söz konusu olduğunda babam dünyanın en zengin adamıydı. Canımızın çektiğini, ilk çıkan sebzeyi, meyveyi ilk o alırdı. Her hafta dergim ve yeni bir kitabım mutlaka olurdu. Cumaları Mangıroğlu Kırtasiye günümüzdü. Gidip oradan kitap seçmek, gazeteciden Tercüman Çocuk dergisi almak beni havalara uçururdu.

       Çocukken bir de en sevdiğim şey okulların açılmasıyla birlikte babamla yaptığımız kırtasiye alışverişiydi. O renkli renkli kalemler, silgiler, kalem kutuları, çantalar nasıl da cezbederdi beni. Alışveriş sonrası eve dönerken tüm aldıklarımızı kendim taşımak isterdim. Onlar benimdi. Yaşasındı...

       Eve gelince aldıklarımızı yere serip bakmak ne mutluluk vericiydi. Şimdi benim çocuğum sadece ihtiyacı olduğunda oldukça sade kalemler, silgiler vs... alıyor. O yokluk nedir, tasarruf nedir bilmedi, bunları bilmediği için kırtasiyelerdeki o renkli dünyanın güzelliğinden asla haberi olmadı.

       Oysa o renkli dünyaya özenen, özenmenin ötesinde çok ihtiyacı olan, yazacak kalem bile bulamayan çocuklarımız var. Çoğu zaman kendi dünyalarımıza dalıp onları unutsak ta onlar malesef gerçek.

       Bu gerçekliğin arasından sizler de kafanızı uzatıp bakmak, onlara destek vermek, en azından bir çocuğun bile elinden tutup çıkarmak isterseniz işte fırsat.

5 yorum:

benden, bizden... dedi ki...

şimdi sana belki saçma gelecek ama ben gözlerim dolarak okudum yazdıklarını...
babanın her hafta kitap alması ne güsel bir anı çocukluğuna dair... ben de yaparım inşallah bunu :)

Ateş Böceği dedi ki...

Çok teşekkürler

Umarım bu destek çık gibi büyür

sevgiler

Unknown dedi ki...

BEN HEM MEMEUR ÇOCUĞU HEM DE YOKLUK YILLARI ÇOCUĞUYUM TASARRUFU NASIL BİLİRİM BİR BİLSENİZ.AMA SESİNİN DEDİĞİ GİBİ BEN DE KENDİMİ DÜNYANIN EN ZENGİNİ KİTAP ALACAK KADAR PARAM OLDUĞUNDA HİSSEDERİM.KAMPANYA ÇOK GÜZEL ÇOK TEŞEKKÜRLER HABERDAR ETTİĞİN İÇİN

Cocukla Cocuk dedi ki...

Sesi cim ne güzel anlatmışsın bizim zamanımızı, babama her zaman minnetarım ben de kısıtlı bütçesi ile kitaplar alarak bize kitap sevgisini aşıladığı için.
Bir milyon kalem hareketinden biz de maille haberdar olduk, bu hafta onlar için kalem kutuları yapacağız.

Stil Direktoru dedi ki...

kardeşlerim var zaten ama hepimiz yazmalıyız zaten bende yazdım umarım sesimiz duyulur ablam