Sayfalar

16 Haziran 2009 Salı

Sevgili Günlük- Mikrodalgada Brownie

       Okul tatil olduğundan beri ailecek öğlene doğru kalkıp düzensiz bir hayat sürmeye başladık. Kahvaltı sonrası akşama kadar evde bangır bangır çalan müzik... Tamam müzik zevklerimiz aynı da ses yüksekliği bazen "aaaaaaaaaaa" diye bağırma isteğine sebep oluyor,  içime bağırıyorum. Ya sabır, nereye kadar...
     
       Şimdi şunu yapalım, birazdan bunu yiyelim, şunu içelim... 3 ay böyle mi geçecek?  Kahvaltıdan sonra uzun süredir denemek istediğim mikro dalga fırında keki yaptım. Gerçekten de 7 dk. da pişti yahu. Hazırlaması pişmesinden daha uzun. Tezgahı toplayana kadar kek pişmişti. Kocaman birer bardak soğuk sütle bayıla bayıla yedik. Oğlumun arkadaşı uğramıştı o ara. Ona da ikram ettik. Bayıldı, "anneme de verir misin tarifini", dedi. Az önce de annesi aradı, "sen bir kek yapmışsın, hayatımda öyle güzel brownie yemedim diyor bizimki", dedi.Gurur oldum tabii... Ben keşfetmişçesine mutlu oldum :) Fotoğraf çekecektim ama kenar köşe kaldı, başka sefere inşallah...Şimdi tuzlu ne yapsam derdine düştüm. Ev kalkmış gidiyor, ben bu arada komşuya geçip bir el projesi başlattım, ödev verdim, akşamüstü beraber yine hobi çalışmamız var.


       İki tane tunik kestim. Çatıda yerde öyle yayılmış bekliyorlar beni. Kitaplarım başucumda tozlanıyor. Bu yaz rehaveti kışı aratıyor bazen. Geceler pek kısa. Yemeği erken yiyoruz, biraz vakit geçirip yürüyoruz. Gelince de birşeye başlayamıyorum.


       Gelelim kekin tarifine. Googledan aratınca karşıma ilk Devletşah  çıktı. Adı referanstır zaten. Daha fazla aramadan kendimi mutfakta buldum. Laptopu tezgaha koyup baka baka malzemeleri hazırladım. Ben kendimce değişiklikler yaptım. Tarifte 1.5 bardak şeker diyor, ben 1 bardak koydum. Sıvıyağ diyor ben tereyağ+sıvı yağ kullandım. İki bardak sos ayırma kısmında takıldım ama yorumlarda ısrarla 2 bardak ayırılması gerektiği vurgulanmış. İyi de oldu. Tam sevdiğimiz kıvamda ıpıslak oldu. Bu ölçüler tek tepsi için biraz çok gibi görünüyor ilk bakışta fakat 2 su bardağı ayırınca normal oluyor. Sadece benim gibi boğazınızı yakan şeker tadından hoşlanmıyorsanız şekeri azaltabilirsiniz. Mikrodalga fırınlara büyük boy kare borcam sığmıyor ben küçük yuvarlak borcamda yaptım. Muflin kaplarında da yapılabilir. Bende silikon kalıp vardı, mikrodalga fırında pişeceği için kullanmadım.


       Az önce yemeğe gelen eşim de yemek üzerine tatlı niyetine 2 dilim yedi. Normalde ıslak kek pek sevmez, bunu çok beğendi. Daha cıvık ve yumuşak olduğu için sanırım ağdalı tatlı muamelesi yaptı keke :)

11 yorum:

sakagun dedi ki...

Mikrodalgada keki hemen deniyorum Sesim.

orece dedi ki...

mikrodalgada browniyi görünce sesiber benim tarifimi yapmış dedim ama degilmiş devletşahmış.bende geçen hafta yazmıştım ondan üstüme alınmışım. evet çok güzel ve kolay oluyor. ben yıllardır yapıyorum. eminim sende bundan sonra sürekli yaparsın.ellerine sağlık.

sakagun dedi ki...

Test edildi. Onaylandı. Daha önce mikrodalganın sadece buz çözme ve ısıtma özelliklerini kullanıyordum. Artık değişik yemekler de deneyeceğim.

Malla dedi ki...

ay çok canım çekti çok:)) Afiyet olsun size.Eline sağlık...

Butikpartim dedi ki...

Hmm hiç duymamıştım mikrodalgada pişen keki.Ne kadar pratik.Lezzetli olması da ayrı güzel tabi.İlk defa keşke mikrodalga alsaydım dedim kendi kendime:)Ellerinize sağlık..

sesiber dedi ki...

Sakacım bayılıyorum senin bu pratikliğine. Diğer denemelerini merakla bekliyorum. Ben kremalı patates te pişiriyorum mikrodalgada. Bir de sucuk. Dilimleyip kaseye koyuyorum. Kendi yağıyla 1.5 dk. da pişiyor.
Örece senin profiline girdim ama blogunu göremedim. Adresi verirsen senin tarifine de bakmak isterim.
Mallacım çok sağol.
Mosquito al yanılmazsın.

ozerella dedi ki...

Ay benimde çok canım istedi:)İyiki fotoğraf yok göz görmeyince gönül katlaniyo:)
Artık bir mikrodalga almak farz oldu ne kadar pratikmiş...

orece dedi ki...

orecem.blogspot.com

Cocukla Cocuk dedi ki...

iki yıldan fazla oldu sanırım ben bu tarifle tanışlı. Çok da yaptım ve kime yedirdiysem cok begendi. Yuvarlak pyrex kaplara yapıyorum ben genelde.

mineal dedi ki...

Bende capuchinolu yaptım,yarın misafirlerime ikram edeceğim.

LiliMini dedi ki...

Sana güveniyorum sen denediysen gzeldir mutlaka.İlk fırsatta deneyeceğim :))