Sayfalar

22 Haziran 2009 Pazartesi

Mikrodalgada Pişen Browniede İkinci Dalga...

Geçenlerde denediğimi yazdığım mikro dalga fırında kekin tadı damağımızda kalmıştı. Dün dikiş dikerken aniden gelen ve bastıramadığım tatlı kriziyle kalkıp 20 dk. sonra verandada soğuk süt eşliğinde kekimizi yiyor buldum kendimizi. 7 dk.da pişip 7 dk. da tüketilen kek olarak tarihe geçecek sanırım :) Geçen sefer küçük boy yuvarlak borcam tepside pişirmiştim. Bu sefer yemek için kullanılan derin borcam tencerede denemek istedim. Görüntüsü çok güzel oldu, daha çok kabardı fakat daha az ıslak oldu.
Sosunu dökerken... Bundan sonra hep borcam tepside pişirmeye karar verdim.
Daha yüksek olduğundan sosu yeterince içemedi sanırım. Tadı çok güzeldi ama normal kek gibiydi. Islak kek- brownie sevmeyenler aynı tarifi bu şekilde deneyebilir.

13 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Bayılırım ben yalnız şeker ben microwaveimi sadece buz çözdürme ve fırın modunda kullanıyorum. Çok sağlıksız ya o yüzden çekiniyorum yani.

TATESAL dedi ki...

Çok güzel ....7 dakikada şip şak,acil misafirler için ideal.Ellerine sağlık...

ella dedi ki...

çok güzel görünüyor eline sağlık canım :) birgün bize de yap yemeğe gelelim arkadaşım :) ben hala mikrodalga fırından korkuyorum nedense, var mıdır benim gibi eski kafalı acaba :)) mikrodalga fırınım örümcek bağladı benim :))

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Harika görünüyor tatlım.Bayılırım:)Size de afiyet olsun şeker olmasın.Kilo alırsın o zaman arkadaşım.
Seni sevgiyle kucakladım...

beyaz mendil dedi ki...

Ellerine sağlık hayatım,ben de hemen deneyeceğim.Mikro dalgayı sadece ısıtma ve çözdürme amaçlı kullanıyordum,bu iyi oldu.Sevgiler

ebrulikedi dedi ki...

kekin tarifini sizden alıp ben de yaptım.ben de derin borcamla yaptım.dediğiniz gibi çok ıslak olmadı ama tadı çok güzeldi:)

nükhet dedi ki...

elinize sağlık çok pratik gerçekten,
borcamda içi tamamen piştimi,ben denediğimde içi hamur kalmıştı

cansudere dedi ki...

ALLAHIM SÜPER OLMUŞ ISLAK KEKEN HER TÜRLÜSÜNE BAYILIRIM ÖLÜRÜM SEVGİLER...

sesiber dedi ki...

S.D. ben de öyle yapıyordum ama et türü zor pişen besinlerde hızlı pişirmenin zararlı olduğunu okudum. Kekin ne canı var, yumurta pişince pişmiş sayılıyor zaten:)
Tatesal çay demlenmeden olur o kadar pratik,
Owl seve seve yaparım, yakınız zaten:)
Şanslı ben en fazla 2 dilim, oğlum tamamlıyor gerisini...
Beyaz mendil dene pişman olmazsın.
Nükhet ikisinde de içi pişti, sorun olmadı. Ayarı bir kademe düşürüp, süreyi 2 dk. uzat, belki daha iyi olur.

sesiber dedi ki...

Cansu sevgiler benden...

sakagun dedi ki...

Sesiiiim, dün akşam seninkiyle aynı kapla ben de yeniden yaptım ıslak keki. Ama farklı bir tarif denedim. Çünkü bir önceki tarifte çiğ yumurtalı sosu üzerinde döktürüyordu. Bunda yumurtayı hamuruna katıyorsun.

GeCe dedi ki...

çok güzel görünüyor eline sağlık canım

Cocukla Cocuk dedi ki...

sesibercim ben de daha once de yazdıgım gibi bir kac kez yaptım bu keketen hatta diyabeti olan kayınvalidem için özel degişiklikler yaparak diyabet halini de yaptım...ama ters cevirmek aklıma gelmemişti güzel gorunuyor eline sağlık