Sayfalar

17 Nisan 2009 Cuma

Sevgili Günlük 17.Nisan.2009

Şakır şakır yazasım var. Biryandan çok uykum da var. Söz vermiştim kendime erken yatacağım diye. (Erken yatmak gece 12:00- 12:30 sıralarında yatmak benim için...)
En kaliteli uyku 22:00 ve 06:00 arasında uyunan uykuymuş. Normal yetişkin bir insana 5 saat uyku, bu saatler arasında olmak kaydıyla yetermiş. Yeter ki güneş üstünüze doğmasınmış ve de batmasınmış. Güneş doğarken ve batarken çıkan ışınlar uyuyan insan metabolizmasına çok negatif etkiler yapabiliyormuş. Onun için eskiler ikindiden sonra uyumak iyi değil derlermiş. Bunu anlatan bir hadis bile okumuştum...Dinimizde yapılmaması emredilenya da yapmasanız iyi olur denilen şeylerin sebeplerini öğrenip, farkındalık kazanınca öyle mutlu oluyorum ki anlatamam. Bu akşam kayınpederimin ölüm yıldönümü için Kuran-ı Kerim okundu kayınvalidemlerde. Sonunda dua ederken hocanın isteğiyle herkes elele tutuştu. O kadar içime işledi ki bu. Sevginin ve muhabbetin artması içinmiş. Çok anlamlı geldi bana. İçim titredi. Hocayı da pek sevdim bu yüzden. Genelde kendisi cennette yer parsellemiş gibi şöyle yapmazsanız cehennemde yanacaksınız, tutuşacaksınız, diyerek sürekli Allah' la korkutan kadın hocalara sinir olur ve her toplumda sorularımla sinir ederim de kendilerini. Bu seferki hocayı gerçekten sevdim.
Çevremde herkes yorgunluktan, kafasını yataktan kaldıramamaktan ve bilimum bahara suç atılan yorgunluk çeşidinden bahsedip duruyor. Geçen yıl bu zamanlar ben de öyleydim. Sanırım daha önceki yıllar bu zamanlar da. Güneş tasarla, üret, bak, sevin diye çırpınıp tatlı tatlı doğaken ben; "bırak beni uykum vaaaar", diye bağırasım gelirdi. Bu yıl pek iyi karşıladım baharı, diye düşündüm geçenlerde. Acaba neden diye düşünürken buldum. 7 aydır pilates yapıyorum ve pilates yaptığım günler ister inanın ister inanmayın, güne yenilenmiş başlıyorum, mutlu hissediyorum kendimi gün boyunca... Bugün kuaföre oradan da başka biryere gitmem gerekiyordu, pilates yapamadım. Gün boyu tüm kaslarım, eklemlerim hissetti yokluğunu... İşte böyle. İçimden geldi.

6 yorum:

ev dekorasyon hobi dedi ki...

Hangi yaşta olursak olalım düzenli spor,uyku insanı daha dinç ve sağlıklı yapıyor.Kaliteli bir yaşam için sağlığımıza önem vermeliyiz.Sevgiyle kalın.Aida

GeCe dedi ki...

hareketsizlik insanı daima daha yorgun yapıyor dinlendirmek yerine hocanın tavrı bana da değişik geldi hiç raslamadım bende

orgu delisi dedi ki...

çok güzel şeylerden bahsetmişsin.ben de güneşten önce uyanmak isteyip de uyanamayanlardanım.

Barbygirl_here dedi ki...

Dolu dolu bir yazi olmus...
Uyku konusu aydinlatici olmus, bende bilmiyordum...

Pilates konusunda da cok haklisin, bagimlilik yapiyor ;)

Cocukla Cocuk dedi ki...

dinimiz hoşgörü dini aslında ne yazıkki bazı hocalar cok kotu yonlendiriyor insanları...
pilates konusunda kesinlikle katılıyorum ben de kendimi cok enerjik ve mutlu hissediyorum pilatesten sonra

Haydi mutfağa dedi ki...

bu faydalı yazı için teşekkürler arkadaşım,sağol.