Sayfalar

30 Nisan 2009 Perşembe

Kuşevim- Çoook Mutluyum...

2000 yılından beri evde duran mdf kuşevimi her yıl birkaç kez elime alıp boyamaya niyetlenirdim. Kaç kez zımparalayıp tozunu aldığımı hatırlamıyorum. Tam bir haftadır elime birşey alamamanın açlığıyla, bugün ne yapsam ne yapsam diye dolanırken kendimi gazeteleri yaymış, kuşevimi üzerine koymuş buldum. Çekmecemi açtım ne renk boyasam diye... Her renkten azar azar var, karıştırıp elde edilecek düzgün renk yok. Uff dedim. Sonra bir umut bir alt çekmeceyi açtım. Her zamanki yerinde yıllar önce seramik hamuru yaparken kullandığım toz boyalarım duruyordu. O kadar boyam gelmişti ki, ne olursa olsun deyip toz boyayı kaba döküp sulandırdım. Önce saks mavi sürdüm bir fırça. Iııh, dedim. Biraz açık yeşil, biraz hardal derken bu turkuaza ulaştım. İki kat boyadım. Çok güzel kapattı. İkinci katı keyfimden sürdüm hatta. Bir de çabuk kuruyor ki sormayın. Bundan sonra bu tarz objelerdeki ahşap boyamalarımda toz boya kullanacağım. Çok çabuk kuruduğu için, koyu kıvamda değil oldukça sulu hazırlamak gerekiyor. Yoksa pütür pütür oluyor boya. Bu kuşevini zaten dış mekanda kullanacağım için, çok düzgün yüzey olması gerekmediği için oldu ama tepsi vs... objelerde olmaz, denemeyin.
Neyse iki kat boyadıktan sonra temiz ve kuru bir fırçayı akrilik beyaza batırıp, gazetede fazlalığını alıp patine yaptım. Tam hayalimdeki eskitme görünümüne ulaştım.
Malumunuz üzere bu ara kuşlara takmış durumdayım. Hem bu nedenle hem de belki gerçek kuşları da çeker düşüncesiyle akrilik beyazla önce kuş figürünü boyadım. Sonra doğaçlama dallar çiçekler çıktı fırçamdan. Kurur kurumaz da iki kat vernikledim. Ta taaaam... Bugünün hobi çalışmasını yaptım, ohh rahat ettim.
Haftaya yerine asar evimin sahiplerini beklerim. Bu mevsimde verandaya çok kuş geliyor. Belki biri-ikisi bu evi sahiplenir.
Kuşbakışı:) görünümü:)

17 yorum:

Malla dedi ki...

bu evi bulan kuş çok şanlı olucak sana da şans getirecek inşallah:))

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Kuş evin çok güzel olmuş eline sağlık.Dışındaki resimde uyumlu olmuş.O kuşların gidip gelmeleri çok mutlu ediyor insanı.
İyi geceler

Duru Günaçan dedi ki...

çooook güzeeel nasıl şirin bişey olmuş bu:)
rengi ve patine şeklide çok hoşuma gitti.
kuş olsam 2. kata kurulur keyfime bakardım.)

Unknown dedi ki...

AMAN DA AMAN DUBLEKSMİŞ ÜSTELİK GELMEZLERMİ HİÇ .ÇOK GÜZEL OLMUŞ RENGİ.BİR ARKADAŞIM DA FOLYO SÜSLERLE SİLME KAPLAMIŞTI SARAY GİBİ,SERÇE SARAY OLDU SONRADAN SENİNKİDE MUHTEŞEM.KUŞLARIN RESMİNİDE YAYINLARSIN BEYAZSARAYIN KUŞLARI GİBİ MEŞHUR OLURLAR.SEVGİLER

Unknown dedi ki...

bu güzel evin ziyaretçisi çok olsun inşallah..

beyaz mendil dedi ki...

Çok güzel bir kuş evi olmuş,ellerine sağlık hayatım.Sevgilerimle

Stil Direktoru dedi ki...

Varya be sakla samanı gelir zamanı tadında olmuş! Ama cidden süper olmuş. Bende sana siparişlerle igili mail attım batın mı?

3prenses dedi ki...

süper olmuş.üstündeki kuş harika canlı kuşlar aşık olup gelebilir bence

nrhnmrl dedi ki...

ellerine sağlık sesicim bir leylek göz koymaz umarım ki :)

Adsız dedi ki...

Keşke benimde minik kuşları ağırlayacağım bahçem yada terasım olsaydı...çok beğendim kuş evini...güle güle kullansın minik kuşlar, belki içine ailece yerleşip yeni yavrular yaparlar harika olur.
Kuş evinin kenarlarına bir kaç renkli boncuk yada küçük bir ayna da takabilirsin...kuşlar boncuklarla oynamaya ve aynada kendi kendilerine konuşmaya bayılırlar:)
eline sağlık.

Yelda dedi ki...

Kuşlar Evine bereket getirsin
Huzur getirsin
Yuvayı Dişi kuş yapar diye boşuna dememişler :)))))
Elelrine sağlık canım
Sevgiler

Unknown dedi ki...

oyoy!!! kuş mu olsam Sibelcim.Çok güzel olmuş,eline sağlık,sevgiler

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Bunu görünce insanın kuş olası gelir ya:) Ellerin dert görmesin, herşeyin bir zamanı vardır diye boşuna söylememişler beklediğine deymiş:)

ella dedi ki...

çok güzel olmuş bu kuş evi, eline sağlık canım. rengine bayıldım :))

harosa dedi ki...

iyi akşamlar canım çok güzel olmuş ellerine sağlık

Cocukla Cocuk dedi ki...

muhteşem bir renkli bir kuş evi olmuş. üzerindeki çizimlerde çok hoş Güle güle kullan

Butikpartim dedi ki...

Çok hoşmuş bu kuş evi,emeklerinize sağlık.Hem ne kadar hayırlı bir iş olmuş,gelen kuşların karnı doyacak:)