Sayfalar

6 Ocak 2013 Pazar

Geri Dönüşüm- Kendin Yap (DIY),Bal Kutusu Kaplama


 Dün gece Instagram ve Facebook kişisel hesabımdan canlı yayında :) bu çalışmayı yaptım. Bir boş bal kutum daha var. Boş bir vaktimde onu da değerlendirmek dileğiyle...
Ben daire kesimlerinde Olfa daire kesicimi kullanıyorum. Siz kapağı kalıp olarak kullanıp normal makasla da kesebilirsiniz.
 Tüm yapım aşamalarını sırayla ve açıklamalarıyla ve yorumlarla birlikte Instagram hesabımı tıklayarak görebilirsiniz. Burada sadece seçme fotografları paylaşıyorum. Takıldığınız yerde sorabilirsiniz.
 Kapağı giydirirken alacağımız büzgü teğeli çok kolaylık sağlıyor.
Bu kendin yap (diy) projesinde metal bir bal kutusunu kullandım. Taban ve kapağı keçeden, yan yüzeyi puantiyeli, kırmızı kumaştan yaptım. Ponpon şeritle ve dantelle süsledim. Siz evdeki herhangi bir kutuyu kaplayabilirsiniz. Kapak süslemesini kendi zevkinize ve elinizdeki malzemelere göre farklı şekillerde yapabilirsiniz. Beğendiğiniz bir kumaşın desenini ortalayarak bu şekilde kesebilirsiniz, keçe şekillerle süsleyebilirsiniz, nakış yapabilirsiniz, işlenmiş bir mendili, etamin parçasını kullanabilirsiniz, vs... Kenar süslemesi için, dantel, sutaşı, oya vb. evde ne varsa kullanabilirsiniz. Kapağı keçe değil kumaşla yapacaksanız içine bir miktar silikon elyaf doldurmanızı ya da tam kapak ölçülerinde ince bir sünger ya da elyaf tabakasıyla dolgunluk sağlamanızı tavsiye ederim.

Bundan önce yaptığım tüm geri dönüşüm çalışmalarımı burada görebilirsiniz.

7 yorum:

By Neymes dedi ki...

OLA AMIGA,QUE BELA FICOU SUA LATA,IMPOSSÍVEL DESCARTAR UMA LATA DESSAS,POIS COM ARTES LINDAS PODEMOS TRANFORMÁ-LAS.BOM DOMINGO.BEIJOS.VALÉRIA.(BRASIL).

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

harikasın kare kare izlemiştim dün gece bir fırsat bulsam bir iki adet kutu daha var kaplanacak:) son yaptığımı ben de gelin kızıma dikiş kutusu yapmıştım. biraz kapaklar zorluyordu beni senin fikir işime yarayacak tekrar teşekkürler.

ayyüce & zeynep dedi ki...

Geri dönüşüm çalışmalarını çöok seviyorum ve sizin bütün çalışmalarınızı zaten çok beğenerek izliyorum.Bunu da tüm detaylarıyla çok beğendim ellerinize sağlık

FERİDECO dedi ki...

Sesicim çok tatlı olmuş ellerine sağlık ben çok seviyorum böyle teneke kutuları çay kutusu,krem kutusu,leblebi kutusu hiç atasım gelmez içimden sen harika değerlendirmişsin,

Unknown dedi ki...

süpeeerrr. bu aleti nereden alabilirim? big shot makinası Türkiye'de varmı? sevgiler. cevap bekliyorum.

LiliMini dedi ki...

Off çok güzel olmuş ya Sibel Sultan.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Daire kesici çok faydalı bir aletmiş.
Kutu, kavanozları mutlaka bir kenara ayırıyorum ben de
Çok harika bir proje olmuşbal kutusu