Sayfalar

18 Şubat 2012 Cumartesi

Sonunda Başardım Sanırım...Çiçekli Şapka Diktim

       Her yılın belli aylarında bana bir şapka dikme hırsı gelir, metrelerce kumaş, tela, astar vs... ziyan ederim, ederim, yaparım-ederim.... sonuç hiçbir zaman istediğim gibi olamadı. Diktiğim şapkaları görseniz ve taksanız gayet te güzel olmuş, nesi var bunun, diyebilirsiniz ama saçlarım ve kulaklarım içinde kalsın, görünmesin istiyorsanız, hep birşeyler eksik. Bir taraftan ya saçım pırtlıyor ya kulağım ya da küpem... Ya da o kadar sıkı oluyor ki 10 dk. sonra başım zonkluyor. Normalde taç bile zor takarım ben, başımı çok ağrıtıyor.
        Etsy'den kaç şapka kalıbı satın aldım hatırlamıyorum artık. Onların kafaları daha büyük sanırım, hepsi bol geldi, tepeleri pot durdu. Kendim bu kalıplar üzerinde oynama yaptım sonuç içime sinmedi. Geçen yıl bir de kürk şapka diktim. O çok hoş oldu ama kafamı çok sıktı, bir de kürk olduğu için beynim kaynayacakmış gibi hissettim. Birgün Sibirya'ya gidersem mutlaka takarım.

       Geçen ay yine yaşadıklarımı unutup Etsy'den şapka kalıpları satın aldım. Bir sette 7 kalıp vardı fakat 3 temel kalıp üzerine bantlarla vs. detaylarla model uygulanmıştı. Kalıplar PDF dosyası olarak geliyor haliyle, fakat satıcı sağolsun el çizimi yapmış ve yazılar okunaksız, olması elzem olan karşılaştırma noktaları belirlenmemiş, hangi parçanın hangi şapkaya ait olduğunu bulmak vs... bulmaca gibiydi. Evdeki iki yazıcıdan ikisinin de kartuşu bitik, zaten ne hikmetse hiç kullanmadan bitiyorlar, dolayısıyla hiçbir zaman işime yaramadılar, elimde usb kırtasiyelerden çıktı alıyorum gerektikçe.
       Bu akşam kalıpların temelini çözünce kırtasiyeye gitmeyi beklemeden ekrana parşömen kağıdını koyup bir güzel çizdim. İlk kez diktiğim riskli modelleri önce örnek kumaşla denerim. Özellikle şapka konusunda bunu yapmak çok gerekli. Önce en zor modeli denedim. İnce keçeden örnek bir kesim yaptım, Süleymanın kavuğu gibi upuzun bir şapka oldu, dikiş yerleri oturmadı, fırlattım, attım. İkinci modeli denedim, yine keçeden kesip, dikip kafama geçirdim, neredeyse çeneme kadar geldi. Bu kalıbın bant genişliğini daraltarak bu sonucu elde ettim. Kafama geçirdim ve nasılsa oldu bu sefer. Hemen asıl kumaştan (bu kumaştan geçen hafta bir kaban diktim, fotoğraflar yakında) kesim yaptım, diktim. Sade hali de güzeldi ama biraz süslü olsun istedim. Hatta birkaç renk sade olanından, bir de bal rengi çiçeklerle süslenmiş şekilde dikmeyi planlıyorum. Önce çiçekleri siyah ve gri karışık yerleştirdim, hoşuma gitmedi. Siyahta karar kıldım.
              Bu keçe çiçeklerle örgü bereler de süslenebilir. Bunu da deneyeceğim.

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Ay harika olmuş Sesiber, çok beğendim çook, örgü bereler için de kullanılabilir bu model :) eline sağlık, sevgiler...

Filiz dedi ki...

ne kadar emek vermişsiniz, en güzeli olsun diye uğraşmışsınız sonuçta çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

Bu ne harika bir çalışma böyle.. Bayıldım.. Ellerin dert görmesin.

Unknown dedi ki...

sevgili sibel,
bu sefer olmus galaba:)))))))
ellerine saglik
zordur sapka dikmek.....
ustunde bikmadan calismissin
kolay gelsin
bayagi magzadan alinanlar gibi duruyor
sevgiler

Modavesaire dedi ki...

offf. harika olmuş harika:))

Nedret dedi ki...

Hah, tam da onu diyecektim şimdi. Ne diye dikeyim diye uğraştın ki. Örgü üstüne çiçek dikmek en mantıklısı. Deseydin bana örüverirdim simli griden.
Çok şık olmuş bu arada. Ellerine sağlık.

Yelda dedi ki...

Süpersin...

ayyüce & zeynep dedi ki...

çok tatlı olmuuş ve çok emekli tebrikler:) ellerinize sağlık

Ada Deniz dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş:)))

fiamma dedi ki...

Çok güzel olmuş Sesiciğim ellerine sağlık.

feltdesign dedi ki...

Cok sik olmus herzamanki gibi konusturmussun!!!!

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Sibelcim şahane olmuş canım uğraşmışsın ama değimiş .Şapkanın sade haline yan kısmına iri çiçekler de(renklide olabilir) koyabilirsin.

halime dedi ki...

çok ğüzel olmuş ellerine sağlık canım...

semmma dedi ki...

sahiden mükemmel görünüyor, ellerinize sağlık:)