Sayfalar

22 Ocak 2011 Cumartesi

Sevgili Günlük- Ada'ya Minik Tepsi Boyadım

       Adacığıma tam bir yıl önce Sportacus figürlü transfer yapmak için aldığım tepsiyi nihayet bu akşam boyadım. Artık Sportacus aşkı bittiği için, ayıcıklı desenli peçete dekopajı çalıştım.
Önce tepsiyi zımparaladım. Sonra her kat arasında tekrar zımparalayarak 2 kat beyaza boyadım.
Beyaz boyaya biraz çivit mavi katarak pastel bir mavi elde ettim. İki kat ta yine her kat arasında zımparalayarak maviye boyadım.
Kullanacağım desenin etrafından istediğim şekilde kestiğim peçetenin en üst yüzeyini diğer katlarından ayırdım.
        Peçetenin yapışacağı kısma tutkalı sürdüm. Peçeteyi dikkatlice yapıştırdım. Yine çok hassas bir şekilde tutkalı tepsinin tüm iç yüzeyine sürdüm. Tutkalın kurumadan önceki hali böyle görünüyor. Kurudukça şeffaflaşıyor.
 Peçete dekopajın kenarlarını koyu maviyle tamamladım. Verniğim yoktu, henüz verniklemedim, yarına kaldı. Sırada bekleyen bir de büyük şımarık tepsi denilen bir tepsisi var Ada'nın. Bu akşamlık bu kadar yeter, dedim. O da birdahaki "ne yapsam, ne yapsam" akşamına kaldı.

:)
            Kuzucuğum akşam hastalanmış, Kan ve idrar tahlili yaptırmışlar. Kanında yüksek miktarda mikrop bulunmuş.Telefonda "teyzoeee benim kanımı çektiler (aldılar)" diye mızıldadı. Acilde, idrar tahlili için verilen bardağa çişini yaptıktan sonra, bardaktakini içmesi gerektiğini sanıp, korkup ağlayıp yanındakileri bayağı güldürmüş.

4 yorum:

Nil dedi ki...

tepsi çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık. kuzuma acil şifalar. alem şeyler. çok güldürdü beni. mısırları hüpletmesine de bayıldım :)

özlemnitta dedi ki...

Tam da Ada'ya yakışır bir tepsi olmuş.Hastalanmasına üzüldüm,geçmiş olsun.
Bu arada korkup ağladığı olay komikmiş gerçekten:))

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım tahlil olayına çok güldüm:))
kıyamam çocuk dünyası işte.

ellerine sağlık süper bir tepsi olmuş.

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok geçmiş olsun Ada'ya bu aralar cok duyuyorum bu rahatsızlığı. tepsisini iyi gunlerde kullansın, kullandığı bardaklarda da normal normal şeyler içsin aklına baska içeçekler getirmesin :DD