Sayfalar

28 Ocak 2011 Cuma

Flavor Wave Fırın Aldım...

Sırada tunik postu vardı, bu da nereden çıktı demeyin. Hepsiburada'dan almıştım, bugün geldi, denedim, aklımdayken paylaşayım, dedim. Ben emin olmadığım ürünleri almayı düşündüğümde kullanıcı yorumlarından çok faydalanıyorum. Belki bu yazının da birilerine faydası dokunur. Bu ürün için, benzerleriyle karşılaştırıken kullanıcı yorumlarını okuyarak karar verdim. Aslında arkadaşlarımın tavsiyesiyle Tefal Actifry almayı düşünüyordum. Migros'ta indirime girmiş dedi arkadaşım. 2 kez gittim, bitti, gelecek, gelmeyecek dediler, hevesim kaçtı. İndirimli fiyatını bile bile de 400 lira vermek istemedim. Sonra unuttum gitti.
Geçenlerde Limango'da Dynamic Turbo Oven'ı görünce (çok ta ucuzdu), nette bir araştırma yaptım. Acura, Sinbo benzerlerini çıkarmış. En mantıklısı Flavor Wave Oven geldi. Üstelik te bu teknolojiyi ilk kullananlardanmış. Diğerleri taklit etmişler yani. Diğerlerinden farkı, fiyatı daha fazla, hacmi büyük (11 litre), hem de Hepsiburada ve Amazon'daki kullanıcı yorumlarından okuduğum kadarıyla daha iyi ve hızlı pişiriyormuş. 180 liraya düşmüştü. (Şu anda ortalama 250 lira)Neyse siparişimi verdim. Ertesi günü, yani dün öğleden sonra elime geçti.
Akşam yemeğinde tavuk yapacaktım. Onda deneyeyim, dedim. İki çeşit yemeği birarada pişirebiliyor. Alta tavuk, üste elma dilimi patates koydum. Gayet güzel ve çabuk pişirdi.(200 derecede 3o dk.) Patatesler elma dilimi olduğu için çıtır değildi ama lezzetliydi. Bilemiyorum, yağ koyup, daha ince doğranırsa nasıl olur. Kırmızı et, şinitzel, balık ve kumpir de ilk fırsatta denemek istediklerimden. Ayrıca kek, börek, pizza da yapıyormuş. Onları da sıraya alayım.
Cam kabı oldukça büyük ve ağır, fakat sağlık ve temizlik açısından kullanışlı. Bir de pişerken yiyecekleri her yönden görebilmeniz de çok güzel. Pişirme sırasında fotoğraftaki gibi çok gözalıcı bir ışık yayıyor. Zaten bu ışık enerjisiyle (kızılötesi ve halojen teknolojisiyle pişirme yapıyormuş)Kahvaltıya ekmek buğulaması da yapılır, şimdi aklıma geldi :)
Satın almak isterseniz ben buradan aldım. Şu an indirimsiz fiyatı geçerli ama takip edebilirsiniz. Kutuda olması gereken ekstralar (iki çeşit raf, maşa, yemek kitabı) dışında duvar separatörü ve daire şeklinde kalın folyodan bir parça geldi. Onun ne olduğunu anlamadım, biryerde de bulamadım. Sanırım tel ızgaraların üzerine koymak için (aralıklardan yiyecekler düşmesin diye). Kek vs. için içine kek kalıbı ya da tepsi konulabiliyormuş. Borcam da sığıyor ama pişirir mi bilmem. Daha ince bir tepsi daha mantıklı. Amazon'da kelepçeli kalıp dahil olanlarını gördüm, demek ki kullanılabiliyormuş. Silikon kalıplarla nasıl olur bilemiyorum.
Aşağıdaki bilgi Hepsiburada'da yazmıyor. Başka sitelerden buldum. Belki merak eden olur.
Flavor Wave Turbo Teknik Özellikleri:
Ağırlık : 9,5 Kg.
Cam Kase Çapı : 305 mm
Cam Kasa Kapasitesi : 11 Lt
Cam Kase Derinliği : 167 mm
Pişirme Sıcaklığı : 65c - 260c
Voltaj : 110v/120v-60 hz 220v/240v - 60 hz
Watt : 1300


(Bloggeryazı gönderme panelimde bir sorun var. Yazılarım görünmüyor, yazdığım yerde harfler çıkmıyor, html düzenle kısmından girip yazabiliyorum. Sizde var mı böyle bir sorun? )

7 yorum:

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Güle güle iyi günlerde kullan arkadaşım. Bu tarz bir ürün almayı düşündüğüm bu günlerde iyi oldu bunları okumam :)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

hayırlı olsun canım

rebeltakipte dedi ki...

güle güle kullan:)

bu arada bahsettiğin kumanda panelindeki problem bende yok

Nedret dedi ki...

Güle güle kullan. Zoraki yemek yaptğımdan hiç heves etmem mutfak eşyalarına:)))

Ayşe SEVEN dedi ki...

Öncelikle güle güle kullan, sonra benim blogumda böyle bir sorun yok ama Kova kadınıyım ben adlı blogda var galiba çünkü oda yakınıyor ve ismini değiştirmek zorunda kaldığını söylüyor. Fırın için verdiğin bilgi içinde teşekkürler. Malum Kolestrol dikkat edilmesi gereken rakamlarda bende tefalin ürününü inceledim, bir arkadaşımda aldı ve patates kızarttı o kadar uzun sürüyorki kızartaması, dışarı çık alışverişi yap gel o derece hemde bir küçük tabak. Tavsiyeni dikkate alıcam YKM Outletinde görmüştüm ama fiyatına bakmadım

Funda Ceyhan dedi ki...

iyi günlerde kullanın çok hoş ve kullanışlı bir şeye benziyor. Bu arada yazı gönderme kısmında bende de bazı sorunlar var. Fotoğraflar arasında geniş geniş aralar falan veriyor kendinden.

sesiber dedi ki...

Ben teşekkür ederim güzel yorumlarınıza :) Hepinize savgiler...