Sayfalar

6 Ocak 2011 Perşembe

Camel Rengi, Triko, Püsküllü Etek-Bluz

 Mavi püsküllü tuniğimin kumaşıyla birlikte almıştım bu kumaşı da ve aynı zamanlarda diktim. Demek ki o sıralar püsküle, saçağa takmışım. En zevkli kısmı bu saçakları doğrama aşaması :) Bugün ilk kez giydim. Fotoğraflar çok iyi değil ama model hakkında fikir verecek kadar idare eder.
       Yine kalıpsız kesim yaptım. Öncekilerden daha çok bele oturan, daha çok kol oyuntusuna yakın, yarasa kol kesimi yaptım.Etek belini oldukça yüksek düşündüğüm için bluzu oldukça kısa kestim. Bluzun bel kısmına kuşağın geçeceği kadar dikiş açıklığı bırakıp kuşağı oradan geçirerek kullanıyorum.
        Eteği düz bol kesip, büzgüyle hazıradığım geniş çift kat korsaja diktim. Korsaj üzerine ince deri biritler hazırlayıp diktim. Bluzun eteğin içinde ve dışında farklı kullanımları fotoğraflarda görülüyor. Kuşak yerine deri kemerle de fena olmadı.

       Bluzun yakasına, altlarına, kol ağızlarına uyguladığım kesme saçağı, abartılı ve basit durmaması için etek ucuna uygulamadım. Görenler hep bunu sordu, siz de sormadan, ben yazayım :)
 Tek kollu şalımla ve çok yıl önce kendi diktiğim kürk çantamla giyilmiş hali....
       Yakaya düz saçak kesip, kumaşın esnek olmasından faydalanıp, yaka oyuntusuna sorunsuzca diktim. Dikiş yönünü ön yüzden uygulayıp, istediğim doğal görüntüyü elde ettim.

13 yorum:

yeşil inci dedi ki...

gerçektennn harikaaaa..çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.ayrıcada çok yakışmış üzerinizde..asil bir duruşunuz var.bence kıyafetleride güzel taşıyorsunuz..görüşmek üzere..sevgiler..

Nedret dedi ki...

Bizim devlet büyüklerimizin eşlerini sünepe gibi giydiren modacılar görsün de ders alsın. Hoş onlara da ne giydirsen yakışmaz bencileyin de neyysse:)))
Çok şık olmuşsun. Tebrik ederim. Sevgiler.

sesiber dedi ki...

Yeşil İnci, çok teşekkür ederim. Güzel bakan güzel görür:)

Nedret abla, çok kızıyorum süregelen tek tip ve çirkin ötesi tesettür modasına. Bir ara çok kafayı takmıştım, hiç değilse bulunduğum yerdeki kadınlara el atayım, böyle bir atölye mağaza açayım diye ama insanlarla uğraşmak, en kötüsü de tabuları yıkmak zor. Düşündüklerimi yazasam roman olur:) Topa tutarlar beni o da başka:)

Deli Anne dedi ki...

Sesim ne diyeyim ki övgülerim bitti.. yeni birşy kalmadı diyecek.. çok zevkli, çok zarif.. sen de zarifsin ki çok güzel duruyor

yeşil inci dedi ki...

sesiber;bende size katılıyorum bu tesettür giyimi konusunda.artık bütün kapalılar aynı ve tek bir kalıpta giyiniyorlar.farklı giyinince bazı kalıplaşmış beyinler hemen günah falan diyorlar.bende resmen bu konuda baya dertliyim.hele şu malum bilinen ve insanı sömüren tesettür mağazalarından nefret ediyorum..sizede sanki içimi döktüm..kusura bakmayın sıkmak istemem sizi..sevgiler...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Diğer püsküllü gibi bunu da çok beğendim. Püsküllü tunik, takım, boyunluk... Püskül moda mı kuşum bu sene? Değilse bile olsun, çünkü ben de püskül, ponpon çok severim:) Güle güle kullan canım.

sesiber dedi ki...

Deli Annecim, çok teşekkür ederim :) O senin zarifliğin...

Yeşil İnci, ben de tesettür mağazalarına adım atmam. Atmama sebebim zevksizlikleri yanında, dini sömüren her türlü siyasi ve ticari faaliyete karşıyım. Tatil olayında da aynısı yapılıyor. Eli mahkum diye çok çok daha kaliteli otellerle aynı fiyata son derece pis ve kalitesiz hizmet veriyorlar.

Serapcım, moda mı bilmiyorum ama ben oldum olası severim püskülü, saçağı. Çok teşekkür ederim:)

sesiber dedi ki...

Lady S. L. thanks so much for your visited and lovely comment :)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım ellerine sağlık çok şık her şekliyle güzel ama şalla kullandığın kare mükemmel .
püsküller süper , genelde tarzını çok beğeniyorum. sağlıkla giy canım öpüyorum sevgiler

Sevgi Tuncer Dalgıç dedi ki...

wowwww! demek istyorum sadece:)

Unknown dedi ki...

sesiber ben bayılırım bu tonlara ,ne kadar zarif olmuş ,hele o krem rengi şalla duruşu yokmu ,sende çok güzel taşımışsın ,ellerine saglık,güle güle kullan

sesiber dedi ki...

Örgü çantam, çok teşekkür ederim:)

Sevgi, teşekkür ederim, sorun için mail adresini istemiştim. Yollarsan yollayacağım:)

Dikiş Dersi, çok teşekkür ederim:)

Duygu Senyurek dedi ki...

merhaba blogunuzu yeni keşfettim
üyenizim
bende beklerim bloguma
sevgiler=)