Sayfalar

4 Ocak 2011 Salı

Siyah Uzun Pardesü ve Bere

       Bu kumaşı  mavi kabanımın kumaşıyla beraber yaz sonu almıştım.Hatta alırken astarlarını da beraber almıştım. Görünümü güderi gibi çok kalın olmayan dökümlü bir kumaş. Sonradan canım dikmek isteyince astarlama aşamasında kalıp, sonra sıkılıp yarım bıraktığım çok parça var. Baştan tüm malzememi aldım ama önceki gece dikebildim. Neyse kış yeni başlıyor. Zaten çok kalın olmayan bir kumaş, mevsimlik giyebilirim.
Astarlama aşamasında çekmiştim. Önizleme yapamadan bir gecede bitirebildim çok şükür.
       Raglan vatkam yoktu henüz vatkasını yerleştiremedim. Artık eskisi gibi vatka satılmıyor, en son sorduğumda raglan vatka bulamamıştım, olmazsa kendim yapmayı deneyeceğim.

    
       Bu kumaştan pelerin yapmak niyetindeydim, tam kesim aşamasında karar değiştirip, kalıpsız, rahat, yarasa kollu, uzun bir kesim uyguladım. Yakayı bereyle, şapkayla da rahat kullanabilmek için böyle birşey yaptım. Ekstra boyunluk kullanmama gerek kalmayacak....
       Kısa eteklerle giyebilmek için böyle uzun, hafif bir parçaya ihtiyacım vardı. Piyasadakiler hiç hoşuma gitmiyor. Çoğu da arkadan yırtmaçlı olunca bir anlamı kalmıyor. Çarşafa benzeyecek diye korkmadım da değil. Oğlum provalarım sırasında görüp, samuray giysisi gibi olmuş, dedi :) Bitince, beğendi
       Oldukça fazla kumaşım arttı. Ben de bere diktim. Kalıbını netten bulmuştum. Lakin bugüne kadarki sayısız şapka-bere dikme denemelerimde, işte budur! diyeceğim bir kalıp bulamadım henüz. Bunda da kendimce oynamalar yaptım. Yanda görünen detay aynı kumaştan yaptığım bir çiçek, burada pek belli olmamış.
Bu da başörtülü versiyonum. Bugün evden çıkmadan çektim.
Bu şemsiyemi ve bu şalımı çok seviyorum:)

24 yorum:

Deli Anne dedi ki...

iyi ve güzel günlerde giy Sesim.. insan maharetli olunca hayat daha bir güzel ve kolay sanırım.. ihtiyacın olan şeyi her zaman bulmak mümkün değilken yap-dik-giy.. şal ve şemsiye uyumu da harika:)

Beetle dedi ki...

ben cok begendim, piyasada bence cok az guzel model var artik pardesu icin. ozellikle kislik kalinlar icin

leyya dedi ki...

süpersin yaaa.maşllh maşllh maşllh.

Zeynep'in Evi dedi ki...

şemsiye de çok güzel, ama siz daha güzelsiniz:)

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Şimdi ben sabıramıyorum sen çok güzel keçeler yapıyorsun ya, lütfen bir mavi boncuk yap benim yerime kendine, tak,yapıştır dik işte biryerlerine, ellerine sağlık ne diyim vallahi...

Nedret dedi ki...

Budur! İlk fotoğraf süper. Bere yine çok yakışmış. Havanı öyle bir değiştiriyorki bu kadar olur. Burda mecmualarından fırlamış gibisin. Sevgiler.

Sezsel by Sezgi dedi ki...

:) ne guzelde uydurmuşsun şemsıyesen .. vs harıka walla

Yelda dedi ki...

MAŞALLAH ALLAH NAZARDAN SAKLASIN
Ellerine sağlık Güzel günlerde Giy
Canım

sesiber dedi ki...

Deli Annecim, bu sefer de hazır hiçbirşey beğenemiyor insan. Ya da hepsine "ben bunu yaparım" gözüyle bakıyorsun. Ben de ayakkabı,çanta ile alışveriş zevkimi tatmin ediyorum:) Teşekkür ederim.

Betül, teşekkür ederim. Çok pardesü giyebilen biri değilim. Taşıyamıyorum, ayaklarıma dolanıyor. Hazırlara çok baktım iç değilse bir tane edineyim diye ama bulamayınca gözümü karartıp diktim. Bugün ilk kez kullandım, kullanabildim:)

Leyyacım, çok teşekkür ederim:)

Zeynep, bakan göz güzelmiş demek ki:) Bir fotoğraf sanatçısı olarak senin gözün bence çok önemli, çook teşekkür ederim:)

Kaymaklı Kadayıfım, senin de sabırabildiğin çok şey vardır benim sabıramayacağım. Bileğimde minicik bir mavi boncuk var:) Çok teşekkür ederim.

Nedret ablacım, kışın bere, şapka kullanmak iyi oluyor, kullanışlı oluyor. 2 yıldır taktım dikme olanlarına. Örgüleri çok sevmiyorum. Şapka yapım kursu olsa yakınlarda, koşa koşa giderim. Çok teşekkür ederim:)

Sezgi, çok teşekkür ederim :) O şemsiyeyi görünce aşık olmuştum, şalı sonradan buldum.

Yeldacım, çok teşekkür ederim. Amin canım :)

Nazan dedi ki...

Bende çok beğendim, gayette modern olmuş.Bere ve şemsiye çok havalı.Pardesü ile bütün olmuş. İyi günlerde sağlıkla kullan Sesi..

sesiber dedi ki...

Nazan, çok teşekkür ederim:)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım çok beğendim ellerine sağlık sana da çok yakışmış (MAŞALLAH diyeyim aman nazarlar uzak olsun)
oğluşun lafınada çok güldüm bu oğluşları ne yapmalı bilmem:))
yırtmaç konusunda hem fikirim bana da hep tuhaf gelir .

sevgiler

sergun dedi ki...

ben mendil bile dikemezken, kocaman bi maşallah sana:)

Sevgi Tuncer Dalgıç dedi ki...

harika ötesi olmuş:)

rica etsem kalıpsız demişsiniz ama biz de kalıpsız kesmek istesek neye dikkat etmemiz gerekir? bir şablon hazırlayabilir misiniz?

Nil dedi ki...

Pek hamaratmışsınız. Elinize Sağlık

keskin makas dedi ki...

Çok güzel olmuş benimde elimde kaşa kumaş var bir türlü modele karar veremedim. Eline sağlık:):):)

ebrulikedi dedi ki...

oh be nihayet görebiliyorum yazılarını.günlerdir girilmiyordu bloguna.çok güzel pardesun.güle güle giyin.ellerine sağlık.
bir de tüllü boyunluk çok güzel olmuş.bayıldım

Unknown dedi ki...

GÜZELE GÜVEÇ POPOSU DERLER DUYDUN MU HİÇ.HER BİRİ ÇOK GÜZEL EMEĞİNE SAĞLIK DA.. SAHİBİNE YAKIŞMIŞ OLMASI ÖNEMLİ BENCE.ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN

sesiber dedi ki...

Örgü çantam, Sergun, Tiryaki, Küçük mucizem, Keskin makas çok teşekkür ederim:)
Sevgi, yarın unutmazsam minyatür halini çizip yollarım. Mail adresini bana yazarsan iyi olur. Çok teşekkür ederim:)

Ebrulikedi, googleın sorunu bütün bağlantılı com adı alanlara patladı. Şu anda blogspot üzerinden devam ediyorum, sorun düzelene kadar:( Çok teşekkür ederim:)

Neşe ablacım, ilk kez duyuyorum:) Çok teşekkür ederim, amin:)

Unknown dedi ki...

yaa sesiber çok güzel olmuş ...kıskandım valla boneli olan resimlerinde harika yabancılara benzettim ,film artistleri olurya ,güle güle kullan

sesiber dedi ki...

Dikiş Dersi, teşekkür ederim.

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok şıksın çok hoşsun sesibercim, iyi günlerde giy cicilerini, püsküllü elbiseyi de cok begendim, eline koluna sağlık

Kürksever dedi ki...

Çok güzel olmuş! Büyük büyük düğmelerini ve kollarının genişliğini sevdim. Klasik bir manto olmuş. Maalesef tekstil sektörümüz bu tip klasik parçalara pek rağbet etmiyor, oysa her kadının gardrobunda bulunması gerekir böyle bir mantonun. Bele oturan, alacalı bulacalı, zımbalarla süslemeli modeller var her tarafta ama onlar günübirlik bir heves gibi gelir, geçer...

sesiber dedi ki...

Çocukla çocuk, çok teşekkür ederim.

C.Hürsel, çok teşekkür ederim. Gerçekten klasiğin yeri çok ayrı, çok daha kullanışlı. O zımbalardan nefret ediyorum, çantalarda da, kıyafette de...