Sayfalar

23 Aralık 2010 Perşembe

İkili Önizleme- Dantel Yakalı Kaban, Dantel Yakalı Tunik

        Bu kaban geçen haftadan beri elimde. Daha doğrusu elimde olsa bitecek te, astarlama aşamasından beri mankenin üzerinde. Görmekten sıkıldım artık. Bu akşam kendime söz verip bitirsem ne güzel olur. Diktiğim birşey uzun süre ortalarda kalınca daha giymeden çok giymiş kadar sıkılıyorum.
       Bu parça da, geçen gece 3:00 de uykum kaçıp, kalkıp bir hışımla odaya girip kestiğim ve gürültü olmasın diye dikmediğim tuniğe ithafen yapıldı. Kabandan sıkılınca dün akşam onu aldım elime. Tunik kesilmiş olunca dikimi 10 dk. da bitti. Yakayı da daha önceden kesmiştim. Dikiş makinem büzgü teğelini bir güzel yaptı ki, dantelin üzerinde... Elimle büzmeye, eşit büzgü ayarı yapmaya hiç gerek kalmadı. Yakanın üzerine dikmek te çok sürmedi. Kısacası dün akşam yarım saat içinde şık bir tuniğim oldu. Yarın giyerim belki...

       Aslında fotoğraf çekmeye üşenmesem bir de aşure önizlemesi koyacaktım. Tam aşure gibi bir post olacaktı. Dün geceden herşeyini hazırladığım aşuremin sadece malzemelerinin karıştırılıp, şekerinin katılıp pişirilmesi kaldı bugüne.

4 yorum:

Deli Anne dedi ki...

gene konuşturmuşsun maharetini ve zerafetini.. yakanın güzelliğine ve düzgünlüğüne bakın yahu!

keskin makas dedi ki...

merhaba ben aranıza yeni katıldımyaptıklarınız çok güzelelinize ve emeğinize sağlık:):):)

üzüm kuşu dedi ki...

giyilmiş hallerini çok merak ettim:)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık üzerinde görmek için bekliyoruz.sevgiler