Sayfalar

22 Ağustos 2010 Pazar

Sevgili Günlük-Bu Yılın İlk İftar Daveti...

       İftar davetlerimiz başladı :) Ben davete gitmekten çok davet vermeyi çok seviyorum. İftar için yemek yapmak çok hoşuma gidiyor. Sadece davet verdiğimiz zamanlardeğil, kendi kendimizeyken de daha bir özenle hazırlanıyorum. Sanırım çoğumuz öyleyiz. Ramazan'ın çok şenlikli, bolluk ve bereketli bir ay olduğunu düşünüyorum. Çocukluğumdan beri hep güzelliklerle andım bu ayı. Dilerim hepimiz için öyle olur.
       Davetimiz olduğu gün masamı hazırlamaya öğlende başlıyorum, aklıma geleni koyuyorum. Fotoğraflar da iftara birkaç saat kala çekildi, pilaki ve iftariyelikler dışındaki diğer yemekler, vs... henüz masada yerlerini almış değiller. Bazıları pişmemişti bile. Zaten son dakikalarda tatlı bir koşuşturma oluyor ve fotoğraf çekmeyi düşünmeye bile fırsat olmuyor.
       
       Geçen yıl çok aradığım kırmızı kadehlerime geçen kış nihayet kavuştum :) Geçen yılki iftar soframda kullandığım peçetelerin takımı olan düz renk kırmızı duck keten masa örtümün üzerine beyaz tül masa örtüsü örttüm. İleride fırsat oldukça iftar sofralarımı paylaşmaya çalışacağım. Menüm mısır çorbası, barbunya pilaki, yoğurtlu semizotu salatası, otlu salata, fırında soslu biftek, fırında kaşarlı püre, patlıcanlı pilav, kıymalı pide ve hazır alınmış tatlıdan oluşuyordu.

Bu vesileyle bu ayı yaşayan herkese geç te olsa hayırlı Ramazanlar, diliyorum.

9 yorum:

Gülen Tezer dedi ki...

Sesi'm, şahane bir görüntü. Kırmızı kadeh ve bardaklar da diğerleri gibi çok şık ve ve ve en önemlisi bıçak ve kaşığın yeri doğru :P
Ellerin dert görmesin.
Biz açız günlerdir, size afiyet olsun, sofrandan misafirin, mutfağından bereketin eksik olmasın.
Öptüm..

mineal dedi ki...

Her zamanki gibi Sibel klasiği,özenle en küçük ayrıntının düşünüldüğü birbirini tekrar etmeyen şık sofralar,güzel sunulmuş damak hoşlukları ve en önemlisi sofrasına gönlünü koyan güzel arkadaşım,nice iftar,kutlama sofraların olsun inşallah.Ramazanın bereketi,nuru üzerinize olsun.

Zeynep'in Evi dedi ki...

ben bayıldım o minik hurmaların servis tabakları hele çok şirin:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

sofra gerçekten çok şık olmuş, ellerine sağlık, bu bardakların koyu yeşili var bende, yine de kırmızısını kıskandım ama:) hayırlı ramazanlar olsun , sevgiler

sesiber dedi ki...

Gülenim cin gibisin :)Niye açsınız günlerdir? Güzel duaların için çok teşekkür ederim. Hepimiz için amin, ben de öperim:)

Minecim, ne güzel yorum bu böyle. Kadeh muhabbetini biliyorsun, sen bile aramıştın :)Canım benim güzel duaların için çok teşekkür ederim :)

Zeynep, ben de çok sevdim onları. Yeni aldım, daha ilk yemekleri ablası :))

Çocuklaçocuk hardal, yeşil,kırmızı üç rengi vardı Mudo'da. Ben kırmızıya baştan göz koydum ama yeterli sayıda çıkmadı mağazada. Sonra başka şubede buldum nihayet. Teşekkür edeirim, sevgiler benden...

Unknown dedi ki...

kırmızılara bayıldım doğrusu menüde süpermiş misafirleriniz çok şanslıymış:)

Unknown dedi ki...

tasarımcı hanımdan tasarlanmış bir sofra ,sesiber renkler harika

sesiber dedi ki...

Sevim, teşekkür ederim :)

Dikiş Dersi, tasarım hayatın her alanında aslında değil mi?
çok teşekkürler :)

Unknown dedi ki...

her alanında da birde sen yakıştırıyorsun