Sayfalar

2 Temmuz 2010 Cuma

Durumun Ciddiyetini Anlamayanlar İçin...

Bir önceki yazımda yazdığım internet üzerinden satışlara gelmesi beklenen cezalarla ilgili araştırma yaparken burada buldum. Lütfen yorumları da okuyun.

Özellikle alıntıladığım aşağıdaki yoruma dikkat...
  1. Emre demiş ki:
    e-mail yayınlanmaz ve gerekli demişsiniz bu formda. Bu nedenle gerçek emailimi yazdım bu forumu yöneten kişi sanırım emailimden websitemin adresinide görebilir. Zira aynı isimle gittigidiyorda daha geçen sene 2009 başında satışa başlayan ve 2009 da 7500-8000 adet satış yapan bir satıcıyım. Yukarıdaki arkadaşın verdiği isimlerde , binanın kat numarasıda doğru hatta bir de 3. katta müdür beyle görüşecek.
    Ancak endişelenmeye gerek yok. Evet faturasız işlem yapan herkes ceza yiyecek ve her zaman olduğu gibi Ankaradaki maliye bakanlığı İzmir ilini pilot bölge seçti.
    Ben bakanlıkta bekleyen internet satışına yönelik kanunun çıkmamasından ve muhasebecimin ısrarları üzerine allahtan kayıt altına girmiş ve gelirler müdürlüğüne diyerek tüm satışlarımı muhasebeleştirmiştim. Zira beni çağırdıklarında masada 120 bin liralık sadece 2009 ait ceza beni bekliyordu. 2010 mayıs itibarı ile satışlarımın 18000 adete ulaştığı düşünülürse , 300 bin lira civarı bir ceza ödemek durumunda kalacaktık.
    Bireysel hesaptan satış yapanların tamamı artık işletme kurmak, muhasebeci tutmak stopaj ödemek ve bağkurlu olmak durumunda. Bu herhalde sadece Türkiye’de olur. 2000 yılından bu yana Amerikan eBay sisteminde satış yaparım, tüm Dünya yapar ne avrupa ülkelerinde ne de afrikada böyle bir uygulama yok.
    Hepimize geçmiş olsun.
    Belge sormuşsunuz ancak bulamazsınız zira görüşmede her faturasız işlem için 160 lira ceza tutanağı imzalatıyorlar ve evinize 4 ay içinde postayla gönderiyorlar. Benim 7500 satışı 750 kişiye yaptığım tespit edilmiş ellerinde de 750X160 tam 120 bi n liralık ceza vardı. Yan masadaki çoçuk gitar teli alıp satıyormuş 9 eylülde öğrenci.
    Kısacası bu dalga tüm illere yayılır yakında bakalım İstanbullular ne yapacaklar. Zira 1 haftada İzmirden satış yapan GG dükkan sayısı %80 azaldı. Buyrun GG den bakın isterseniz.
    Geçmiş olsun


       Bu arada şunu da yazmadan edemeyeceğim. Yurtdışından gümrüksüz ürün getirip satıp kar edenler hak ediyor bu vergilendirilmeyi ama amatörce el emeğini satanlara yapılmamalıydı bence. Neyse ben hafta içi eski muhasebecimle görüşüp yol-yordam soracağım. Evden çalışan kadınlara 100 lira prim indirimi vardı bir ara. Hala devamsa, dükkanla birlikte kapattığım Bağ-Kur hesabıma kaldığım yerden devam edeceğim. Bu arada bu cezalar hemen şıp diye değil, önümüzdeki sene kesilecekmiş. Yani geçti-gitti diye düşünüp boşlamayın. Geçen yılki satışlar bu yıl sorgulanmaya başlanmış çünkü...

14 yorum:

sibel dedi ki...

hayret bir şey insanları nasıl sömüreceklerini şaşırdılar...pırlanta alıp satalım barii onun vergisi yok ya..sevgiler

Haydins dedi ki...

Bende kapattım valla , ama pasajı tamamen kapatamıyoruz onu ne yapacağız..ben yazı yazdım..

Kırkpınardaki şenlik bu hafta sonuydu değil mi?Ben Pazar günü bir uğramayı planlıyorum :)

sesiber dedi ki...

Sibel, evet doğru söyledin. belki hedef biz değiliz ama bizi de kapsadı bu yasa:(

Serpil, ben de yarın ya da Pazar günü gitmeyi düşünüyorum. Öğleden sonra gibi. Belki karşılaşırız:)
Pasaj a sabah üyeliğimi sonlandırın, mesajı yazdım ama cevap yok, üstelik site de açılmıyor:(

Kolyekolik dedi ki...

Sesiber, ben de uyarını dikkate alarak pasaj linkini sitemden kaldırdım..Ancak pasaja giremediğim için başka herhangi bir işlem yapamıyorum..Blogdan satışı da durdurdum.. Senin linkini de blogumda verdim haberi olmayanlar vardır belki diye.. Ne acı.. Uğraştığımız şeylere bakın!!

Unknown dedi ki...

buna muhakkak bir çözüm bulunacaktır bu şekilde olamazki sanki dünyaları biz satıyoruz el emeği göz nuru uğraş didin bikaş ürün çıkar onuda satama

sonumuz hayrolsun bende hemen kaldırayım bari gerçi bi satış yapmışlığımda olmadıya neyse kaldırmakta yarar var
uyarın için çok teşekkürler

Ayca Karaoglan dedi ki...

Pasaj açılmıyor arkadaşlar :))) Bence kaçıyorlar :)) Gerçekten sinirimden gülüyorum artık, yanlış anlaşılmaya lütfen...

sesiber dedi ki...

Ben öğlen gibi hesabımı bu durumdan dolayı kapatmak istediğimi yazan bir mesaj yazdım. Cevap gelecek diye beklerken site açılmıyor. Umarım Ayçacım dediğin gibi değildir. Yoksa gerçekten çok komik ve ciddiyetsiz olduklarını düşüneceğim. Foruma da yazmıştık. Bence ortalık karışmasın diye ulaşılmaz oldular. Yanılmış olmayı çok isterdim:(

sesiber dedi ki...

Şu an itibarıyla Pasaj açılıyor arkadaşlar.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

"Yurtdışından gümrüksüz ürün getirip satıp kar edenler hak ediyor bu vergilendirilmeyi ama amatörce el emeğini satanlara yapılmamalıydı." demiş arkadaşımız.
Bende böyle düşünüyorum.Ya da önceden konuyla ilgili bir duyuru yapılsaydı.Tarih konulsaydı.Pat diye çıktı değil mi bu?? Kimsenin haberi yok.Herkes gördüğüm kadarıyla hazırlıksız yakalandı...

Nedret dedi ki...

Yahu şu memlekette evlere temizliğe giden kadıncağızların sayısı, pasajda mal satanlardan çoktur. Üstelik de düzenli çalışırlarsa ayda 1000 TL. kazanabilirler. Sonunda o kadınlarında mı peşine düşecekler? Pasajda ayda 1oo TL kazanan kaç kişi vardır ki?

nrhnmrl dedi ki...

Allahım ya şu ülkede birde güzel bir haber olsa ne kadar üzüldüğümüzü değilde ne kadar sevindiğimizi yazsak
el emeği ile birşeyler kazananlardan değilde çalıp çırpanlardan hesap sorulsa of ooof üzügünüm Sesicim :(

HÜRREM TAKI dedi ki...

bende kapattım valla:( allah bunları bildiği gibi yapsın ne diyeyim yani.gözleri doymadı allah öbür dünyada doyursun

AŞKI TAKI dedi ki...

arkadaşlar etsy sitesi hakkında bilgi verebilir misiniz,kolyelerimi ordan satabilir miyim ya da başka siteler var mı? Moralim çok bozuk severek ve emek vererek yaptığım son kolyelerim öylece duruyo:(((((

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Ya birlik olup buna karşı çıkma imkanımız yok mu? Ben 3 yada 4 satış yapmış biriyim. Zaten satışlarıma yeni başlamıştım ama yinede bi dur demeliyiz