Sayfalar

1 Nisan 2010 Perşembe

Sevgili Günlük- Çalışma Anı...

       Dün Amerika'dan Olfa bıçaklarım, matım ve fotoğrafta olmayan şekilli kesicilerim geldi. Alış ve geliş hikayesi için ayrı bir post işgal edeceğim. Buraya sıkıştırmayayım. Özellikle alt fotoğraftaki en sağdaki alet müthiş bir icat. Bir önceki gri peçete halkalarının çiçeklerini onunla kestim. Kesen, biçen,diken herkeste olması gereken aletler bence. Keşke daha önce alsaymışım, dedim 1 günlük denemeyle bile...
       Dün Etsy vasıtasıyla Kanada'ya özel bir sipariş aldım. Daha önce yaptığım bu lavanta kokulu  yastıkların daha büyük boyutunu istedi müşteri. Böylece  Sesideco'dan ilk satışımı yaptım ve cicilerimi ilk bu çalışmamda kullandım. Uğur getirir inşallah...
       Çalışırken fotoğraf makinası yanımda duruyordu ve dayanamayıp çektim fotoğrafları. Bitmiş iş olsa güzel çıkmazdı fotolar. Gece ışıkta, hiç özenmeden iyi çıkınca ilk foto, diğer aşamalarda da çekmeden edemedim.

       Yarın dikip, içini dolduracağım. (Siz okurken yarın bugün olacak, şu an gece 1.35) Son detaylar eklenip, tül kese dikilip gönderilecek. Elyafım ve lavantam bitmiş, bugün onun için ağırdan aldım. Zaten müşteriye Cuma sabahı gönderirirm demiştim. Yoksa bugün ne yapar eder bitirdim. Acele etmeden, sakin sakin çalışınca fotoğrafa da, posta da zaman kalmış oldu.

16 yorum:

Nihan dedi ki...

Sibelciğim, çok cici yaptığın her şey, etsy konusunda da bize de yol açarsın inşallah :)
Satışların ve sana getirdiği mutluluk bol olsun dilerim :)

YETENEK-SİZİN dedi ki...

çok süper , bu maketler benimde dikkatimi çekmişti ama nereden bulacağımı bilmiyordum. Diğer postunu sabırsızlıkla bekliyorum ayrıntıları alayım ki sipariş verebleyim

Nedret dedi ki...

Güle güle kullanasın.Pek şık duruyorlar.Büyük kesici ile matı Singer'den aldım ben de.O daire kesicilerinden yok galiba memlekette.Kalın keçeyi kolayca kesebildinse ben de isteyeyim kızımcığımdan. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

ağaç çok güzel, hayırlı olsun hem satışınız hem de yeni malzemeleriniz.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Alet edavat delisi birine bu yapılır mı? Böyle ballandıra ballandıra anlatılır mı? Benim bünye, bunlardan almadan rahat ede mi? Ama direnip almayacağım. Alsam ki zaten nerede kullanacağım? Ama korkarım bilinç altıma yerleşti, artık yapacak birşey yok:) Yapı markette saatler geçirebiliyorum ben. Durumum vahim mi? İyi de kim cevap berecek benim sorularıma? Bak bunu da sordum:)

Sibel'cim, annemle şapkayı diktik. Ama annem "ben paslanmışım" dedi. Form olarak benzedi ama kumaş seçimi yanlıştı. Zaten denemek için yapmıştık. Sonuç: ilk deneme başarısız:(

DuruButik dedi ki...

Sibel Abla; Harikasın tek kelimeyle! Ben de yurtdışına ilk siparişimi hazırlamakla meşgulüm şu sıralar. Senden de aynı haberi duymak çok mutlu etti beni.
Kullandığın yeni bıçakların hayırlı olsun. Nereden aldığını da yazar mısın? Gerçekten çok işe yarar görünüyorlar.
Sevgiler...

Stil Direktoru dedi ki...

Sesoş öldüm buna ya sen artık tükkan açmalısın annem

Yasemin YILMAZ ILGAZ dedi ki...

Merhaba, bıçaklarını ve matını çok beğendim. Ve tabikiii yaptıklarını.
Satışın çok, kazancın bol olsun.
Bıçaklar konusundaki postunu merakla bekliyorum. Bende almak isterim.
Sevgiler

Demet / Demetoloji dedi ki...

sesiii, muthis olmuss :)
o aletler ne ise yariyor , anlatsana :) ben de goruyorum surekli ama ne oldugunu tam anlayamadim henuz :))
bu arada , birinci olmussun craftingincolor da ; tebrik ederim , supersin ;)

sesiber dedi ki...

Nihancım, çok teşekkür ederim. Her zaman yardıma hazırım:)

Küçükgüneşim, Pazar ya da Pazartesi bir aksilik olmazsa yazacağım. Siparişlerim sıkıştı, paylaşacak konu birikti...

Nedret abla evet diğerlerini ben de görmüştüm ama kullanıcı tavsiyesi olmadan almak istememiştim. Bence sen de iste. Yapabilirsem videolu anlatım koyacağım, onun için ayrı post yazacağım, dedim.

Tubya çok teşekkür ederim. 1o marifet postanenden sana mesaj yolladım, aldın mı?

Serapcım, sen de gör öyle karar verirsin. Şapka ilkdenemede benim de iyi olmadı, 3. de tutturdum:)

Durucum, senin adına çok sevindim. İlk sipariş çok heyecan verici. Sesiber'den satışım oldu ama Sesideco'dan ilk satışımdı. O bile heyecanlandırdı :)Nereden aldığımı da yazacağım. Lakin aracı olan arkadaşıma kocaman bir teşekkür borcum var. Özel bir postu hakediyor:)

Edacım, yok be güzelim dükkandan hevesimi aldım. Evimde yayılıp çalışmak çok daha hoşuma gidiyor.

Yasemin, çok teşekkür ederim. Dediğim gibi 2-3 güne paylaşırım. Görüp karar vermenizi sağlamaya çalışıyorum. Görsel ve video destekli bir tanıtım yapabilirsem çok süper olur.

Demetciim, anlatıcam, az sonra. 3 kez yatıcaz-kalkıcaz,, sonra anlatıcam :)) Evet birinci oldum sayenizde:))

Nil dedi ki...

Sibel cok guzel olmus agaclarin! Yeni kesicilerinin ise yaradiklarina cok sevindim :) 5 dakika olayi Tugceyle beni oldurdu yalniz gulmekten!

Sevgilerimle
Nilufer

Şehnaz dedi ki...

sibelcim senin sayfanda gezerken amerikadan getirttiğin olfa bıçaklarından bahsetmişsin..ve çok kullanışlı olduğunu söylemişsin...senin postuna ulaşamadım....ama nasıl getirtebilirim ve kaç lira bana bir cevap yazarsan çok sevinirim...sevgiler....

sesiber dedi ki...

Şehnazcım yarınki ödevim bu olsun. Konuyla ilgili postumu hazırlayayım:)
Cevapları orada bulabilirsin.

--- dedi ki...

Ben o postu hâlâ bekliyorum.:)) Yayınlandı da ben mi kaçırdım yoksa?
Malzeme ve araç gereç delisi biri olarak bu bana yapılır mı?:) Sesiber hanım ödevini yapsa da, benim şu meraktan çatlayan, tırnaklarını kıtır kıtır tüketen naçiz kişiliğim(!) şöyle bir derin soluk alsa.;-)

Gece kuşundan gece kuşuna sevgiler...

sesiber dedi ki...

Ahh tembel öğrenci ben. Aslında tembellik değil de, dün malum yüzük yastığını yaptım. Son anda akıllarına gelmiş ve ben yaparım deyince araya o girdi.
Sizi çok beklettim ama inşallah beklediğinize değecek faydalı bir yazı olacak. Elimden geleni yapacağım en azından. Fakat daha önce neden almamışım dedim bile gerçekten. İstanbul dönüşü söz veriyorum, yazacağım. Yazmak mesele değil de fotoğraf vs... dedim ya ondan uzadı bu kadar:(

sesiber dedi ki...

Beklenen yazımı yazdım arkadaşlar. İlgilenenler bakabilir.