Sayfalar

9 Kasım 2009 Pazartesi

Çoraptan Bebek Yaptım

       Cumartesi günü akşam üzeri alelacele yaptım bu bebekleri. O akşam Naz' ın doğum günü kutlaması vardı, hediyesini önceden almıştım ama gitmemize 2 saat kala aklıma düştü bu bebekler. Geçen hafta sırf bu proje için çorap almış ve yıkamıştım. Annem de "artık bebeklerle çok ilgileniyor", demişti telefonda. Yapmam lazımdı acilen...

       El yapımı oyuncakları hep çok sevdim, oğlum için de çok oyuncak yapmıştım. O zamanlar böyle herşeyin fotosunu çekme alışkanlığım yoktu, arşivleyemedim. Erkek çocuklarına yapacağınız oyuncaklar sınırlı. Hazır kızımız varken tüm giyim, süsleme, aksesuar, bebek vs... heveslerimizi alalım. ( Naz için bu konuda çok hayalim var. İlk ojesini ben alacağım, ilk aşkını bana anlatacak, vs... Aannesiyle anlaştık bu konuda, o da tamam, dedi :) )



       Konuyu dağıttım yine... Neyse işte ilk önce pembe bebeği yaptım. Sonra aklıma Naz' ın kuzeni  Duru geldi.  O da 4 yaşında. Mavi çoraptan bir bebek te ona yaptım.

       Bebeklerin kafasında görünen saç, başka bir çorabın burun kısmı. Pembe bebeğin totosu çorabın topuk kısmı. Mavide o kısmı içten diktim. Şapkalar çorapların burun kısmı. Pembede bacakları ayrı çalıştım, mavide birleşik, sadece dikiş geçtim. İçlerine silikonlu elyaf doldurdum.

       Boyun kısmını birleştirmekte zorlandım biraz. Bu akşam bir bebek daha yaptım. Onda başka bir teknik uydurdum, daha kullanışlı ve kolay oldu.

      Yüzünü işledim.

      Bebeklere paket bile yapmaya fırsat olmadan eşim geldi ve gittik. Ada meraklısı çantanın üst kısmında duran bebekleri görünce aklıma kıskanabileceği geldi. Neyse ki, "aaa bebekmiş", diyerek ilgilenmeden çekti, gitti. Naz' ın bütün hediyelerini o açtı. Çoğuna sahip çıktı. Pastanın mumlarını 10 kez yaktırıp, üfledi. İlgiyi Naz' a kaydırmamak için elinden ne geliyorsa yaptı. Ada' yı evindeyken daha bir seviyorum ben. Evinde çok daha tatlı oluyor nedense. Evine çok yakışıyor, diye tabir ediyorum ben bunu. En sonunda yoruldu, cdyi takıp Caillou izlemeye kuruldu. Dedeler, amcalar, babalar, abiler, halalar, teyzeler, anneanneler, babaanneler vs... herkes mecburen tüm gece Caillou izledi :)




       Aslında bun lar geri dönüşüm projeleri ama bizde böyle renkli çorap yoktu. Ben genelde düz renk patik çorap kullanıyorum. Evde olsa da kullanmayı düşünmezdim, çünkü bebek oyuncağı olacağı için kullanılmış materyal kullanmak istemezdim. Çorapları yeni aldım ve yıkadım. Naz her bulduğunu ağzına sokuyor çünkü.

       İkisi de bebeklerini çok sevdiler. Naz' ın yüz ifadesi çok komikti. "Ayyyy", diye diye sarıldı bebişine...

11 yorum:

GeCe dedi ki...

çok şeker olmuş iyi günlerde oynasın çocuklar

sulesaribas.blogspot.com dedi ki...

kesinlikle çok güzel olmuş evet erkek bebeklere yapılacak oyuncaklar çok sınırlı kızlar için öyle degil ama benimde hiç kullanmadıgım çoraplarım var aslında bende onları degerlendirsen yanlız benim dikiş makinam yok el dikşide pek güzel olmaz sanki birde çoraptan yapılan maymunlarda çok güzel olouyor ellerinize saglık

Ada Deniz dedi ki...

çok güzeller ellerine sağlık. Ben de kızım olsun istedim ama olmadı. Ailedeki tek kız yeğenim Doğa, onun ilk bikinisini almıştım ben de.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

çook şeker hemde çookk, ellerine sağlık

Haydi mutfağa dedi ki...

çok şekerler.. elinize sağlık
ben de bugün oyuncak yapmak için çorap ve boncuk silikon aldım. bakalım benimki nasıl olacak?

Pembe Tatlar dedi ki...

Ayy canım ya çok şirin olmuşlar...
Bende yapmak istiyorum:))

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok şeker bebekler, doya doya oynasın kızlar.

sibel dedi ki...

Ayy çok tatlılar.Benimde ilk bebeğim bezden bir arap bacıydı,içinden süngerleri çıkıncaya kadar oynamıştım.Zencilere olan sevgimede onun neden olduğunu düşünüyorum.Hele yavrularına bayılıyorum.

SadeceBlog dedi ki...

Bayıldıııııııım! Hemen deniyecegim:)

SadeceBlog dedi ki...

Bayıldıııııııım! Hemen deniyecegim:)

Duru Günaçan dedi ki...

çok ciciş olmuş bunlar.
ne sevinmiştir çocuklar bunları görünce:)
tam Kayra'lık.
başıma iş çıkarma sesibeeer.
şimdi gidip renkli cici çoraplar mı aranayım:)))