Sayfalar

26 Kasım 2009 Perşembe

Amacından Sapmış Post...

      Şu anda tv. de Uma Thurman'ın "Bir Nefeste Hayat" adlı filmi var. Bir yandan ona takıldım, bir yandan post yazıyorum. Konusu çok ilginç ve güzel işlenmiş. Aşk-ı Memnu'da Firdevs hanımın kırmızı elbisesi nasıldı ama ? Ben de yapıcam, ben de edicem oldum yine. ..Bir de Bihter'in gri elbisesindeki asimetrik yaka süslemesi detayı da güzeldi.

       Akşam üstü itibarıyla bayram hazırlıklarımız bitti. Canım fena halde birşeyler yapmak istiyordu. Gerçekten tuhaf birşey bu istek. Sigara gibi, uyuşturucu gibi. Bazen böyle şeyler elimde başka işler varken de aklıma geliyor, o işin arasına başka iş sokuyorum. O nedenle tamamlanmamış bir sürü proje bekliyor kutularda.

      Bu keçe parçalarının makina dikişi kısımlarını, kendime bayramlık dikerken o an gelen karşı konulmaz ilhamla yapmıştım. Bu arada kendime Fransız mürebbiye elbisesi diktim. Bayan Rotenmayer olacağım yarın :)

      Postum renksiz olmasın diye bu önizlemeyi koydum şimdilik. Bayram sonrası tamamlanmış halini yayınlarım.

      Efenim postun amacı bayramımızı kutlamaktı. Lafı uzattım. Şimdiye kadar yatmış olmam lazımdı. Yoğun bir gün ve hatta 4 gün bizi bekliyor. Erken kalkıp, çok insan ağırlayıp (domuz gribi bahanesiyle öpüşmeyeceğiz oleyyy), yatılı kalanlarla muhabbete dalıp geç yatacağız. İlk günü kayınvalidemlerde, ikinci günü annemlerde olacağız. Belki orada 2 gün kalırım. Kardeşim 5,5 saatte kendi arabasıyla İstanbul'dan Adapazarı' na gelebildi. Bayarm trafiği fecaatmış. (nereden duydum ki ben bu lafı )

       Bayramımızı kutluyorum ve sevgiyle, muhabbetle, sağlıkla, huzurla, 2009 yılına yakışan kurban kesimi görüntüleriyle geçen bir bayram ve bayramlar diliyorum ve diyorum ki, bu açıdan da büyükşehirlerde yaşamak zor. Biz burada yıllardır, keseceğimiz hayvanı, kanını görmeden, etlerimiz buzdolabı poşetlerine sığacak şekilde doğranmış, tertemiz ve vakitlice kestirebiliyoruz kurbanımızı. Sabah en geç 10-11 gibi, bu şekilde eve geliyor etler ve dağıtımını biz yapıyoruz.

       Bayram öncesi baklavalarımızı yaptık. Her zaman bir minik tepsilik hamur artar, onu hemen o gün şerbetlerdik. Bu sene tam geldi, hiç artmadı. Normalde tatlı sevmeyen benim bile bir canım istedi ki sormayın. Dün hazır baklava yufkası aldım. Eve gelip hemen yaptım. Daha önce baklava şeklinde yapmıştım, kesimi çok zor olmuştu. Bu sefer rulo yapıp, burma tatlısı şeklinde yaptım, daha kolay ve güzel oldu. Bol ceviz ve tereyağıyla yaptım.

       Şimdilik benden bu kadar. Bayram sonrası görüşmek üzere, sevgiyle, sağlıkla kalın.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Arkadaşımmmm bak kalp kalbe karşıymış ben de izledim filmi ama sanki sonu havada kaldı gibi ne dersin?Yani hatun ölmüş de olanları diğer arkadaşı mı hayal etmiş pek anlayamadım...Neyse madem ilhamın geldi; boyunluk ve panoyu fena halde hatırlatmak isterim ;)Görmekteyim ki bu kadar marifete bir de evlilik ve -bilmediğim için-belki de çocuklar sığdırılmış ve deeee mutfakta da marifet üstüne marifet hattaaaa baklavaaaa... Eee bu durumda bir ara oralara gelip baklavanı yemek bana farz oldu demektir :)
öpüldün çok...
Pisinaz

Beetle dedi ki...

ya bu onizlemedeki ne harika bir sey ! eger satacagin bir seyse mutlaka sahip olmak isterim :) simdiden soyluyorum:) iyi bayramlar bu arada

nalan dedi ki...

iyi bayramlar

Unknown dedi ki...

HARİKA BİR RENK CÜMBÜŞÜ...BAYILDIM..İYİ BAYRAMLAR

Nedret dedi ki...

Ben de bayramdan ve onun mecburiyetlerinden kaçıp yalnızca el işi yapmak istiyorum.Diğer işler günden güne fuzuli gelmeye başladı.Normal değil bu durum:)
Bu yaptığın kolye sanırım, şimdiden nefis görünüyor.
Mutlu bir bayram dilerim.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

şahane görünüyor tamamını görmek için sabırsızlanıyorum, bide elbiseni de fotoğraflarsın dimi bizim için:)
kocaman öptüm ii bayramlar

sesiber dedi ki...

Eda, aklımdasın, şu bayram bir geçsin:)

Baklava hazır yufkadan kolay yani, beklerim :))

Betül satacağım, hatta Etsy'e koymayı düşünüyordum. Pasaj'a da koyarım o zaman.

Nalan abla, Yasemin sizlere de iyi bayramlar.

Nedret abla yalnız olmamak güzel:)Teşekkür ederim.

Küçükgüneşim, ben de paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Elbisemi de çekerim, söz.
Sana da iyi bayramlar.

leyya dedi ki...

harika ötesi bir çalışma bu.gayrısını da merakla beklerim sevgili sesiber.yeni sayfan hayırlı bereketli olsun canım.