Sayfalar

8 Eylül 2009 Salı

Sevgili Günlük- Ekmek Yapma Makinası Aldım, Büyüyünce Şişko Olucam :)

       Geçen hafta artık dayanamayarak ekmek yapma makinası siparişimi verdim. Rondom kırılmıştı. Onun için bakınırken indirime giren bu makinayı seçtim. Önce Tefal seçmiştim. Sonra yorumları okuyunca Beko'da karar kıldım. İnternetten alışverişi bu nedenle seviyorum. Genelde satıcının sözleri yerine, kullanıcıların tecrübeleri ürünü alıp almamamda etkili oluyor. Üstelik buradaki mağazalarda iki ürünün de fiyatı 20-30 lira fazlaydı. Netten sipariş verdim, kargo bedeli de ödemedim.

       Gittigidiyor'dan sipariş verdiğim minyatür bakır eşyalarım da bugün geldi. Çok ta beğenmedim açıkçası, üstelik kargo anlaşmalı diyordu fakat, yüksek bir kargo bedeli ödedim. Yarına aynı kişiden açık arttırmada kazandığım iki ürün daha gelmesi gerekiyor. Aynı satıcı iki ürünü ayrı ayrı kargolamış gibi görünüyor sayfamda, eğer öyleyse bu onunla son alışverişimiz olacak :(

       Neyse gelelim sonuca. Rondonun yerine mutfak robotu siparişi vermiştim. Beklediğimden devasa birşey geldi. Bugün annemin hamur halinde verdiği tarhanayı çektim. Mis gibi tarhana kokuyor ev şu anda. Çekerken içine azıcık boy otu, pul biber de ekledim. Ailecek acı seviyoruz. Boy otunu ilk kez duydum ve kullandım. Bu akşam çorba yaptım. Hoşuma da gitti kokusu.

       Boy otu siparişi verdiğim eşim, aktara girince abartıp ne idüğü belirsiz bir sürü karışım almış yine. Her zaman yaptığı gibi alıp bir kenarda bekletiyor ve ben bir süre sonra atacağım onları. Biri reflü, diğeri kilo vermek için iki ayrı karışım almış.

Tarhanayı çekmeden önce saat 16:00 gibi ekmek yapma makinasını denemek istedim. Hazır ekmek hamurum da vardı. Dün pizza yapmak için aldırmıştım ve tepsiden artanı saklamıştım. ( Bu arada pide hamuru, ekmek hamurundan daha cıvık sanırım. Dün gelen hamur her zamankinden daha cıvıktı ve pizzam muhteşem oldu )
Hazır hamuru kullanmaktan son anda vazgeçtim. Ne kadar süre pişeceğini bilemedim çünkü. Sonra buldum, meğer ayrıca sırf pişirme programı varmış ama ben o arada malzemeleri koymuştum.

       Malzemeleri eklemeye sıvı olanlardan başlamak püf noktaları arasındaymış. Ben standart ekmek yerine, köy ekmeği tarifini denedim. Daha sonra zeytinli, cevizli denemelerim de olacak.

       İftara 20 dk. kala pişme sinyali çaldı. Tabii ben o süre içinde dayanamayıp 3-5 kere kapağı açıp, bu minnacık hamur nasıl olup ta ekmek olacak diye ümitsizliğe kapıldım. Neyse pişme sırasında iyice kabardı. Açıkçası bir de hamur kaba yapışıp kalacak, diye düşünmüştüm ama şıp diye çıktı.

       Kesmelere kıyamadım bebişimi. Çok ta tontiş, mis kokulu bir ekmeğimiz oldu. İftarda değişiklik olsun diye çorbanın arkasından kahvaltı hazırlamıştım. Çok ta güzel gitti. Bundan sonra bol ekmekli, şişko günlere merhaba diyebilir miyiz? Demeyiz inşallah. Yeni pilates dvdleri edindim. Tvden takip edemiyorum, bir ara tekrar başlamam lazım.

      Makina aynı zamanda pilav, reçel ve kek te yapıyormuş. Tüp bittiğinde tencere olarak ta kullanabileceğimi düşündüm.

23 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Hiho hoo :) Post adına bittim çekirdekli, tomatesli yapar yersin artık, ben bayılıyorum ama bizim evde ekmek yenmediğinden süs diye durmasın diye almıyorum

sesiber dedi ki...

Edoşum siz uzaylı mısınız afedersin :)) ekmek yenmeyen ev olur mu yahu, gerçi kuzenim de aynı şeyi söylemişti, ıııh zevksiz diye eziklemiştim onu ama oluyormuş demek. eh peki nasıl doyuyorsunuz anacım:)))

Saniye's handcraft dedi ki...

ekmek makinasında kek harika oluyor güle güle bol sohbetli sofralarda kullanman dileğiyle

cansudere dedi ki...

canım hayırlı olsun güle güle kullan sevgiler...

cansudere dedi ki...

yaa ekmem makınası cok güzel de ben fırından sıcak cıkmış pideye bayılıyuorum.

Adsız dedi ki...

Ablacım bende çok gülüyorum yazılarına :) Yok ya sen o ekmeği yersin sonra da boş durmaz eritirsin evelallah:) Bu arada yeni birşeyler yapmadın bayağıdır dört gözle bekliyorum Ramazam'ın bitmesini ama :(

mineal dedi ki...

Bende ne zamandır kendimi tutuyorum ekmek makinası almamak için ,haftada bir ekmek yenen evde ekmek makinası boşuna yer kaplar diye de düşünmüyor değilim.Ellerine sağlık sen ne yaparsın da güzel olmaz,cevizli ekmek denediğin gün ben mümkünse oralarda olayım:)

Gülen Tezer dedi ki...

Ben aldım. Ertesi gün geri götürdüm çünkü babam senin yaptığın ekmekler kadar güzel yapar mı acaba bu makine dedi :) Güle güle, güzel sofralarında dostlarınla ye ekmeklerini. Bir de şu tarhanaya atılan otu nasıl merak ettimki sorma :)Reflü otunun adı reflü otu muymuş :)

iffetin günlüğü dedi ki...

hayırlı olsun, güle güle kullan.aman ölçüyü kaçırmadan ye, sonra kilo vermek çok zor malum..

cingifilli dedi ki...

güle güle kullan canım.bende almayı düşünüyordum.hangi ürünü alsam kararızım.aslında çok güzel olur çok yerim diye korkum:)

sesiber dedi ki...

Saniye, makinada kek tarifin varsa seve seve alırım. Püf noktalarını özellikle.

Cansudere çok teşekkür ederim.

Jeliboncuğum ben de bekliyorum, Ramazandan sonra haydi hoppa diycem:))

Mineee siz de mi uzaylısınız kuzum :)Cevizli ekmeği beraber yiyelim, tamam :))

Gülenim, boy otu çemenin ana malzemesiymiş. Azıcık attım,hoş oldu.
Reflü otu değil de otlardan yapılan bir macunalmış, kavanozda. Aktarın kendi üretimiymiş. Dolapta ööle bekliyor.

sesiber dedi ki...

İffet çok teşekkür ederim. Çok haklısın:)

papatyaninguncesi dedi ki...

güle güle kullanın

GeCe dedi ki...

bende almak istiyorum ama korkuyorum kendimden doğrusu şöyle çoluk çocuk olunca belki

iyi günlerde kullanman dileğiyle

SEMYIL dedi ki...

Güle güle kullan sesibercim.ben çok memnunum şu fırınların arka yüzünü gördükçe ekmek yememeye başlayınca aldı eşim.biz de az ekmek tüketenlerdeniz ama ekmeksizde olmuyor işte.

ella dedi ki...

of kilo almayasın dikkat et valla, insan kaptırıyor çünkü :)

Reyhan çiçeği dedi ki...

iyi günlerde kullanın canım.

herşeyden azıcık dedi ki...

Gerçektende şişkolu günlere hoşgeldin demek isterim:))O güzellik piştikten sonra onu mideye indirmemek için demir gibi bir irade gerektirir kolay gelsin Sibelcim.İşin zor :))

Syhn dedi ki...

ekmek makinen hayırlı olsun ama kilo alma tamam mı ?

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım benim güle güle kullan makinanı!Bu arada tombiş ekmeklerden kilo almayasın.
İyi geceler...

Ayca Karaoglan dedi ki...

hihiii harika harika hep beraber tombişliyelim :))) güle güle kullan canım, güzel güzel ekmekler, kekler yap, afiyet bal şeker olsun :) iyi geceler, öpüyorum çok.

Unknown dedi ki...

hayırlı olsun aldıkların canım bende ilk ekmek makinem geldiğinde çok sevinmiş sürekli kapağını açıp kapatmıştım

zeytinli ekmeğide denemni tavsiye ederim bloğuma koymak kısmet olmadı zeytinli ama çok güzel görünüyor sinyal sesinden sonra zeytinler ekleniyor

Butikpartim dedi ki...

Hmm gelsin nefis ekmekler..Her çeşidini çok severim.Tam bir ekmek fanatiğiyim:)