Sayfalar

23 Eylül 2009 Çarşamba

Sevgili Günlük- Bayram Raporu- Günün Blogu Olmuşum :)

1 saat kadar önce eve girdim. Çantaları yerleştirdim. Maillerime bakarken Bloxoo'dan bir sürü mesaj gelmiş, şaşırdım. Bayram mesajlarıdır derken, bir de baktım "günün blogu" seçilmişim. Kategorimde 4-5. sıralardayken bile olmamışken, bloggera giriş sorunu olup tek-tük ziyaretçi alır bir haldeyken, ne yaptım da oldu bilmiyorum ama olmuşum işte.


Bayram her zamanki gibi yoğun geçti.  Her bayram annemlere giderken, annemlerle daha birgün önce görüşmüş bile olsak, eve yaklaştıkça kalbim yerinden çıkacakmış gibi atar, bir an önce uçup gitmek isterim. Bu bayram çok misafirimiz geldi. Biraz da geç kaldık annemlere gitmek için. Her bayram da mutlaka pasta alıp gideriz. Pastanenin önünde, arabanın içinde eşimi beklerken zaman geçmek bilmedi. Geçerken dedemlere uğradık, hemen kalkmak istedim. Bir an önce annemlere gitmeliydim. Yoldan aradım "15 dk. sonra oradayız", dedim. Her zamankinden daha da pırpırdı yüreğim. Eve anahtarla girdim, kapıda kimse yoktu, şaşırdım. Genelde kardeşim, Ada güle oynaya kapıda, hatta annem balkonda bekler bizi. Koridorda kardeşimin eşinin beyazlamış yüzü ve koşuşturmasıyla dona kaldım. "Fenalaştı, fenalaştı, çok fena" diye sağa sola koşturup duruyordu. Sabah babam bağırsakları bozulduğu için acile gitmişti, onu biliyordum, babam fenalaştı sandım. Babam bu nedenle sık sık halsiz düşüp, yatar çünkü. Odaya girdim, annem upuzun yatıyor, herkes başında ağlıyor, erkek kardeşim kilitlenen çenesini açmaya çalışıyor.

O anı bir daha yaşamak istemem. Annem kimseye söylemeden boş bir odaya kendini atıp, baygınlık geçirmiş. Olay henüz olmuş. Eşim 112 yi aradı. Trafik kazası olmuş 2 ambulans ta oradaymış, "daha uzak bir ilçeden ambulans yollayalım ama yarım saati bulur", dediler. Telefonla yardımcı olmaya çalıştılar. Gerçekten  çok ilgilendiler. Biz bu arada aile doktorumuzu çağırdık, annem de yavaş yavaş ayılmaya başlamıştı. Bizi duymuş. "Ambulans istemiyorum", diye işaret etti. Doktor muayene etti. "Kolitten dolayı ağrı şokuna girmiş", dedi. O gün bel korsesini de takmış, o da diyaframa baskı yaptığı için ağrısı çoğalmış. Kalp krizi belirtileri vermiş. Annem arada oluyor böyle ama biz yanında olmuyorduk. Babamlayken olmuştu birkaç kez. Sanırsam da genetik. Aynı şey, 2 teyzemde ve bende de var. Kolit sancısından kaç kez bayıldığımı hatırlamıyorum. Hatta bir keresinde ben de bayram sabahı bayılıp, koridorda halıfleksin üzerine düşmüştüm. Düşmenin şiddetiyle sert halı yüzümü fena halde zımparalamış, kaç gün yüzümde, kollarımda morluk ve çiziklerle gezmiştim. Teyzemse bir sabah postacıya kapıyı açıp bayılmış, postacının ödünü kopartmıştı. Annemse bayılacağını anlayınca kendine yumuşak bir yer seçmiş.

Annemi yalnız bırakmamak için, dün dönecekken, birgün daha uzattık dönüşümüzü. Yarın zaten okullar açılıyor. Maraton başlıyor. Yarın oğlumun yeni okulunda yeni arkadaşlarıyla ilk günü.


Hava çok soğudu. Annemler kaloriferleri yakmıştı bile. Ben de ufoyu çatıdan indirsek mi diye düşünmekteyim.

Annemlerden yine bir şeyler toplayıp getirdim. Eskiden herkesin evinde olan cam büyük meyveliklerden biri annemlerin üst katta öyle durup duruyordu. Bugün anneme "ben bunu alıyorum", dedim. "Ne istersen al", dedi. Pek mutlu oldu. Getirdim, salondaki masamın üzerine koydum, çok yakıştı. Bir de rahmetli anneannemle annem ve babamın olduğu küçük bir fotoğrafı çaldım. Büyütüp, anneme sürpriz yapacağım. Bir sürü de kumaş verdi annem.

Hamiş: Bu sıralar 10 Marifeti sıkı takip edin, ödüllü aktivitelere hazırlıklı olun :)

19 yorum:

mineal dedi ki...

Canım anneciğine büyük geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın.Geçmiş bayramın kutlu olsun.Günün blogu hikayesine gelince bende katılıyorum hergün önce gazeteye sonra sana bakmaya çalışıyorum vaktim olmazsa yorum yazamıyorum ama mutlaka sayfana bakıyorum.Allah evlatlarımıza zihin açıklığı baht güzelliği versin.yeni öğretim yılı herkese hayırlı olsun.

Malla dedi ki...

çok geçmiş olsun.annecine

Malla dedi ki...

ayrıca tebrikler:)))

Nedret dedi ki...

Geçmiş olsun Sesiber'ciğim.Çok yaşlı anne ve babaya sahip biri olarak ne kadar tedirgin olduğunu anlıyorum.Bloxoo isabetli karar vermiş.Tebrik ederim.Oğluna da başarılı bir yıl dilerim.

Unknown dedi ki...

SEN HERGÜNÜN BİRİNCİSİSİN SENİN BLOGUNA TİRYAKİ OLUYOR İNSAN.TEBRİKLER.AYRICA ANNECİĞİNE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN

MAYRI dedi ki...

* öncelikle annenize geçmiş olsun
* sizide tebrik ediyorum
* delikanlıya da yeni öğretim yılında yeni okulunda başarılar dilerim

esen kalın
<:)

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun.
Günün blogu seçildiğin için tebrik ederim.
Oğluna başarılı bir öğretim yılı diliyorum.
İyi geceler...

Cocukla Cocuk dedi ki...

oh açılmış Sesi cim, yoruma da girebildim şimdi.
Çok çok geçmiş olsun anneciğine. İyi ki yanındaymışsınız.
Oğluna başarılı güzel bir yıl diliyoruz.
Günün blogunu bizde tebrik ederiz ayrıca.

Gülen Tezer dedi ki...

Hiç bitmeyen sancılarım..
Sancıdan ağrıyan kalbim..
Nasıl bir his olduğunu bildiğimi söylemeyi gereksiz bulduğumdan susuyorum.. Bir daha o tür bir sahne görmemeni diliyorum.
Anlarsın beni sen.
Hepinize ama özellikle anneciğine çok geçmiş olsun..

*kelebekana*-* dedi ki...

annene geçmiş olsun ..biraz korkutmuş ama ...günün bloğu seçilmen çok güzel ..kutlarım ..

nrhnmrl dedi ki...

sesicim çok çok geçmiş olsun canım ya çok üzüldüm umarım bir daha yaşamazsınız :(
Tebrik ediyorum canım ne kadar güzel daha nice brinciliklere
sevgiler

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Çok geçmiş olsun Annene. Günün bloğu seçildiğin için de tebrik ederim...

Unknown dedi ki...

Geçmiş olsun.Günün bloğu olmanıza sevindim hayırlı olsun sevgiyle kalın...

sakagun dedi ki...

Sesim geçmiş bayramın kutlu olsun.
Annene geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmaz böyle üzüntüler inşallah.

herşeyden azıcık dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun babamda da vardı çok çekerdi rahmetli.BU arada geçmiş bayramın kutlu olsun okullarda hayırlı olsun:))

Rumeysa dedi ki...

geçmiş olsun..:(

bayram hediyesi olmuş bloxoo size ne güzel..;)

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun..Allah herkese sağlık versin ..annene şifalar diliyorum.

tablon da çok modern olmuş çok beğendim

madammoda dedi ki...

Buyuk gecmis olsun...
Sevgiler...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Yazını yeni gördüm. Çok geçmiş olsun. Umarım annen iyidir artık.
Tebrik ederim, hak ediyorsun birinciliği.
Yeni eğitim yılı hepimize hayırlı olsun.