Sayfalar

25 Mayıs 2009 Pazartesi

Sevgili Günlük- Şuradan Buradan...

Anneler Günü sonrası yazamadım, şimdi yazayım içimde kalmasın.
Yukarıdaki Tefland Bone China kahvaltı seti kızkardeşimden anneler günü hediyem. Bu sabah ilk kez kullandık. İlk kullanımda onları da kahvaltıya çağırmayı planlamıştım ama onlar hafta sonu Ankara'da oldukları için biz üçümüz yaptık cici setimizle Pazar kahvaltımızı...
Bu da erkek kardeşimin anneler günü hediyesiydi. İçeriği çok güzel, çok detaylı ve resimli anlatımlar var. Ara verdiğim ahşap boyamaya tekrar başlama isteği yarattı bende.
Bu kitabı da yine erkek kardeşim kız kardeşime anneler günü hediyesi olarak almış. Paketler kapalıydı ve bize "siz seçin", dedi. Seçtik ve zaten bizim için düşündüğü seçimleri yapmış olduk, lakin kız kardeşimin ahşap boyamayla ilgisi yoktur. Fakat ben onunkini elimdekiler bitince okurum. Elif Şafak'ın Aşk' ı hala başucumda. Gündüz çok nadir alabiliyorum elime, zaten gün içinde bir solukta okuyabileceğim gibi bir kitap değil, "Aşk"... Özümseyerek, tadını çıkararak, beyne kazıyarak, altı çizilerek okunacak tatlı, çekici bir anlatımı olmuş. Elif Şafak'ın bana göre beni en etkileyen kitabı. Siyah Süt' teki hayal kırıklığımdan sonra doğan önyargılarımı ilk bölümle yıktı bile... Kapak tasarımı da ekstra güzel olmuş. Benim anneler günü hediyem oğlum tarafından espresso makinası olarak düşünülmüş. Fakat filtre kahve makinasıyla espresso makinasını aynı zannettiği için internetten verdiği filtre kahve makinası siparişini son anda görüp iptal ettirdim. İlerleyen günlerde beraber görüp alırız, dedim. Azıcık üzüldü, bozuldu ama sonra kendisi de hak verdi. Eşimse uzun zamandır beğendiğim bir saat vardı. Onu alalım, demiş. Markasını ve beğendiğim siteyi bulamadıkları için bu anneler günü hediyem ertelemeli oldu. Bu işin seramonisi tabii. Zaten ihtiyacım olan şeyleri o güne denk getirerek sahiplenmek ayrı keyifli. İki yıl önceki anneler gününde nevresim takımı almışlar. Açtım baktım, biliyorum ki, neredeyse yatak fiyatına satılıyor o nevresimler. Kızmazsanız ben bunu değiştireceğim, dedim. Olur, dediler. Yerine bir yatak örtüsü, bir yorgan ve iki ortopedik yastık aldım. Karlı bir alışveriş oldu yani :) Bu yıl erkek kardeşim anneme yemek takımlarına uygun altın sarısı cam supla takımı, kız kardeşim küçük boy düdüklü tencere, ben de şık bir çaydanlık aldım. Babacığım da anneme yüzük almış. Geçen yaz sonu annemlere hırsız girip evdeki tüm altın ve paraları çalmıştı. Annem elinde sadece alyansı ve kulağında küpesiyle kalmıştı. Günlük taktığı yüzükleri hamur yapacağı için çıkarmış, onlar bile gitti. Babam da her özel günde takı türü birşeyler alıp annemi avutmaya çalışıyor. Kayınvalideme her yıl olduğu gibi ayakkabı aldık. Eşimin ablasına cam bir pasta fanusu aldım. Hediye faslını böylece kapattık.
Dün kızlarla buluşup Elim Sende el takasımızı yaptık, kıkırdadık, kaynattık. Güzel bir gündü. Bugün kahvaltıdan sonra ellerimi seçip, ayırıp adresleri yazıp postaya hazırladım, yarın yollayacağım. Biraz bahçeyle uğraştım. Komşumun verdiği kaktüsleri diktim. Çiçek suladım. Akşam üstü bir arkadaş grubumuzla mangala gittik. Mangala gelin deyince biz klasik mangal sandık. Baktık elektrikli mangal bahçeye hazırlanmış. Pek güzel olmaz diye düşünürken, yerken yanıldığımızı itiraf ettik. Gayet güzel olmuştu çünkü... Biz de mangal almayı düşünüyorduk, vazgeçtik. bundan almaya karar verdik. Almayı düşünenler için Tefalde, 230-250 lira civarında. Bu aralar üretim değil tüketim dönemlerindeyim. Arada oluyor böyle. Mars mı geriledi, ay mı etkiledi, artık yukarıda neler oluyor bilemiyorum ama hep birşeyler alasım var. Sırada çok beğenip gidip gelip baktığım kırmızı kadeh, bardak takımı (dün alacaktım, zor tuttum kendimi), birkaç bahçe aksesuarı, bir masaj koltuğu, 2 çeşit halojen aydınlatma var. Kendime "geçmiş olsuuuun" diyorum, sizde deyin de geçsin ne olur :) Bazen ayakkabı çanta, giysiye takarım, bazen aksesuara, bazen hobi malzemesine, bazen kozmetiğe... Bu seferki karışık. Evvelki gün aniden tv. ünitesi alıp geldim eve. Demonteydi. Eşim ve oğlumla puzzle yapar gibi kurduk. Sonra çayı, çerezi hazırlayıp bir güzel film izleyelim, dedik. Ben her zamanki gibi sıkıldım. Sigara içmek bahanesiyle balkona, oradan da arkadaşlarla yürüyüşe kaçtım. Yazmayı özlemişim. Fakat uyku da bir gıdadır :)

10 yorum:

3prenses dedi ki...

ay ne güzel özellikle kahvaltı takımına bayıldım.güle güle kullan.siyah süt hakkında benim gibi düşünen birisine daha rastladım:)

Bizim Gibiler dedi ki...

Hediyelerinizin hepsi çok güzel güle güle kullanın.
Aynı kahvaltı takımından ben de kardeşime almıştım geçen yaz:)

Ayca Karaoglan dedi ki...

Ohhh bol hediyeli, bol alışverişli bir yazı olmuş. Hediyelerini güle güle kullan. Tv ünitesini aniden mi aldın :) Çok alemsin:) Geçmiş olsun :) Umarım geçer ama aynı dert galiba bu ara hepimizde var. Hiç alışveriş düşkünü değilimdir. Nasıl bir şeyler alasım var sana anlatamam :))))

uzmanamator dedi ki...

Kahvaltı takımına bayıldım canım güle güle güzel günlerde kullanın ,nşallah

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Bende en çok şu kahvaltı takımına bayıldım. Cıvıl cıvıl ne kadar güzelmiş. Kahvaltı ederken insanı pozitif yapacak kadar güzel :)

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım ne güzel ne doğal yazmışsın.
Hepinizde hediyelerinizi güle güle kullanın.Benimde hep birşeyler alasım var.Yaz dönemindenmidir nedir bilmiyorum.Havanın güzel oluşu alışverişe zorluyor insanı.
Paylaşımın için teşekkürler.
Hayırlı haftalar.
Sevgiler

ella dedi ki...

hediyeler bir harika, ne güzel böyle kardeşlerden anneler günü hediyesi almak, insan çok mutlu olur eminim. bazen yeğenim bana anneler günü hediyesi alır, ayaklarım yerden kesilir :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

aldığınız da verdiğiniz de hediyeler birbirinden güzel iyi günlerde kullanın:)

GeCe dedi ki...

güle güle kullan canım tüm hediyelerin çok güzel siyah süt beni de hayal kırıklığına uğratmıştı doğrusu aşka tedirgin başlamıştım ama harika gerçekten kıyaslanamaz

Yelda dedi ki...

Ay zevkle okudum
Hediyeler şahane, herkes iyi günlerde kullansın
Kahvaltı takımına bayıldım
Maaşallah güzel günlerde sevdiklerinle hoş masalarda mutlulukla kullan canım
Çok öpüyorum
Sevgiler