Sayfalar

31 Mayıs 2009 Pazar

Reklamlar...


Bugünlerde gıcık olduğum, sanki o ürünü satmamak için yapılmış reklamlar var. Pınar Sosis reklamı aslında yeni değil ama son günlerde tekrar tekrar yayınlanır oldu. Buradaki bilmiş, gıcık kıza dayanamıyorum. Ne olur böyle yetiştirmeyin kızlarınızı. Ondan sonra yine Pınar'ın köfte reklamı var. Allahım o ne iticiliktir. Mükremin Çıtır'ın sevgilisi rolündeki tiyatrocu bayan oynuyor. Adını bilmiyorum. Buradan Pınar'ın reklamlarını izleyebilirsiniz.

Sonra bir de Zuhal Topal adlı oyuncunun tavuk gibi dansettiği Şen Piliç reklamı var. Bir kadın bu kadar mı itici dansedebilir. Bu reklamı izleyen tüketici o ürünü alır mı?

29 yorum:

allımorlu dedi ki...

s.aleyküm sesiber,yemek pişirirken bende bloglara bakıyım dedim.eşime ben bu reklamlara sinir oluyorum diye bahsettiğim reklamlardan bahsetmişsin,o şen piliç reklamında kadın bir tavuk için halden hale giriyor ya ifritin oluyorum.
o minik de pek bir ukala,nasıl diyalogsa o öyle hiç şirin değil.

Malla dedi ki...

ben de aynı fikirdeyim Sesi, gıcık olduğum bir de Şahan Gökbakar'ın,Asuman Krause' nin reklamları da var.ııykkk:(

tasarım mekani dedi ki...

:)))) tavuk gibi dansettigi.. benzetmen beni feci guldurdu... medinem

ebrulikedi dedi ki...

kesinlikle katılıyorum.ben de gıcık oluyorum.

mineal dedi ki...

Avrupa da yayınlanan bizde asla yayınlanmayacak araştırmaya göre bir çocuğun tüketmesi gereken sosis miktarı yıllık 12 adet(küçük boy)bundan fazlası genetik gelişim ve yapısal bozulmaya yol açıyor.Bu miktara pizza üstündeki sosislerde dahil.(çocuk derken 6-14 yaş arası)bu yaştan küçük çocuklara asla sosis yedirilmemesi gerekiyor. Kaliteli kalitesiz farketmiyor sosis cidden zararlı.
Benim kızım nasıl Sibel,Maşallah benim gibi bir annenin isteyebileceği en güzel huylar evladımda toplanmış, etrafımdakiler kızımı kız gibi yetiştiremediğimi söyleselerde ben memnunum,tarzı farklı giyimi farklı zevkleri farklı,asla şımarık değil ukela çok bilmiş hiç değil bilgilerini,isteklerini insanı rahatsız etmeden anlatan sürekli faaliyet yapan takdir etmeyi edilmeyi seven bir çocuk.
Bu reklamı görünce kızım çok kızıyor,dans eden kadın içinde annesinin sözü odun bile daha güzel dans eder seyretmeyelim bu kadını yoksa tavukta yemeyeceğim.

beyaz mendil dedi ki...

Haklısın hayatım,bazı reklamlar sanki biz aptalmışız gibi veriliyor.

Nur dedi ki...

şu aralar bende seda sayanın pepsi reklamına tahammul edemiyorum..

ella dedi ki...

kesinlikle sana katılıyorum canım ama en kötüsü zuhal topalınki bence acayip itici bir reklam.

Unknown dedi ki...

İNAN BANA BENİM TORUN GİT ABLA DİYE BAĞIRIYOR REKLAM ÇOKTIMI.

sesiber dedi ki...

Herkesin kanayan yarasıymış meğer bu reklamlar:)
Aklıma gelen bunlar. Birkaç tane daha var ama hatırlayamadım. Bunun yanında çok beğendikleirm de var. İleriki derslerde işleriz onları da:))

Begonvilli Ev dedi ki...

Reklamlarda ürün sattırmak adına her türlü kirlilik var. Özellikle çocuklara verdiği bazı mesajlar oldukça düşündürücü. Milka reklamında çocuğunun ıslanmasına aldırmayıp çikolataya saldıran anne baba çocuklara hangi fikri aşılıyor dersiniz?

Malla dedi ki...

aa bi de bu aralar seda sayanlı pepsi reklamı beter

Ayca Karaoglan dedi ki...

tavuk gibi gıdaklayana ben de gıcık oluyorum, ne o öyle ıykk :)) malla'nın dediği pepsi reklamı da çok iğrenç. anlayamadığım böyle büyük firmalar,reklam bütçesine çok büyük paralar ayırıyor ve harcıyorlar. ama sonuçlar çok kötü... bize versinler o kadar parayı bak ne reklamlar çekeriz onlara :)))))

#fatma# dedi ki...

seda sayanlı pepsi reklamı gerçekten felaket her 5 dk da bir yayınlanıyor

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Özelliklede şen piliç reklamı berbat bir reklam.
Orda insan ne olursa olsun kanat çırpmaz ya!
Sevgiler

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Ayy evet ya. Bende sinir oluyorum o reklama. Hatta ileri gidiyim. Bu kadar bilmiş ve şımarık tüm çocuklara sinir oluyorum :)

Unknown dedi ki...

mondi mobilya reklamına ne dersiniz,şaşkınlıkla bakıyorum...sevgiler

fiamma dedi ki...

Canım sesibercigim yaa hepimiz mi aynıyız diye yorumları okuya okuya aşağı doğru kaydım:)) Mümkün değil hepimiz aynı değiliz ama belki bir noktaya kadar hayata bakış açılarımız aynı, çocuk çocuk gibi olmalı, reklam reklam gibi olmalı gibi gibi.. Ama malesef bu sektör en çok bizlerdeki hoşnutsuzluktan besleniyor...Reklamın iyisi kotusu olmaz,iyi veya kotu markayı vurgulayarak söz ettiriyorsa ya da sinirlendiriyorsa basarılıdır bu kadar basit!!!iyiyi cok fazla konusmuyoruz da konu boylesi iceriksiz reklamlar olunca dayanamıyoruz:)Ben reklamı oyuncusu yonetmeni ile kurgulayan ve cekenden cok bu tur bir reklamı kabul edip yayına alan firmalara şaşırıyorum ama donup konu aynı yere geliyor:)arz talep meselesi:)) Mesela benim unutamadığım eski bir şişe cam reklamı vardı: ya cam olmasaydı diye bir reklam, cok iyi hazırlanmış, o göruntuler muhteşem belki hatırlayan vardır arada ,şimdi kütüphanedeki kola reklamı var mesela damardan akan kola çok iyi kurgulanmış, daha boyle birkac reklam var dikkatimi ceken ama hepsi hepsi ooo...

fiamma dedi ki...

Yazdım yazdım...gönderdim sandım ama hepsi silindi :)Tekrar aynılarını yazmayacagım özetle konu şu: reklamın iyisi kotusu olmaz, onemli olan kotu de olsa marka ile konusturması, ki biz de tam bunu yapıyoruz sinirlenip:))Mesela abenim yıllardır unutmadığım bir reklam vardır:Şişe camın; Ya cam olmasaydı diye,muhteşem bir kurgu,mekanlar bağlantılar herşey mükemmel...Şimdilerde bir kola reklamı var kutuphanede kola akıyor damardan... İyilerini yarıştıralım belki o zaman istediğimize kavuşur bu saçmalıklardan kurtuluruz:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Ay sesiber'cim vallahi al benden de o kadar...özellikle uğraşsalar bu kadar itici olamazlardı...

Kurbiş dedi ki...

evet katılıyorum sana ayrıca zuhal topal ı severim ama burada çok itici olmuş:))

yaprak Engin dedi ki...

kesinlikle duygularıma tercüme oldunuz arkadaşlar oh be rahatladım

yaprak Engin dedi ki...

danino reklamı ve aşıkları eklemeden edemeyeceğim nasıl kanalı değiştiriyorum dinlememek için sarı kızın memesinde başalayan korkunç serüvennnn

Gamzelim dedi ki...

MERHABALAR GERÇEKTEN BENDE BU PINAR SOSİZ REKLAMINDAKİ KÜÇÜK KIZA SİNİR OLUYORUM ASLINDA ÇOCUĞUN ŞAHSINA DEĞİL YAPTIRDIKLARI K
HAREKETLERE BENCE ÇOK YANLIŞ EĞİTİYORUZ KÜÇÜKLERİMİZİ ZATEN ŞU SIRALAR FİLİMLERDE BİLE ÇOCUKLAR KENDİNDEN BÜYÜKLERE İSMİYLE HİTAP EDİYOR İLK BAŞTA DUYDUĞUMUZDA BELKİ KOMİK GELE BİLİR AMA ÇOCUKLARA KENDİLERİNDEN BÜYÜK HAREKET VE TAVIR YÜKLÜYORUZ BENCE ÇOK YANLIŞ GÜZEL BİR TOPLUM İSTİYORSAK LÜTFEN ONA GÖRE YETİŞTİRELİM.

Gamzelim dedi ki...

merhabalar bende gerçekten çok sinir oluyorum bu reklama o çocuğun hal ve hareketleri nedir öğle insanın sosiz alcağı varsa bile iştahı kesilir bence çok sacma olmuş.o yaştaki bir çocuğa hiç yakışıyormu.lütfen çocuklarımızı daha eğitici ve öğretici amaçlar için kullanıp yetiştirelim..

Adsız dedi ki...

aslında şu bilmiş kızı seviyorum da o tavuk taklidi yapan kadına bide çocuklarına köfte yapan kadına fena halde gıcığım...hele pınarın sucuk reklamı tam boğmalık:)))))..mahsus yapıyor pınar sanki..gıcık bile olsa akılda kalsın diye sanırım

Mutfaknotlari dedi ki...

senmi benmi
ben o zuhal topalın dansına dayanamıyorum kesinlikle inan kumanda bendeyse hemen değiştiriyorum
çocuklar bile alıştılar
ama canım bazı reklamları bilerek itici yapıyorlarmış
baksana aklımıza nasılda yer ediyor
iyi veya gıcık ama beynimize yerleştiriyorlarya sen ona bak
oldumn olası bilmiş kız çocuklarına sinir olurum
ah bak yaramı deştin lafı nasıl uzatıyorum sevgiler canım görüşmek dileği ile

Adsız dedi ki...

biz çok fazla reklam seyreden bir aile değilizdir. ancak bu kadar reklam kuşağı olduğundan bir şekilde yakalandığımızda oluyor, bazı reklamlar bittikten sonra eşimle birbirimize şaşkınlıkla bakıyoruz ve sırf bu tarz reklamlara dayanamadığımızdan reklam girdiği anda kanal değiştiriyoruz. bir süredir ekranı kirletmeyen sezon pirinci reklamı ve bu şen piliç reklamı gerçekten katlanılacak gibi değil. son zamanlarda kanallarda ve her kuşakta dönmeye başlayan SENBEN reklamınıda söylemeden geçemeyeceğim.

ama daha öncede belirtildiği gibi amaç markanın insan beynine kazınması. kazıyorlarmı evet.

kütüphanedeki kola reklamı güzel düşünülmüş ancak her seyrettiğimde dikkat ettiğim bir nokta var. buzları bardağa doldururken bardağın ağzı omuza bakarken elele tutuştukları anda bardak nasıl eline doğru dönüyorda kola içine akıyor. kaçırdığım bir nokta mı var acaba...

sevgiler

Gokce dedi ki...

merhaba sesiber :) reklamlar konusunda haklısın, ben de beğenmiyorum. Bu kadar rekabet olan ortamda bu kadar iyi reklamcılar varken bunlar fiyasko ama sanırım ilgisini çekmek istedikleri grup farklı. Benim 1 yaşındaki kızım bu 3 reklamada bayılıyor, sesini duyduğu anda nerde olursa olsun kah emekleyerek kah tutuna tutuna gelip gülerek seyrediyor, alkış falan yapıyor, sanırım müzik vs.. etkiliyor, herhalde amaç çocukları etkileyip annelerini bu ürünleri almaya itmek diye düşünüyorum.