Sayfalar

29 Mayıs 2009 Cuma

Kapı Numaram...

Polimer kilden yaptığım millefiori bloklarından yaptığım kapı numaram.
Geçen kış başı yapmıştım. Son postlarımda sürekli kapılardan gidiyorum, haydi hayırlısı. Sırada kapı durdurucu olabilir. :)
Polimer kil çalışmalarımdan kalan ne kadar millefiori blogum varsa önüme koyup kesip kesip, makinada açtığım mavi polimer kil zemin üzerine yerleştirdim. Bazı şekilleri kürdanla verdim. Bazıları yüz çalışmak için hazırladığım göz blokları :)
(Fotoğrafların üzerine tıklayarak daha detaylı görebilirsiniz.)
Kenarına siyah kontur geçip fırınladım. Vernikledim. Bu arada yere düşürüp kenar konturunu 3 yerden kırdım. Çok üzüldüm. Yapıştırdım. Çerçeveletmeye verecektim ama daha fazla başına bir iş gelmeden bir an önce kaldırmak için, bir milyoncudan (sahi onların adı 1 liracı mı olacak şimdi? ) aldığım çerçevenin içine yerleştirdim. Boyutlu olduğu için bu işlem biraz zor oldu. Neyse hallettim. Fakat yakın zamanda gerçek bir çerçeveciye götürüp daha orjinal ve parlamayan camla çerçeveletmek niyetindeyim.
Bu akşam da yan komşuma keçeden yaptım. Onu da ilerleyen günlerde yayınlarım.
Hamiş: Kapı numarasını bu şekilde çalışma fikri, tasarım tamamen bana aittir. Taklitlerinden sakınınız. Bazı izleyicilerim tamamen bana ait fikirleri uyguladıklarında ve yayınladıklarında tesadüfen görüyorum. En azından fikrin size ait olmadığını belirtirseniz ve bana haber verirseniz çok memnun olurum. Sonuçta telif hakkı falan istemiyorum, sadece şık bir hareket olur, bunu bekliyorum. Bunu buradan gördüm, esinlendim demek sizi küçültmez aksine değerinizi arttırır. Bu bir erdemdir. Ben de kendime ait olmayan tasarım uygulamalarımda mutlaka böyle yapıyorum. :)

14 yorum:

Ayca Karaoglan dedi ki...

ben senin hızına yetişemiyorum ya, maşallah allah nazarlardan saklasın sesicim :) kapı no oluşturma fikri bir yana kullandığın malzeme çok orjinal olmuş. valla helal olsun :)

GeCe dedi ki...

çok şık duruyor bahçeli yazlık evlere ne de yakışır kutudaki yumurtalara ise bayıldım

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Çok çok güzel olmuş canım.Eline emeğine sağlık.Ayrı bir keyif kendi yaptıklarını kullanmak.Renklerede bayıldım.Ayçanın dediği gibi helal olsun.Söylediğinede katılıyorum.Şu arkadaşta gördüm,bende denemek istedim.Senin fikrini alır beğendinmi diye felan.Bu böyle olur.Teşekkürler.
Hayırlı cumalar

harosa dedi ki...

merhaba canım çok güzel olmuş 3_A diye görünce sınıf kapısı içinmi yapılmış acaba diye düşündüm bende kendi sınıfıma böyle bir şey yapabilirim nede olsa gelecek yıl 3. sınıfları okutacağım

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş canım bizde a blokdayız ama 7 de alt kattaki komşum senmisin yoksa:))))))))))

Adsız dedi ki...

Yumurtaların asılı durduğu yer posta kutusu herhalde bir an lamba sanar gbi olunca yazarken temkinde ben geldi.Posta Kutusuda; kapı numarasındaki zemin rengi ve süslemelerle bir süs ister bence agenk bakımından. aynı fimoyla birşeyler yani.mesela: bak zarf yapılabilir (Olabilir dersen objeye kafa yorma diye kendimi paraladım görünüyon mu sen)ama sen diyeceksin ki o geçen kış başı yapıldı.eee peki teklifimi sunar ısrardan nefret ederim.bak yazmadın demeyin, sesiber link vermeden ıhıı diyorsa dinleyin craft alemlerini gazabına uğrarsınız ona göre.KONDOR

allımorlu dedi ki...

cıvıl cıvıl ne tatlı olmuş,emeğinize,sabrınıza nazar değmesin,maşallah.

zehra dedi ki...

cok guzel olmus cıvıl cıvıl ...

Cocukla Cocuk dedi ki...

posta kutun da kapı numaran da cok guzel olmuş...fimoyu ugrasan bilir ancak o ne emek o ne ugrası oyle ellerine sağlık

Jaensue dedi ki...

Yorumunuzu bırakın
Ne dersiniz?


-Diyorum i$te geldim (bende) burdayim:)
Canim harikasin ellerine saglik:)

tasarım mekani dedi ki...

Ne kadar guzel bir fikir... kapi numarani kendin yapman.... Tuttum bu fikri. Bende sana ve ailene guzel bir hafta sonu diliyorum. sevgiler, medinem

Adsız dedi ki...

gerçekten çok güzel olmuş ellerine sağlık :)

biyasimadahagirdim dedi ki...

çok orijinal bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık..
hamişe katılmamak elde değil..

Gamzelim dedi ki...

ya gercekten harika olmus bende yapmak istiyorum.ve en kisa zamandada yapmayi planliyorum bununla birlikte aklima baska seylerde geldi keceden yapila bilcek en kisa zamanda yapcam ..