Sayfalar

12 Mart 2009 Perşembe

Sevgili Günlük-Ev Yapımı Makarna...

Vakti zamanında polimer kil çalışmalarım için internetten makarna makinası almıştım. İlk eve getirdiğim akşam eşimin ısrarıyla makarna yaptım. Yarım saat içinde yoğurması-açmasıyla birlikte pişmeye hazır makarnalarımız oldu. Benim gibi hamur açma özürlüler için ideal bir icattı. Sonrası baktım bu böyle olmayacak. Hem mutfakta, hem kimyasal karışımlı hamurlar için aynı makinayı kullanmak doğru değil. Makina mutfağın oldu. Polimer kil için bir tane daha sipariş verdim. O zamandan bu yana malesef hamur açmaya hiç üşenmiyorum. Mantı, iki ayrı kalınlıkta makarna, çiğ börek ya da açac(hamur kızartmasına açac deriz biz) yapmak çocuk oyuncağı oldu. Çok ta lezzetli oluyor. Beze haline getirdiğiniz hamurları elinizle biraz yassılaştırıp makinanın 1 numaralı(en kalın) ayarında açıyorsunuz. Bu sırada hamuru bol unlarsanız daha kolay açılıyor. Daha da incelmesini isterseniz ayarını değiştirip tekrar açabiliyorsunuz. Açılan hamur parçasını makinanın makarna kesme bölümünden istediğiniz kalınlıkta olan bölüme yerleştirip kesilmesini zevkle izliyorsunuz. O arada benim gibi çiğ hamur seviyorsanız, ağzınıza birkaç parça atıp ıııhmmm gibi sesler çıkartıyorsunuz:)
Çok uzun oldukları için ben ortadan ikiye kesiyorum. Daha fazla parçaya da bölünebilir, erişte şeklinde de kesilebilir. Hemen yemeyecekseniz, mesela sabah yapıp akşam yemeğine pişirecekseniz, biraz fırında kurutabilirsiniz.
Sonrasında da bildiğimiz makarna gibi pişiriyorsunuz. Pişmiş halini fotoğraflayamadım. Sanırım çok acıkmıştık:)

11 yorum:

serrose dedi ki...

Supermis
makineyi kaca nerden aldin?
Afiyet olsun :)

sesiber dedi ki...

Serrose teşekkürler. Makinayı garantialısveris.com dan aldım.
2,5 yıl önce 35 tl den aldım. Sonra burada bir mağaza 25 ten getirdi, tüm arkadaşlarıma oradan alıp kargoladım. Şu anda garanti alışverişte satışı yok, baktım.
http://www.hobievi.com/product_info.php?products_id=2078
burada gördüm ararken, stokta yokmuş ama gelir sanırım.
Benimki italyandı, hiç sorun yaşamadım. Sonradan çıkan çin malı olanlardan kimse memnun değil. Eminönünde satılıyormuş çin malı olanlar, mutfağa kullanacaksan paslanmaz çelik olması çok önemli.
Sevgiler...

GeCe dedi ki...

aletleri restoranlarda olduğunu biliyordum gerçekten pratik nefis görünüyor

3prenses dedi ki...

harika ellerine sağlık.afiyet olsun.10 marifet logomuda ekledim.süper fikir.

GeCe dedi ki...

sesiciğim bende kod içine ekledim ama gadget ile hiç denemedim sanki olur gibime geliyor ama bir bakarım bende de etiket bulutu var ama 2-boyutlu bir de bunların 3-boyutlusu var ondan mı senin istediğin

Yelda dedi ki...

Teyzemlerinde var
Onlarda yapıyorlar
Hatta gün gibi yapıyorlar arkadaşlarıyla toplanıp yapıyorlar erişteyi sonra yapıp yiyolar, kalanıda kurutup bölüşüyolar
Şimdi görünce makinayı paylaşmak istedim. Afiyet bal şeker olsun arkadaşım
Ellerine sağlık

sesiber dedi ki...

3prensen güle güle kullan logonu:)
Yeldacım ne güzel fikir. Çok sağol.
Scripttips sen kimsin yahu:) Yoksa Gece misin? Ona sormuştum etiket bulutunu.

Paşa dedi ki...

o kişi gece değil onun adına be n cevap verim:P bu arada makineni güle güle kullan sevgile...

Adsız dedi ki...

Polimer kil çılgınlığımızda bende annemin makinasını araklamıştım. Kadıncağız makarna, erişte,kadayıf yaparım diye vermişti:),makina ilk almanyadan geldiği yıllarda annem tüm mahalleye ramazanda makarna erişte yapardıAnnem için kimse onun kadar düzgün makarna erişte kesemez diye ünlenmişti. Mühendislik okuyorum diye cetvellerimle ölçüp kestiğini yada bana kestirdiğini düşünürlerdi annemde onları hiç bozmazdı. Makinayıda meydana çıkarmazdı.
Bu arada en ince kademede açılan hamurdan,ince ayarda kesip fırında kızartıp üzerine yağlı şerbet döküp annem kadayıf yapardı.Şimdi o tat aklıma geldi ne çabuk tüketiyoruz güzellikleri,yokluğun verdiği mutluluktu belki damağımda kalan bilmiyorum şimdi ne yesem onlar gibi olmuyor.

*kelebekana*-* dedi ki...

harika ... çok işlevli bi makina araştırıp bende alacağım ..paylaşımın için teşekkürler..

mehbup dedi ki...

Annem üçgen gibi keser,bizim orada hamur buğraması denir.çok lezzetlidir..Kayınvaliden sizin gibi yapıyor..makine daha kolay herhalde en azından fazla vakit almıyordur..elinize sağlık.