Sayfalar

18 Mart 2009 Çarşamba

Lakap Mimi...

Embircim beni lakaplarımız konusunda mimlemiş.
Adımın değişik hallere sokulmasıyla oluşmuş lakaplarımdan başlayayım. Teyzelerim Siboş derlerdi, bazen de niyeyse Sipikoş:)
Okulda Sarı Papatya derlerdi, sonra Mavi ay dizisiyle birlikte Cybell oldum. Üniversiteye geldiğimde ilkokul lakabım geri geldi. Bu sefer sadece Papatya demeye başladılar. Yeğenim Ada arada havaya girip Sibooooş diye çağırıyor beni. Pis pis te sırıtarak. Eşimin taktıkları çok özel onu yazamam:) Oğlum Hamsi Kurdum der, nedenini bunca yıldır hala bulamadım. Eşimin yeğenleri de Cici derler bana. Bir de hacca gidip geldikten sonra Hacı diyenler de oluyor. Başkasına söylüyorlar sanıp dönüp bakmıyorum. Sonra ayılıyorum hıı o bendim diye:) Babamla annem de arada Hacı Kızım derler. Gelelim Sesibere... Bu benim yıllardır kullandığım nick. Eşimin, benim oğlumun adlarımızın ilk hecelerinden oluşuyor. O kadar alıştım ki ismim gibi oldu. Sonra sonra arkadaşlarım kısaltıp Sesi, Sesişko (Melteeem kulakların çınlasın) şeklinde kullanır oldular. Netten tanıştığım arkadaşlarımdan biri birgün dükkana ziyaretime gelecekti. ben merakla bekliyorum. Pasajın bir ucundan biri bağırıyor. Sesiiiiiiiiiiiii, diye. Sus Allah seni n'apmasın dedim. Millet te bakınıyor, kim bu Sesi:).
Yukarıdaki fotoğrafsa papatyalı evimizin bahçesinden papatyalı elbisemle bir nostalji:)
Bu postumu cici panelle yazdım. Ne güzel yapmışlar, ellerine sağlık yapanın. Ben de Bilun Sergun Bayan Baykuşu mimliyorum.

3 yorum:

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

En kısa zamanda geri döneceğim:) Benim kısa zamanlar size uzun gelebilir amaaaaaaaaaaa:)))))

Malla dedi ki...

Lakaplarının hepsi güzel ama papatya en güzel

Bilun ŞEN dedi ki...

Canım Sesiber'cim :) Ben de düşünüp duruyordum, ne yaratıcı, anlamı ne acaba diye? Anladım şimdi, çok da beğendim ;)
Ben de yazayım bi'an önce, çok teşekkürler..