Sayfalar

26 Mart 2009 Perşembe

Dergilerden Yaptım...

Dergi sayfalarını geri dönüştürdüm. Şu haliyle mumluk oldu ama asıl niyetim başka...
Nette bu tarz çalışmalara çok rastlıyordum. Ne zamandır aklımdaydı. Daha büyük çapta bir proje düşünüyordum aslında, bu ilk adım oldu diyelim.
Dergilerin renk açısından hoşuma giden sayfalarını düzgünce koparttım. Makasla hepsini düzelttim.
Fotoğraftaki eski bir dekoratif oyuncağın teliyle ilk kıvrımları verdim. Sonra elimle devam ettim. Elimin altında olduğu için bununla yaptım. Şiş te kullanılabilir. O akşam silikon tabancam bozulmuştu. Ben de bitim yerlerini minik minik kağıt bantlarla sabitledim. Sağlam da oldu.
Bu arada kutuyu da hazırladım. Yapıştırdıktan sonra işlem yapamam diye önceden ortasını delip asmak için ikiye katlayıp sutaşı geçirdim, içten düğümledim. Yan kenarlardan eşit aralıklarla delip sarkıtacağım sutaşıları için delik açtım ve sutaşıları bağladım.
Yeterli sayıya ulaşınca renk uyumuna dikkat ederek yanyana dizip bıraktım.
Kutu üzerine yerleştirdiğim sırayla sıcak silikonla yapıştırdım. (Bu işlemi ertesi gün yaptım, silikon tabancama kavuşunca...)
Hepsi yapışınca su bazlı vernikle 3 kat vernikledim. En son da sprey vernik sıktım. Taş gibi oldu:)
Aynı teknikle farklı yüzeyler kaplanabilir. Hatta önce çerçeve mi yapsam dedim ama evim bu tarz bir çerçeveyi kullanacak tarzda değil. Bunu da veranda için düşündüm.
Bu şekilde tabureler, sehpalar yapmışlar. İlk bakınca, dergiden ne kadar sağlam olabilir ki, diye düşünmüştüm. Fakat biraraya gelince o kadar sağlam duruyorlar ki, inanamazsınız...
Uzun bıraktığım sutaşlarını yukarıdan toplayıp asınca da bu şekilde duruyor. Daha önce tealight koyduğum kısım bunun tersiydi ve o kısımda da asmak için iki kat sutaşı var. İki türlü de kullanılabilir.
Henüz tam anlamıyla bitmedi aslında. Bu haliyle görün istedim. Aklımdakileri uygulayıp bitirince, bitmiş halini yerinde paylaşırım.

21 yorum:

Ayca Karaoglan dedi ki...

ellerine sağlık sesi'cim, ne denir ki :) bende de koca bir oda dergi var. atamıyorum :)) sağlamlık konusu beni de düşündürürdü ama taş gibi oldu demişsin :) denemeli, şimdi kaçıyorum cipsi içerde bir şeyler deviriyor :)))

sergun dedi ki...

öncelikle kutlarım, geri dönüşümleri çok seviyorum. ayrıca vernik işini belitmen çok iyi olmuş zira benim evvelden yaptığım dergiden ıvır zıvırlar eğilip bükülüyordu, demekki verniklemek gerekiyormuş. peki yalnızca su bazlı vernik sürmek sertleşmeyi sağlıyor mu yoksa esas sertleştiren sprey mi acaba?

Begonvilli Ev dedi ki...

Harika olmuş Sibel'ciğim. Zaten ben bu geri dönüşüm konusuna bayılıyorum. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

çok değşik olmuş gerçekten.. güle güle kullan.. :)

sesiber dedi ki...

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Sağlam olması aslında biraz da çok sıkı sarmaya bağlı. İçinde fazla boşluk olursa ezilebilir. Fakat bir de şu var, bir araya geldiklerinde sayı arttıkça dayanıklılığı da artıyor diye düşünüyorum...(kafasına elma düşen Newton gibi hissettim kendimi:) )
Mesela; bunu daha geniş boyutta çalışıp, kutu üzerine çalışacaksanız içine kum vs. doldurup, ağırlık kazandırıp, üzerine de cam kestirip sehpa olarak kullanabilirsiniz. Nette bu teknikle ayna çerçevesi görmüştüm, bir içimsuydu ama çok emekliydi. Tüm dergilerimi bitirebilecek kadar emekliydi.

sesiber dedi ki...

Serguncum, aslında vernik çok sertleştirmiyor, tabaka oluşturduğu için, suya, soyulmaya dayanıklılık sağlıyor. Sert olması birarada olmalarına ve çok sıkı sarımına bağlı bence. Yat verniğine cesaret edemedim, boyalarını akıtır diye.
Geri dönüşüm yüzünden evde görüntüde sinir bozucu haller olşuyor. Dün birsürü dal, yaprak topladım. Odanın başköşesinde duruyorlar, bakıp ilham gelsin diye:)

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ellerine saglik sevgili Sesiber, cok sik ve modern bir tasarim olmus :))

*kelebekana*-* dedi ki...

bende oğluma kalemlik yapayım ..eline sağlık çok ilginç fikirler ve sen uyguluyorsun ...

Unknown dedi ki...

süper bir çalışma olmuş,ellerine sağlık.

beyaz mendil dedi ki...

Yaratıcılık bun olsa gerek.Çok güzel olmuş,ellerine sağlık hayatım.

Malla dedi ki...

Çevreye yararlı , değişik bir çalışma olmuş. eline sağlık. Bu arada el projesine katılmak istedim ama herhalde olmucak beni affet şekerim. Sevgiler.

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Aaa süper olmuş hiç aklıma gelmezdi böyle birşey. Ellerine sağlık...

Duru Günaçan dedi ki...

sesi bu çalışma harika olmuş, gerçekten cıvıl cıvıl çok neşeli:)
ellerine sağlık.

GeCe dedi ki...

acaba bu bir sehpa mı olacak diyeceğim ama sutaşları var bakalım neler çıkacak şimdiden çok güzel olmuş

Cocukla Cocuk dedi ki...

kutun cok guzel olmuş uygulama cok guzel zaten...dediğin gibi cerceve hatta ayna da super oldurdu..verniklenebildiğine gore tek renk boyanabilir de değil mi??

ella dedi ki...

Çok farklı bir çalışma olmuş, eline sağlık. Gerçekten çok ilginç bir fikir bravo canım :))

tasarım mekani dedi ki...

Geridonusumlu fikirlere bayiliyorum.. mukemmel bir calisma olmus canim. seni kutlarim. devamini da bekliyorum. Hayirli geceler.medinem

Yelda dedi ki...

Çok şık olmuş canım
Ellerine sağlık tamamlanmamış hali bile çok güzel
Merakla bekliyorum son halini
İyi akşamlar

Aslı ERATAÇ dedi ki...

Sesicim,
Cok seker olmus, ellerine saglik. Ben cok severim boyle rengarenk seyleri:)

ironik dedi ki...

sesibercim çok güzel olmuş, ellerine sağlık :)
evet benim blogum ironikas.blogspot'tu ama uzun zamandır bir şeyler girmiyordum, bir de sadece kendi yaptıklarımı girdiğim için çok fazla girdisi yok. yaptıkça ekliyorum işte :)

esensdollsandpuppets dedi ki...

Çok beyendim Sesiber yine müthiş güzel şeyler üretmişsin .Seni keyifle izliyorum arkadaşım ve bende yapmaya karar verdim.