Sayfalar

28 Ocak 2012 Cumartesi

Prova Mankeni Aplikeli Yastık...

     
         Hergün yeni yazı girmeye niyet ettiğim halde, maillerimi bile zor fırsat bulup okuyabiliyorum. Arayı daha fazla açmadan gözlerim uykusuzluktan yanar vaziyette sizlere bu satılrarı yazıyorum. Ne kadar fedakar bir blogger olduğumu anlayın :) Siparişlerimin sıkışması, sömestr tatili dolayısıyla evde yaşanan gevşek yaşam tarzı dolayısıyla paylaşacak çok şey birikti. Aslında sırada kağıt garlandlar, kek süsleri vardı ama onların işi çok, fotoğraf çok, bu saatte göze alamadım. (Yazım sabah yayına girecek, şu anda da sabah olmasına az kaldı )
        Bu aplikeleri aylar önce hazırlayıp yerlerine yapıştırmıştım. Mankenlerin beden kısımları çiçekli, puantiyeli, pötikareli pamuklu ve tül kumaşlardan, ayakları keçeden. Yastık yapılmak için uzun süre kutuda bekledi. Bugün bir ütü dağını eritmeye çalışırken üstte görünen prova mankenli panoları da araya soktum. Ütü masasını kurulu görünce birkaç aplike yapıştırmadan rahat edemiyorum. Kelebekli kasnak panoyu daha önce yapmıştım. Ütüyle yapışan bu aplikelerden siz de almak ve çalışmalarınızda kullanmak isterseniz Emek Sensin Sesishapes'te satışta...
Yastığın ölçüleri 35 x 55 cm. Etsy ve Emek Sensin Sesiber'de satışta...

Önemli not:
Bir açıklama yapmayı uygun görüyorum. Bu tarz çalışmalarımın tasarım değeri yok. Birebir kopyalayabilirsiniz. Geçen hafta yaşanan tatsız kopyalanma olayına verdiğim tepkiden sonra çekincelerin olduğunu hissettim. Tamamen kendim tasarladığım ve elle kesim yaptığım ağaçlı, kuşlu runnerlarım için verdiğim tepki, aynı kişinin kurabiye adamlı runnerımın aynısını kopyalaması ve çalışmalarımı yakından takip eden arkadaşlarımın (destekleri için çok teşekkür ediyorum) bu parçanın kopyalanmasına verdiği tepkiyle birleşince sadece kurabiye adamlı runner üzerinde yoğunlaşıldı. Olay aplikeleri benden satın almadığı için tepki verdiğime, rakip gördüğüme getirildi. İşimde tek rakibim benim, tek aşmaya çalıştığım kendim. Eskiye dönüp baktığımda, yaptıklarımı beğenmediğim zaman mutlu oluyorum, yol katetmişim, diyorum. Bu sebeple kimseyle bir sorunum yok. Tanıdığım, tanımadığım başarıyı hakeden insanların başarılarını her zaman takdir eder ve hayran olurum. Satış yapmakla ilgili bir problemim de yok, daha çok kazanayım gibi bir hırsım yok, buna ihtiyacım da yok. Fakat yaptığım işlerin ayağa düşmemesi, özel olması, özgün olması da en büyük dileğim, hatta işim adına tek hedefim. Bu sebeple benim bu olaydaki asıl tepkim elle kesim yaptığım ve tasarladığım, yukarıda linkini verdiğim parçaya idi. Çünkü sıfırdan başlayıp kendim tasarladım.
Hazır sattığım aplikelerle yaptığım tüm çalışmalarımı kopyalamanızda benim için mahsur yok, çünkü bana göre onların tasarım değeri yok. Hatta bu konuda izin isteyenlere de gerek mailden, gerekse yorumlarda hep olumlu yanıt verdim. Link vermek, izin istemek dediğimiz ve basit gördüğümüz bu inceliklerin benim için anlamı ve değeri o kadar büyük ki, tek beklediğim bu zaten. 
Fakat bizzat kendim tasarladığım parçaların ticari amaçla kopyalanmasına razı değilim. Bunları kendiniz için yapın, hediye edin, ticari kopyalama olmadıktan sonra bunda kesinlikle sorun yok...

Mutlu haftasonları dilerim :)

8 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Çok şirin olmuş:)

dikiş-terapi dedi ki...

Hey Allah'ım!... Can evimden vuruldum. Bu kadar mı güzel olur bir şey? Elinize sağlık.

dikiş-terapi dedi ki...

Esinlenebilirim :)

Kardeşler Nikah Şekeri dedi ki...

Güzel bir çalışma olmuş sevgili sesiber,diğer çalışmalarınız gibi:)
Benimde cicilerimi görmeye gelirseniz çok sevinirim..
www.kardeslernikahsekeri.blogspot.com

okuyan dedi ki...

Çok güzel olmuş. Ellerine, emeğine sağlık.
Sevgilerimle.

neslinin atölyesi dedi ki...

gerçekten harika olmuş ellerinize sağlık, aplike çalışmalarını hep çok beğenmişimdir. teşekkürler

Unknown dedi ki...

cok orjinal olmus ,sevgiler

Stil Direktoru dedi ki...

Çok tarz günümüz trendi olmuş ablam, header yıkılıo!
Satışların bol olsun kafanı kaşıyama e mi? .)