Sayfalar

26 Kasım 2010 Cuma

Mavi mi Desem Yoksa Mor mu- Penye Tuniğim

        2-3 hafta önce Aniden aklıma fikir geldi ve 1 saatte diktim bu tuniği. Kalıp kullanmıyorum bu tarz tuniklerde. Hemen hemen diktiğim bütün tuniklerim bu tarz kesimli. Detaylarla farklılık katıyorum. Çok pratik bir kesimi ve dikimi var. Hatta dikmekten çok kesmekle oyalandım :) Kumaşı penye ama görenler uzaktan ince güderi sanıyor. Hafif parlak ve en çok sevdiğim renklerden biri. Bu ara çok fazla dikiş diktim. Dikilecek birçok model ve kumaş var aklımda ve stoğumda.
        Ön ortası birbirinin üzerine 20 cm. kadar geçiyor. 15 cm. dikiş içinde kalıyor. 5 cm. kadar da püskül kesimi için bıraktım. Bunlar göz kararı ölçüler. Siz daha farklı uygulayabilirsiniz. Ön ortasını önden fotoğraftaki açıklık olana kadar diktim.
        Kesimi görün diye uçuşa geçtim :)
Ön ve arka arasındaki fark, yaka açıklığı ve öndeki açıklık. Yan dikişleri dışarıdan yine 5-6 cm. pay bırakıp diktim ve püskül oluşturmak için kestim. Etek uçlarını da aynı şekilde kestim.
        Yaka için çok düşündüm. Divitin ya da keçe üzerine işleme yapıp küçük bir roba gibi çalışmak üzere yakayı derin kesmiştim. Prova sırasında başka renk-desen  katmaktan vazgeçtim. Zaten parça pincik bir model, daha fazla göz yormasn, dedim. Degaje yaka çalıştım. Yaka ve bedenin birleştiği yere püskül kesip hazırladığım şeriti geçirdim.
 Giyebilenler için aynı boy, giyemeyenler için daha uzunu elbise olarak ta kullanılabilir. Kemerle de şık duruyor.
       Yazdığım kadar sürmedi inanın. Penye dikmeyi çok seviyorum :) 
Sırada yine püsküllü,yine penye, toprak tonlarında bir etek-bluz var. Bu tunikten hemen sonra diktim. Fotoğraflayınca paylaşırım. Onu da çok sevdim.

10 yorum:

Nedret dedi ki...

Çok şık olmuş Sesiber'ciğim. Gülegüle giy.

Pelin Aksesuar dedi ki...

çok şık, çok hoş, çok otantik ve çok kullanışlı daha ne olsun :))
ellerine sağlık..

Ada Deniz dedi ki...

güle güle giy, çok şık olmuş

Guler dedi ki...

Ellerine sağlık, çok şık ve çuk havalı olmuş, güle güle giy ellerine sağlık..

yeşil inci dedi ki...

harika olmuş.bence çok farklı bir tasarım.bir şeyi merak ediyorum dikiş makinanız penye makinası mı.yoksa normal makinamı.

biyasimadahagirdim dedi ki...

waaw çok güzel olmuş ellerine sağlık, çok beğendim.
penye dikmedim hiç, iğne değiştirmek lazım, dikmez falan derler hep bende hiç merak edip denemedim:) sadece keserek birşetler yapmıştım bu modeli gördükten sonra kesin deneyeceğim:D

Swotpisces dedi ki...

gayet başarılı, emeğinize sağlık. :)

zeze dedi ki...

ÇOOK TESEKKÜR EDERİM RENKLİ HOBİ DÜNYASINDA OLMAK GÜZELMİŞ.SAYFANIZDA O EN RENKLİLERİNDEN..

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

harikasın ellerine sağlık canım çok şık

sesiber dedi ki...

Nedret ablacığım, Güler teyzeciğim, Pelincim, Örgüçantam, Swotpisces,Ada-Deniz çok çok teşekkür ederim.
Yeşil İnci, Bydg, çok teşekkürler. Makinam da iğnesi de özel değil. Penyeyi ortaokul yıllarında, annemden gizli gizli t-shirtleri modifiye ederkenden beri normal makina ve iğneyle dikiyorum. Tansiyon ayarını azıcık gevşetip, zig zag ayarında dikince dikiş esnediği için sorun olmuyor. Çok dar modellerde dikişler patlayabileceği için uygun olmaz ama rahat kesimli modellerde rahatça kullanabilrisiniz. Şimdiki makinalarda "esnek dikiş" denilen penye-triko-jarse gibi esneyen kumaşlara önerilen bir ayar var ama çok ağır diktiği için canımı sıkıyor. Dikim sırasında kumaşı elinizle çok çok hafif (çok değil aksi taktirde çok esner)düzelterek, elleriniz makina ayağının arkasında ve önünde kalan dikiş yoluna bastıracak şekilde dikerseniz muntazam oluyor. İplik seçerken de esnemeyen, nylonlu iplikleri değil merserize, pamuk ipleri kullanın. Mesela Gun markayı bu tarz dikişte sevmem ben, Drima tercihim.
Zezse, çok teşekkür ederim:) Bloguma hoşgeldin...