Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Handmade With Love By Sesiber For Her Dear Big Baby Son :)

       Bugün Pazartesi olması sebebiyle birikmiş ev işleri, yemek vs... arasında aklıma adam kurabiye yapmak düştü. Üst katı bitirip alt kata iner inmez ekmek yapma makinasına koyduğum malzemeler hamur haline gelirken işlerimi bitirdim.
       Bugün keçe bileklikleri fotoğraflayacaktım ama son kalan şarjımı da kurabiye adamlara harcadım. Zaten şu an itibarıyla benim de şarjım bitti. Hatta çok ta uykum geldi. Son bir hamleyle mail cevaplayıp post yazıyorum.
       Öğlen yemeğine eşim geldiğinde fırından henüz çıkmışlardı. Bebek gibi sevdi adamları. Tabağa dizmeme yardımcı oldu. Adamların bazıları kafalarını kaldırıp Chucky gibi bize bakıyorlar :) Tepsinin kenarına denk gelmiş kafaları, öyle pişmişler.
Adamların bazıları da sebepsiz yere neşelendiler, tıpkı benim gibi :)
 Hamurdan cevizden küçük bir parça ayırıp elimde kakaoyla karıştırdım. Damla çikolatam kalmamış. Gözleri ve düğmeleri kakaolu hamurla yaptım. Kalanından da tabaktaki köpeği yaptım.
       İş yorgunluğunun üzerine terapi gibi oldu kurabiye yapmak. Kurabiye pişen ve kokusu her yere yayılan ev bana hep sıcak ev, yuva duygusunu verir. Yaptığı kurabiyelerin, poğaçaların içine sevgisini katmayan anne var mıdır acaba???
Belki lazım olan olur. 
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gr tereyağ ya da yarım paket margarin (oda sıcaklığında diyor ama ben makinada yoğuracağım için mikrodalgada azıcık erittim )
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • aldığı kadar un
Afiyet olsun...


5 yorum:

Duru Günaçan dedi ki...

ellerine sağlık,afiyet olsun Sibel, öyle güzel yazmışsın ki kurabiye kokusu buralara kadar geldi:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Yerim ben onları yerim...:)

Haydins dedi ki...

Çok neşeli görünüyorlar :)

Yelda dedi ki...

Ellerine sağlık mis gibi kokusu buraya kadar geldi :)))

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerinize sağlık çok neşeli bu kurabiyeler:))