Sayfalar

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Sevgili Günlük- Benden Haberler...

       Üstü kapalı anlattığım sıkıntılarımı atıp silkelenmenin zamanı geldi. Geçen hafta sonu eşimin güzeller güzeli, girdiği yere neşe ve ışıltı getiren 22 yaşındaki yeğeni Seda bizimleydi. Bahçede miskin miskin salıncak keyfi yaparken bir söz söyledi ve bana okkalı bir ders verdi. "Ben depresyondaydım ama karar verdim, bugün çıktım", dedi....
       Aslında herşey isetmekle başlar, bunu çok iyi biliriz ama her olayda tekrar tekrar öğrenmemiz gerekir. Zaten bildiğimiz şeyleri, eşref anımızda çok sade bir anlatımla birinden duyarız ve silkeleniriz. İşte Seda da beni silkeledi :)

       Yaklaşık son 10 günü şüpheyle, endişeyle geçirdik. Aileden iki ayrı kişide kanser bulgularına rastlandı. Geçen hafta son anda aldığım siparişlerim dolayısıyla ertelediğimi sandığım, yazlığa taşınma işini aynı zamanda bu sebepten biraz daha ertelemiş olduk. İnternet bağlantımı bile yaptırmıştım, bugün arayıp iptal ettirdim. Bu evi nasılsa gideceğiz diye biraz boşlamıştım, iki gündür tekrar temizledim. Neyse sağlık olsun, hepsi olur.
       Kayınvalidemde sebebi bilinmeyen ve deride bir döküntü yapmayan, içten gelen bir kaşıntı başladı. Sonrası aldığı ilaçlar allerji yapmış olabilir, diye düşünüp doktora gitti. Karaciğer değerleri yüksek çıktı, gözlerde sarılık başladı. Daha önce eşimin halasını aynı belirtilerle pankreas kanserinden, çok kısa süre içinde kaybetmiştik. Doktor da bu şüpheleri doğrulayınca çok endişe ettik. Hafta sonu kaşıntısı için her akşam serum takıldı ama ağzının içine kadar kaşıntısı vardı. Pazartesi için, Ankara'da doktor randevusu vardı zaten. Gittiler ve o günden beri bir sürü tahlil, tetkik, kanser şüphesi eşliğiyle geçen 5 günün ardından bugün dönebildiler.
       Vücudumuz her gün ortalama 1 lt. safra sıvısı salgılarmış. Birşekilde bu sıvı atılamazsa da bu belirtileri verirmiş. Atamamasının sebebi karaciğeri tıkayan bir pankreas tümörü olabilirmiş, taş ya da çamur da olabilirmiş. Taş ya da çamur dedikleri de, o sıvının pıhtılaşmasıyla oluşurmuş. Tümör olmadığı bugün kesinleşti. 1 hafta içinde vücut kendiliğinden atabilirse atacak, yoksa haftaya ağızdan girilerek alınacak. Bu akşam kaşıntı yok ama bulantı ve titreme var. O da normalmiş.
       Böyle durumlarda internetten bilgi edinmek hem iyi, hem kötü. Her okuduğunuzu yakıştırıyorsunuz ve canınız sıkılıyor. Bir yandan da bilinçleniyorsunuz o ayrı.
       Teyzemin de kaburga kemiğinde olmaması gereken bir kitle bulundu ve biyopsi yapıldı. Onun sonuçları 13 gün sonra alınacak. Dualarınızı esirgemeyin. O benim en fırlama teyzem ve ona bu hastalık hiç mi hiç yakışmaz. Üstelik haftaya kızının düğünü var. Ben hariç herkes düğüne Hollanda'ya gidiyor. Ben son anda su koyverdim. Daha sakin bir zamanda gidip, teyzemle Paris' i gezeceğim...

       Bu üstüste gelen sağlık sorunları gerçekten çok üzdü bizi. Bununla kalmasını diliyorum. Bu arada gelen siparişler çok kafamı dağıttı. Nasıl kendimi toparlayıp yapacağım,diyordum ama onları yaparken herşeyi unuttum.
       Bu süreçte buradan, mailden, özelden, telefonla, güzel sürprizlerinizle hep yanımda  oldunuz. Çok teşekkür ederim.Dua etmenin, güzel düşüncenin gücüne inananlardanım. Dünyaya iyi şeyler, güzel şeyler dinletelim, güzel izler bırakalım ki, yankısı geri dönsün. Özellikle haberler açıkken ve siz duyuyorken yemek yemeyin. Bir araya gelip kötü haberleri konuşmayın. Son hafta buraya yazmak istemediğim çok çirkin haberlerle doluydu haber bültenleri. Kötü şeylerin tekrarlanmaması gerek bence. Yediğimize, içtiğimize, evlerimize, hücrelerimize siniyor pis enerjileri. Kaynak suları bunun için temizmiş biliyor muydunuz? Dünya üzerindeki kötülüklerden izole oldukları için. Elmas doğan ruhlarımızı kömüre çevirmeyelim. Çocuklarımızı iyi eğiterek kendi önlemlerimizi alalım. Paranoyaklığa varmadan, onların özgüvenini zedelemeden onları koruyalım, kendilerini korumayı, ifade edebilmeyi, hayır demeyi, cesur olmayı öğretelim. Tv. izlerken, müzik dinlerken bile biz seçici olalım ki, onların da zevkleri gelişsin.
       Yazacak çok şey var ama çok uykum geldi. Yazımı sabaha ayarlıyorum. Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum...
       Bundan sonra mavi, masmavi bir postla geleceğim size... (Allah nasip ederse tabii. Bu cümle son hafta bizzat yaşayarak balyoz gibi indi kafama...)

16 yorum:

Laçin Tenel dedi ki...

Çok geçmiş olsun.
İnşallah teyzende de kayınvalidende de herşey iyi çıkar.
Kötü haberlerin tekrarlanmamasını ben de savunuyorum, haber dinlerken yemek yiyemiyorum ben zaten.

Unknown dedi ki...

Cnm önce geçmiş olsun,Rabbim acil şifalar nasip etsin.Yazdıklarının hepsine katılıyorum,özellikle dua,"Eğer sizin duanız olmazsa ne ise yararsınız ?" buyurmakta Yüce Mevla,evet rabbim kendini hatırlatıyor bize,evet Allah nasip etmezse biz hiç birşey yapamayız,rabbim hakkımızda hayırlısını versin(çenem düştü uzattım kusura bakmayın)Allaha emanet olun.

Unknown dedi ki...

En içten dualarımı yolluyorum hastalarınıza.Allah en başta siz gençleri korusun.Her şey çok çokgüzel olsun canım

Gala Sanatevi dedi ki...

Söylediklerine katılmamak mümkün değil. Hatta üstüne bir dünya şey daha eklenebilir. Ama sözkonusu sağlık olunca, acil şifalar olur inş. demekten başka hiçbirimizin elimizden bir şey gelmiyor. Sen de hep iyi şeyler olacağını düşün ki, o kaynak suları gibi, kötülükleri kendinden uzaklaştır tamam mı canım?

dishekuş dedi ki...

Canım geçmiş olsun. kayınvalidene ve teyzene acil şifalar diliyorum.

Semra Merdan dedi ki...

Sibelcim,ne zamandır bloglardan uzakım.Şimdi okudum yazdıklarını.İnşallah düşünülen hiçbir kötü sonuçla karşılaşmayacaksınız.Lutfen moralini yuksek tut,evrene gönderdiğimiz her pozitif düşünce bize aynı şekilde geri dönüyor çunku.Rengarenk sayfalarını,neşeli yazılarını ama en önemlisi mutlu haberlerini bekliyorum.Dualarım sizinle arkadaşım.

Malla dedi ki...

Geçmiş olsun Sesi, Allah şifa versin. Hep iyi haberlerde buluşmak üzere...

Cicideko dedi ki...

Sibel ablacım çok geçmiş olsun ! Allah en kısa zamanda yakınlarına şifa versin.

E. Ali dedi ki...

Geçmiş olsun.

sesiber dedi ki...

Laçin, çok teşekkür ederim. İnşallah.

Turkuaz, çok sağol. Çok doğru yazdıkların. Amin.

Ninecim, teşekkür ederim duaların için. Allah nerede hasta olan varsa yardım etsin.

Çilek, çok teşekkür ederim. Çok daha iyiyim-iyiyiz şimdi. Böyle de gider inşallah.

Dishekuş, amin, çok sağol.

Katyacım, buna ben de çok inanıyorum ama bazen duygularımıza gem vuramıyoruz. Hep sağlıklı düşünemiyoruz. Şimdi moralimiz daha iyi, çok teşekkür ederim.

Mallacım, amin. Çok teşekkür ederim.

Deryacım, çok sağol (dün annenleydik)

E. Ali, çok teşekkür ederim. Sen de çok zor günler geçirdin. Geçirdin diyorum ama inşallah geçmiştir, iyisindir...

Cocukla Cocuk dedi ki...

Sibel'cim çok çok geçmiş olsun geldi mi üstüstge gelir ya bazen, inşallah teyzenden de iyi haberler alırsınız dualarımız sizinle.. olumlu düşüncenin gücüne ben de inanıyorum herşey iyi olacak umarım acil şifalar sevgiler

fiamma dedi ki...

sesicigim kayınvaldene cok sevindim aklım hep senden gelecek haberdeydi, çok sukur ki korkulan olmadı o safra yolunu stendle açıyorlar cokta basarılılar bu konuda. hepinize gecmişler olsun.insallah teyzenden de mujdeli haberler alırız. ben yasadığım icin biliyorum cok zor zamanlar bu bekleyiş sureleri...dualarım seninle...

Yasemin YILMAZ ILGAZ dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Acil şifalar.

sesiber dedi ki...

Çocuklaçocuk, çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.

Fiammacım, Çarşamba akşamına randevu alınmış, operasyon yapılacak sanırım.Çok teşekkür ederim.

Yasemin, çok teşekkür ederim.

3prenses dedi ki...

sibelcim çok geçmiş olsun.hastalarına hayırlı haberlerini alırsın inşallah.

... dedi ki...

sesiber ben de ne zamandır siteni ne güzel yaptın diyecektim. bu yazını okudum :(
geçmiş olsun