Sayfalar

6 Mayıs 2010 Perşembe

Olfa Oyuncaklarım - 45 mm. Rotary Cutter

         Gecikmeli de olsa nihayet bu konuyla ilgili yazı dizimi tamamladım. Pembe dizi kıvamında 3 bölüm halinde paylaşacağım .
         İlk fotoğrafta hepsinin toplu görünümü var. Olfa kesim matı, cetvel, 45 mm. Rotary Cutter, 18 mm. Rotary Cutter ve Circle Cutter. Hepsini tek tek tanıştıracağım. Hatta bundan sonraki iki post videolu. Video çekimlerini oğlum yaptı. Bu bölüme geldiğimizde, niye ona basmadın, niye bunu çekmedin şeklinde kavga ettiğimiz için, küstü gitti :)
        Tüm bu kesicileri kullanmak için kesim matı ve düz kesimler için bu özel cetvelin de olması şart. Nasıl bir malzemeyse, herşey kesiliyor, çiziliyor, onlara birşey olmuyor. Kesim matının üzerindeki ölçüler inch cinsinden. Mat ve cetvelle çalışmaya başladığımdan beri inch kullanmaya alıştım. Özellikle Etsy ürün açıklamalrında bu pratiğin çok faydasını gördüm ve görüyorum. Matın üzerindeki çizgiler, vs... kullanım açısından, kumaşı ortalamak, açılı kesim yapmak gibi durumlar için çok kolaylık sağlıyor. İlerleyen zamanlarda en büyüğünden sipariş vereceğim. Şimdilik bu bana yetiyor.
      En çok kullanılan model olan bu 45.mm lik kesici bir harika. Çok keskin döner bir bıçağı var. Bıçaklar istenildiğinde yedekleriyle değiştirilebiliyor.Kumaş kalınlığına göre, 2 ve daha fazla kat kumaşı birarada kesebiliyor. İnce sentetik keçenin 2-3 katını sorunsuz kesiyor. Alttaki fotoğrafta 2 katın kesilmiş halini görebilirsiniz.
       Bu bıçakla kesmenin makastan farkı, pratik oluşu, çok düzgün kesiyor oluşuı, baskı uygulayarak kestiğiniz için kumaşta ipliklenme olmaması, her bakımdan çok kullanışlı. Bıçağı kullanmadığınız zamanlarda emniyeti sağlamak için saptaki siyah tetiği iterek bıçağın koruyucusunu ortaya çıkarmış oluyorsunuz.
       Bu aletleri yıllardır görüyordum. İlk olarak, patchwork yaptığım zamanlarda aldığım dergilerde görmüştüm. Fakat kullanıp bana anlatan biri olmadığı için almakta kararsızdım. Nilüfer'le konuşurken onun tavsiyelerine güvenerek almaya karar verdim. Tüm dünyada en çok kullanılanı bu modelmiş. Özellikle Olfa markasının üstüne yokmuş. Onu da alayım, bunu da derken Nilüfer sağolsun diğerlerine de sahip olmama yardımcı oldu. Taaa Amerika'lardan alıp, yolladı bana, sağolsun...

Sonuç olarak bunlarla oynamaya bayılıyorum Tam teşekküllü kraft kadını oldum :)

8 yorum:

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

İşte bu yazıyı bekliyordum. Ben dikişle fazla uğraşmıyorum ama merak ediyordum. Videoları da görmek için sabırsızlanıyorum.
Bir delütfen dikkatli olalım, yönetmeni kızdırmayalım:)

Nil dedi ki...

Gule gule iyi gunlerde kullan Sibel'cim. Valla bu set benim elim ayagim. Cok eskiden annem bir patchwork yapmisti. Makasla keserken bazi yerleri hafif verev kestigi icin pot olmustu. Cani sikilip devam da etmemisti.

Olfa'nin bu matinin ozelligi kumaslar asla esnemiyor cunku dumduz kumasi uzerine serme imkani veriyor ve kumasi kaydirmiyor. Eminim cok guzel seyler cikacaktir o guzel ellerinden.

Soyledigin gibi Amerika'dan istenen her tur craft malzemesini gonderebilirim. Sadece bu set degil filo vs akliniza ne gelirse.

Sevgilerimle
Nilufer
www.nakpunar.blogspot.com
www.IsotLadies.blogspot.com

Unknown dedi ki...

güle güle kullan ,benim bu mat den varda bunların büyük olanları var daha degişik alabiliyorsa sipariş verebilirim resmini yollarım bulabilirse cok iyi olur benim için ...

YETENEK-SİZİN dedi ki...

hemen bi irtibata geçeyim.. teşekkürler bilgilendirme için...

iffetin günlüğü dedi ki...

Begun arkadaşımızda bu markayı tavsiye etmişti, ben sınger alabildim.Eh işte idare ediyoruz şimdilik..
Güle güle kullan..

Nilgün Komar dedi ki...

bende matımı aldım, kesicimi aldım.. ama cetvel almadım :) sanırım onsuz olmuyor.. bende öğrenmeye çalışıyorum demekki seni bir kat daha dikkatli izlemem gerek :) takipteyim.. muckkk

storium perde dedi ki...

merhaba !
tesadüfen gezerken gördüm.
bana 45 mm Olfa Circle Cutter adı ile tanımladığınız bıçaktan gerekiyor.
nilüfer hanım ile iletişime geçmeye çalıştım ama beceremedim.
bir de sualim var !
alkantara kumaşı falçata ile kestiğimde ipliklenmeye sebep oluyor, bu ipliklenmeyi aşamıyorum.
ultrasonic kesim makinasında denedim ipliklenme olmuyor ama ben bu alkantara kumaşı elde kesmem gerektiğinden sorunumu çözemiyorum.
acaba 45 mm Olfa Circle Cutter çözermi yoksa başka bir kesici önerebilirmisiniz ?
saygılarımla zafer.

sesiber dedi ki...

S. Perde,
Nilüfer işleirnin yoğunluğu dolayısıyla bu tür sipairşlerle ilgilenemiyor artık. Fakat sanırım Türkiye'de de satılıyordur. Googledan bir araştırın.
Circle cutter kusursuz daire kesim yapıyor. Falçatayla daire kesim yapmanız çok zor. Makasla bile daha iyi sonuç alırsınız.