Sayfalar

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Nazar Kuşları Sünnet Seti


      Geçtiğimiz hafta çalıştığım sünnet hediyesi kuşlu anahtarlıklar, altın yastığı ve maşallah bandından oluşan sünnet seti.
Yiyorum Büyüyorum' un annesi :) Zümrüt'ün oğlu, Alex Kaan için özel olarak tasarladım.
       Sünnet süslemeleri ne yazık ki, çoğunlukla satenler, simler, parıltılar içinde, annelerin kadınsı zevklerine göre (ki ben kadın ve anne olarak ta simli, şatafatlı takımları, havluları, vs... eşyaları kendim de kullanmam) yapılır. Ben buna çok karşıyım. Bu hazırlıklarda çocukların çocuk olduğunu unutmadan, onlara hitap edecek süslemeler kullanmaktan, hatta sadelikten yanayım. Zümrüt' le de aynı zevkte olunca ortaya bunlar çıktı. Kumaşçıya gidip sünnet sepeti süslemek için kumaş arıyorum, deyince saten kumaşların olduğu bölüme aldı beni. Bense kafamda pötikare düşüncesiyle girmiştim ve öyle de çıktım.

Aynı tema renklerle oynanarak kız ya da erkek bebek doğum mevlütlerinde de kullanılabilir.
Konu hakkındaki daha önceki yazımı ve kendi oğlum için 8 yıl önce diktiğim Winnie The Pooh temalı sünnet pikesini buradan görebilirsiniz...

20 yorum:

granny doodlez dedi ki...

... soooo many cute birds!!!
:o) Michaela

Nedret dedi ki...

Fevkalade güzel ve değişik olmuş. Ellerine sağlık. Böyle şeyler önemli, annesi ömür boyu saklayacaktır. Sevgiler.

violet dedi ki...

çok şirin olmuşlar elinize sağlık

Gülden YAPAR dedi ki...

ne kadar güzeller,ellerine sağlık canım.

herşeyden azıcık dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel olmuş bende oğlanların sünnetinde nazar boncuk temalı hediyeler dağıtmıştım herkes çok beğenmişti.

sufi dedi ki...

Bu anahtarlıkları taşıyana hiç nazar değer mi?Bu nazar boncuklu anahtarlıkla açılan kapılardan da giremez o malum negatif gücün nefesi.Ellerine sağlık canım,güzel tasarım sevgilerimle.

Ayca Karaoglan dedi ki...

Harika harika her zamanki gibi! Senin kuşlar her konsepte uyar sesi'cim :D Ellerine sağlık! İyi haftalar olsun...

Gulten dedi ki...

hepsi cok guzel, emeklerine saglik canim.:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

sünnet için ne güzel hediyeler bunlar, bakmaya doyamadım , nazar boncuklu olması ayrıca güzel...bizim sünnete ben de düşünmeye başlayım yavas yavas

Gala Sanatevi dedi ki...

Sibelciğim, muhteşem olmuş. Bayıldıımmmmm... Renk uyumu konusunda çok başarılısın gerçekten. Senin ellerine sağlık, arkadaşın da güle güle kullansın. Çocuklara yapılan işler konusunda seninle aynı fikirdeyim. Bende ahşap boyamada, çocuk odalarına altın yaldızlı,varaklı, simli yapılan her türlü objeye sinir oluyorum:((( Bu arada yazın benim oğlumda sünnet olacak, şimdiden söylüyorum bak:))) Sevgiler...

Mutlu Eller dedi ki...

Çok çok güzel. Yazdıklarınıza katılmamak elde değil. Ben de saten, parlak kumaşları oldum olası sevmem. Hele çocuklar için asla düşünemem bile! Pötikare kumaş ise çok iyi bir tercih. Ben de çok severim kendilerini...

YETENEK-SİZİN dedi ki...

llerine sağlık sibel abla,çok cici olmuş

NiLaY dedi ki...

tek kelimeyle harikalar :) ellerine sağlık..

Yasemin YILMAZ ILGAZ dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

AsOrTiK dedi ki...

iyiki kafanızdaki düşüncelerle girmiş ve de öyle çıkmışsınız dükkandan. zevkli düşünceleriniz yaptıklarınıza, sonuca yansımış: "mükemmel"

liza dedi ki...

Sibelciğim hepsi de harika olmuş.Şu pötikareyi çok seviyorum her şeye çok yakışıyor.Tabi birde hangi elden çıktığına bağlı:)) Yanlız şu linkini verdiğin sitede bulamadım senin pikeyi, nereye bakmak lazım.
Sevgiler

fuska dedi ki...

harika bir set olmuş. satenler kurdeleler çok kadınsı bence de. çocuklar için pamuklu kumaşlarla yapılan cıvıl cıvıl renkli çalışmalar daha hoş.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Arkadaşım kuşları öttürmüşün yine:)
Sevgiler:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Çok cici olmuş canım. Yine yine ellerine sağlık.
Önceki yazılarını da okudum. Geçmiş olsun. Şimdi herşey yolundadır umarım.

Yeşim dedi ki...

Süper olmuş tatlım ellerine sağlık :) bayıldım bu kuşlara :)