Sayfalar

4 Mayıs 2010 Salı

Çalıntı İçerik Şikayetleri İçin Google Yardımı

       Eskiden şahıslar tek tük içerik çalarlardı. Hala da yapanlar var da, çoğu çabalarımız sayesinde ya işin etiğini öğrendiler, ya bloglamayı bıraktılar, ya siteleri-blogları kapandı ya da işi profesyonele çevirip rssyle beslenmeye başladılar.
       Diğerlerinde yorumlarda şikayetinizi belirtip, çok çirkince de olsa karşıdan bir cevap geliyor da bu rss hırsızlarında duvarla konuşsanız daha iyi.
       Bazısı bunu normal bir şeymiş gibi görüyor, uyardığınız zaman o kadar mahçup oluyor ki, siz daha çok üzülüyorsunuz ama en azından bir kültür hizmetinde bulunmuş oluyorsunuz. Bazısı da var yabancı sitelerde ne var ne yok toplayıp, link vermeyi bırakın, fotoğrafların üzerine bir de aslan gibi blog adını, logosunu falan basıyor. Nasıl bir cahilliktir. Hiç mi empati kurmaz insan... Benim takı fotoğraflarımla Gittigidiyor'da satış yapan biri vardı. Bu tür siteler çok duyarlı, anında üyeliğini iptal ettiler. Son zamanlar Pasaj' daki arkadaşlarımın başına da geldi aynısı. Aynı sanal dükkan çatısı altında bile yapmaya cesaretleri var düşünün.

       Şahıs olanların bana genelde verdiği en kibar cevap. "Madem yayınlanmasını istemiyorsun, neden internete koyuyorsun?"
        -Benim emek ettiğim, düşündüğüm, tasarladığım, yazdığım, yaptığım,çizdiğim birşeyi benim diye yayınlıyorsam benimdir ve beğenip canın yayınlamak istiyorsa, bir zahmet izin alır ya da link verir öyle yayınlarsın. Buna çok memnun bile olurum. Bu işin edebi,terbiyesi budur. Bu konuda çok ciddiyim, hassasım, elimden geleni yaptım-yaparım. Yapmak isteyene de mutlaka ve mutlaka yardımcı olurum.
Peki her iki hırsıza karşı ne yapacağız?
       Son şikayetimde İngilizce'ydi. Türkçe' sini de yapmışlar. Çok ta iyi olmuş.
Tepkisiz kalmayın. Hatta ben bu linki buton olarak koyup blogumun baş köşesine yerleştirmeyi düşünüyorum.
Yazı için resim ararken sinerjik,org daki yazıyı gördüm. Okumanızı tavsiye ederim. Yazımdaki görsel de oradan...
          Konu hakkındaki yasal haklarımızı öğrenmek isterseniz Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nu okumanızı tavsiye ederim.

9 yorum:

nily21 dedi ki...

Doğru düzgün bir post hazırlamak, foto çekimi falan neredeyse 2-3 saatimizi alıyor.Biz bu kadar emek verirken, hırsız blogların adımızı bile geçirmeden kopyalaması büyük haksızlık.Bazıları (isim verip reklam yapmayacağım) yüzsüz direk yazıyorlar "bu blogdaki yazıların hepsi alıntıdır" diye.Bu konuyu engellemek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Duyarlılığın için teşekkürler. Sevgiler,
www.trendyandfriendly.blogspot.com

biryudumhobi dedi ki...

canım bu rss yi iptal edemiyormuyuz.bu adres http://www.dantelorgum.com/ benim ve başka birçok kişinin bütün emeğini çalıyor.yorum yazdım sadece 1 resim alıp link verip yayınlayabilirsin diye ama yine devam ediyor noktasına kadar çalmaya uyarıda yazsan işe yaranmıyor yine hırsızlığa devam.

Adsız dedi ki...

koy şekerim sen butonu bizde koyalım bıktık usandık bu hırsızlardan...link vermek bu kadar mı zor anlamıyorum

Nil dedi ki...

Helal olsun Sibel'cim. Maalesef Turkiyede yaptirim olmadigi icin herkes herseyi kendinde hak goruyor. Ama bu konuda insanlari da bilinclendirmek bizim elimizde. Ben bugun tekrar baska bir yazi yazdim. Bakalim ne dusunuyorsun. Bu konuda izninle senin verdigin linkleri kullanarak bende yazmak isterim.

Sevgilerimle
Nilufer

www.nakpunar.blogspot.com
www.isotladies.blogspot.com

hobizublog dedi ki...

çok güzel bir bilgi arkadaşım sağol..

Gülden YAPAR dedi ki...

Sesiber teşekkürler canım.Çok faydalı bir bilgi bu.Logoyu bloglarımıza koyup,yazını link olarak vereceğim.Hernekadar iyi bir blog yazarı olmasamda,bu konularda çok hassasım.Öpüyorum güzel yanaklarından:)

Gülden YAPAR dedi ki...

Bir teşekkür yorumu yazdım sanırım gitmedi canım.Hernekadar iyi bir blog yazarı olmasamda,bu konuda bende pek çoğumuz gibi hassasım.Logoyu ve yazının linkini bloglarımıza koyacağım.Tekrar teşekkürler sevgilerimle:)

Unknown dedi ki...

SABAH GÖRÜR GÖRMEZ HEMEN YAPTIM DEDİKLERİNİ ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER SESİCİĞİM

HÜRREM TAKI dedi ki...

aaa hay allah okumadım hatta benim bloğuma cvp yazarsın diye beklediğim için çok üstüne düşmedim belki hatırlamamışsındır diye.o zaman takılarım çok amatörceydi daha yeni yeni başlamıştım.ben gulenay:))