Sayfalar

28 Ocak 2011 Cuma

Yeşil Triko Tunik + Üç Yaka = Üç Tunik


Daha önce paylaştığım saç bantının ince triko kumaşıyla bu tuniği dikmiştim. Hiçbir model özelliği yok. Kalıpsız, bol beden ve kol kesimi, V yaka, büzgü yapılmış kol ağzına geniş manşetler. Hatta sade haliyle gecelik ya da ev temizliğinde giyebileceğiniz dandik bir parça. Tasarladığım üç ayrı modüler :) yaka modeliyle hareket katmaya çalıştım. Üç ayrı tuniğim oldu sanki...

Fotoğraflar kötü. Ama vallahi gerçeği daha güzel. Bugün giydim, 13 kadından olumlu görüş aldım. Evdeki 2 erkek te beğendi, e ben zaten beğendim, daha ne olsun :)

Makro çekim yapmaktan fotoğraf makinamı istediğim normal ayarlara döndüremiyorum. Flaşlı hiç olmuyor, flaşsız da bu kadar oluyor. En güzeli dış mekan çekimi ama meraklı bakışları göze almak gerek. Lakin fotoğraf çekme sırasında hop orada hop burada maymuna dönüyor insan.


Bu yakada kullandığım deri püsküllü parçaları, Facebook'tan arkadaşım Aynur Hanım, (kendisi tel kırma sanatını takıya çok güzel uyarlayan bir takı tasarımcısı ) geçen hafta içinden gelip yollamış bana. Birkaç farklı rengi daha var.
Bu dantelleri zamanında almıştım. Etsy'de sattım hatta. Kalanlardan kendime sakladıklarımı birçok yerde değerlendirdim. Bu da onlardan biri.

Kumaş kolyeyi önceki yazımda anlatmıştım.
Bu güzelim çantaya uyacak bir giysim olduğu için mutluyum.
Renkli Tasarımlar'ın hediyesi çantamı bu vesileyle kullanabildim.

Yazı panelimdeki sorun hala devam ediyor. Ne oldu da böyle oldu anlamıyorum. Html düzenle kısmından yazabiliyorum sadece. Bu da çok zaman alıyor, paragraf veremiyorum vs... Yazımdaki biçimsel bozukluk bundan dolayı.

Flavor Wave Fırın Aldım...

Sırada tunik postu vardı, bu da nereden çıktı demeyin. Hepsiburada'dan almıştım, bugün geldi, denedim, aklımdayken paylaşayım, dedim. Ben emin olmadığım ürünleri almayı düşündüğümde kullanıcı yorumlarından çok faydalanıyorum. Belki bu yazının da birilerine faydası dokunur. Bu ürün için, benzerleriyle karşılaştırıken kullanıcı yorumlarını okuyarak karar verdim. Aslında arkadaşlarımın tavsiyesiyle Tefal Actifry almayı düşünüyordum. Migros'ta indirime girmiş dedi arkadaşım. 2 kez gittim, bitti, gelecek, gelmeyecek dediler, hevesim kaçtı. İndirimli fiyatını bile bile de 400 lira vermek istemedim. Sonra unuttum gitti.
Geçenlerde Limango'da Dynamic Turbo Oven'ı görünce (çok ta ucuzdu), nette bir araştırma yaptım. Acura, Sinbo benzerlerini çıkarmış. En mantıklısı Flavor Wave Oven geldi. Üstelik te bu teknolojiyi ilk kullananlardanmış. Diğerleri taklit etmişler yani. Diğerlerinden farkı, fiyatı daha fazla, hacmi büyük (11 litre), hem de Hepsiburada ve Amazon'daki kullanıcı yorumlarından okuduğum kadarıyla daha iyi ve hızlı pişiriyormuş. 180 liraya düşmüştü. (Şu anda ortalama 250 lira)Neyse siparişimi verdim. Ertesi günü, yani dün öğleden sonra elime geçti.
Akşam yemeğinde tavuk yapacaktım. Onda deneyeyim, dedim. İki çeşit yemeği birarada pişirebiliyor. Alta tavuk, üste elma dilimi patates koydum. Gayet güzel ve çabuk pişirdi.(200 derecede 3o dk.) Patatesler elma dilimi olduğu için çıtır değildi ama lezzetliydi. Bilemiyorum, yağ koyup, daha ince doğranırsa nasıl olur. Kırmızı et, şinitzel, balık ve kumpir de ilk fırsatta denemek istediklerimden. Ayrıca kek, börek, pizza da yapıyormuş. Onları da sıraya alayım.
Cam kabı oldukça büyük ve ağır, fakat sağlık ve temizlik açısından kullanışlı. Bir de pişerken yiyecekleri her yönden görebilmeniz de çok güzel. Pişirme sırasında fotoğraftaki gibi çok gözalıcı bir ışık yayıyor. Zaten bu ışık enerjisiyle (kızılötesi ve halojen teknolojisiyle pişirme yapıyormuş)Kahvaltıya ekmek buğulaması da yapılır, şimdi aklıma geldi :)
Satın almak isterseniz ben buradan aldım. Şu an indirimsiz fiyatı geçerli ama takip edebilirsiniz. Kutuda olması gereken ekstralar (iki çeşit raf, maşa, yemek kitabı) dışında duvar separatörü ve daire şeklinde kalın folyodan bir parça geldi. Onun ne olduğunu anlamadım, biryerde de bulamadım. Sanırım tel ızgaraların üzerine koymak için (aralıklardan yiyecekler düşmesin diye). Kek vs. için içine kek kalıbı ya da tepsi konulabiliyormuş. Borcam da sığıyor ama pişirir mi bilmem. Daha ince bir tepsi daha mantıklı. Amazon'da kelepçeli kalıp dahil olanlarını gördüm, demek ki kullanılabiliyormuş. Silikon kalıplarla nasıl olur bilemiyorum.
Aşağıdaki bilgi Hepsiburada'da yazmıyor. Başka sitelerden buldum. Belki merak eden olur.
Flavor Wave Turbo Teknik Özellikleri:
Ağırlık : 9,5 Kg.
Cam Kase Çapı : 305 mm
Cam Kasa Kapasitesi : 11 Lt
Cam Kase Derinliği : 167 mm
Pişirme Sıcaklığı : 65c - 260c
Voltaj : 110v/120v-60 hz 220v/240v - 60 hz
Watt : 1300


(Bloggeryazı gönderme panelimde bir sorun var. Yazılarım görünmüyor, yazdığım yerde harfler çıkmıyor, html düzenle kısmından girip yazabiliyorum. Sizde var mı böyle bir sorun? )

27 Ocak 2011 Perşembe

Triko Kumaş Saç Bandı ve Bir Önizleme

Yapılış sırasına göre aslında bu en son çalışmam. Ondan önceki çalışmamdan artan kumaşlarla yaptım.
        Artık hemen hemen hepimizin çok iyi bildiği ve denediği klasik kumaş gül yapılış tekniğiyle yaptım. Kumaş triko olduğu için çok güzel ve kolay şekil aldı.
 Puantiyeli tül boyunluğun tülünden, tül çiçeklerle, boncuklarla süsledim.
 Aşağıdaki aksesuar da diktiğim tuniğin bir parçası. Gece çektiğim fotoğrafları beğenmedim. Tekrar fotoğraflayınca paylaşırım.

26 Ocak 2011 Çarşamba

Geri Dönüşüm- Kazaktan Hırka Yapmaca


       Genelde giymediğimiz kazaklardan battaniye yaparım veya yapmak için saklarım. Artık eskisi gibi kazak alışverişi de yapılmıyor. Küresel ısınmadan mı, kaloriferli ortamların artmasından mı, her nedense daha ince, hafif giysiler giyiyoruz. Bu kazak da alınıp ta fazla giyilmeyenlerden. Aynısının kırmızısı da var hatta. Bazı fikirler var ki, işime yaramayacaksa da bir kere denesem diye can atarım. Bu da öyle bir çalışma oldu. Belki 1-2 kez daha giyilme şansı verdim bu kazağa. İnce merserize kazaklara da uygulanabilir.
Önce kazağın tam ön ortasından işaret çizgisi aldım.
Çizgi boyunca esnetmeden kestim.
       Kesik kısmı temiz görünecek şekilde içe katlayıp, üzerine de danteli yerleştirip diktim. Danteli yerleştirirken dilimlerinin karşılıklı simetri oluşturmasına dikkat ettim. Dantelim yetmedi, yetseydi kol ağızlarına da geçirecektim. Siz yaparsanız aklınızda olsun. 

       Bu günlerde tadım yok. Gözüm hep uykuda. Allerji için kullandığım ilaçtan mıdır bilmiyorum ama bir an önce geçmesini diliyorum. Bir verimsizlik, bir bezmişlik, bir dalgınlık, bir miskinlik ki; hiç bana göre değil. Kendimden memnun değilim açıkçası. Sanki aylardan Kasım :(

22 Ocak 2011 Cumartesi

Puantiyeli Kutu Kaplama ve Puantiyeli İğnelik (Geri dönüşüm)

Bir önceki yazımda  önizlemesini ve fotoğraflı yapılış aşamalarını paylaştığım kutu kaplama çalışmamnı bitmiş hali. Hızımı alamayıp bir de kavanoz iğnelik, düğmelik yaptım.
Önceki yazımda üst kapağı hazırlamış orada kalmıştım. Keçenin üzerinden, kırmızı iplikle fotoğrafta gördüğünüz şekilde geçip, dilimli dolgun görüntüyü sağladım.apağın iç kısmına pötikare kumaş, kenarlarına krem rengi keten harç yapıştırdım.
Kapağın üzerine puantiyeli kumaştan gül ve yeşil ketenden içi elyaf dolgulu iki yaprak çalıştım ve onlarla süsledim. Farklı süslemeler de düşünülebilir.


Kapağı gövdeye sabitlemek için önce sağlam bir iplikle sıkıca 2 cm. kadar el dikişiyle diktim. Sonra fotoğraftaki keçe parçasını üzerine yapıştırdım.
Minik kavanozlar bizde hep bu şekilde değerlenir. Eli iğne tutan yakınlarıma giderken hediye götürüyorum. Çok memnun oluyorlar.

Daha önce yaptığım kavanoz değerlendirme, makara değerlendirme ve diğer iğne yastığı- iğnelik çalışmarım burada. Tüm kutu kaplama, süsleme çalışmarım da burada...

Sevgili Günlük- Ada'ya Minik Tepsi Boyadım

       Adacığıma tam bir yıl önce Sportacus figürlü transfer yapmak için aldığım tepsiyi nihayet bu akşam boyadım. Artık Sportacus aşkı bittiği için, ayıcıklı desenli peçete dekopajı çalıştım.
Önce tepsiyi zımparaladım. Sonra her kat arasında tekrar zımparalayarak 2 kat beyaza boyadım.
Beyaz boyaya biraz çivit mavi katarak pastel bir mavi elde ettim. İki kat ta yine her kat arasında zımparalayarak maviye boyadım.
Kullanacağım desenin etrafından istediğim şekilde kestiğim peçetenin en üst yüzeyini diğer katlarından ayırdım.
        Peçetenin yapışacağı kısma tutkalı sürdüm. Peçeteyi dikkatlice yapıştırdım. Yine çok hassas bir şekilde tutkalı tepsinin tüm iç yüzeyine sürdüm. Tutkalın kurumadan önceki hali böyle görünüyor. Kurudukça şeffaflaşıyor.
 Peçete dekopajın kenarlarını koyu maviyle tamamladım. Verniğim yoktu, henüz verniklemedim, yarına kaldı. Sırada bekleyen bir de büyük şımarık tepsi denilen bir tepsisi var Ada'nın. Bu akşamlık bu kadar yeter, dedim. O da birdahaki "ne yapsam, ne yapsam" akşamına kaldı.

:)
            Kuzucuğum akşam hastalanmış, Kan ve idrar tahlili yaptırmışlar. Kanında yüksek miktarda mikrop bulunmuş.Telefonda "teyzoeee benim kanımı çektiler (aldılar)" diye mızıldadı. Acilde, idrar tahlili için verilen bardağa çişini yaptıktan sonra, bardaktakini içmesi gerektiğini sanıp, korkup ağlayıp yanındakileri bayağı güldürmüş.

Önizleme- Geri Dönüşüm- Puantiyeli Kutu Kaplama

 Bu seferki önizlemeyi herzamankinden biraz değişik hazırladım. Önce aşamaları paylaşıyorum. Sonraki postta bitmişini göreceksiniz. 

       Çok severek yaptım bu çalışmayı. Zaten geri dönüşüm çalışmalarını, eskiyi yeni yapmayı hayatın her alanında çok seviyorum. Bu seferki metal bir helva kutusuydu. Puantiye ile çalışmayı seviyorum. Enerji veriyor, neşe veriyor, haz veriyor çalışırken. Hele bir de kırmızıysa...
 Daire şeklindeki alanları kaplarken her zaman geniş büzgü teğelinden faydalanıyorum. Daha muntazam ve pratik çalışmayı sağlıyor bu teğel.
Taban için hazırladığım daireyi yapıştırdıktan sonra, yan kenar için kestiğim parçayı yapıştırdım.
 Üst kısma da yine büzgü teğeli aldım...
 Temiz görüntü için kumaş kenarına bu kareli kurdelayı yapıştırdım.
       . Kendi metal kapağını kullanmadım. Kaplanınca kumaşla daraldığı için, kapatması zor oluyor, kumaşı zedeliyor. Ayrı bir kapak çalışmak için hem kalın kartondan, hem de süngerden, asıl kapağı baz alarak daire kestim. Karton ve süngeri birbirine yapıştırdım.
Kapağın çapından 7-8 cm. daha fazla keçe bir daire daha kesip kenarlarına geniş büzgü teğeli aldım.
Büyük dairenin içine elyafdoldurdum Birbirine yapıştırdığım karton ve süngerin sünger olan yüzeyiyle temaz edecek şekilde dikkatli bir şekilde birbirine yapıştırdım. (En zoru bu kısımdı)
Bundan sonrası diğer postta...

20 Ocak 2011 Perşembe

Doğal Keçe Kırmızı, Kuşlu Kemer

 Kalın doğal keçe üzerine aplike çalıştığım bu kemeri çok severek yaptım.


 Arka kısmında doğal kuzu derisi kullandım.
Sizin olsun isterseniz Pasaj'da ve Emek Sensin'de satışta...

19 Ocak 2011 Çarşamba

Sevgili Günlük-Etsy'den Kumaşlarım Geldi :)

        Yaklaşık 10 gün önce Etsy'den sipariş verdiğim Michael Miller kumaşlarım bu sabah biz kahvaltıdayken geldi. Paketi görünce siparişlerim olduğunu anlamadım, o kadar ince bir zarftı ki, aldığım kumaşların o zarfın içinde olabilceğini hayal edemedim. Kuzenimden beklediğim bir zarf vardı o sandım. Gönderene bakınca da daha da şaşırdım. Çünkü alışveriş yaptığım Etsy satıcısından geliyordu. Yoksa yanlışlık oldu da numune kumaş mı gönderdi diye düşündüm. Paketi açınca kumaşların vakumlandığını anladım ve bir ohhh çektim.
        Zaten hepsini ayrı ayrı beğenerek seçmiştim ama görünce daha da beğendim. Siparişlerimi biraz kolaylayıp, ilk fırsatta evim için yapmayı planladığım işlere başlamak için sabırsızlanıyorum. Bitince mutfağımdaki yerlerini alacaklar. Sonra bir posta sipariş daha verip salonum için birşeyler yapmak niyetindeyim.

Aynı kumaşlardan satan çok fazla Etsy satıcısı var elbette. Fakat merak edenler için ben buradan aldım.