Sayfalar

31 Mart 2009 Salı

3>15 (üç büyüktür onbeş) Nasıl mı? İşte Böyle...


Dün seçim telaşesindeydik. Gece gelen telefonlarla bölük-pörçük uyuyarak sabahladık. Bu seneki kadar ilginç bir seçim sonucu hiç görmedim. 14 yaşındaki oğlum bile en az bizim kadar merak ve heyecanla takip etti sonuçları. Onun bu duyarlılığı çok hoşumuza gitti. Büyüdüğünü birkez daha anladık.

İşin tuhafı oy kullanmaya giden biz dört kişi bulunduğumuz yerin kaderini değiştirdik. A ve B partileri burada oy bakımından yüksek potansiyeli olan partilerdi. Bizler son anda B partisine oy vermekten vazgeçip hiç ümit olmayan C partisine oyumuzu kullanmıştık. Kazanamayacağını bile bile üstelik. Sadece içimizin daha rahat etmesi için... Oy sayımı boyunca başabaş giden iki parti saat 22.00 sularında kazandıklarını ilan ettiler. Evet ikisi birden kendi gazetelerinde kendilerinin kazandığını açıklıyordu. İki birincimiz vardı. Yatmadan önce eşimin resmi kaynaklardan aldığı bilgi sayımın bittiği ve B partisinin A partisinden 15 oy farkla seçimi kazandığı yönündeydi.

Sabah 07:00 de gelen bir telefonla A partisi B partisine 3 oy farkla seçimi kazandı, haberini aldık, şaşırdık. 12 oy nereye gitmişti? Neyse, o sırada ağzımdan istemdışı " ......... 'nın kaderini değiştirdik" cümleleri çıktı. Eşim çok güldü buna. B partisi seçim sonuçlarına itiraz etmiş, bakalım hangisinin dediği olacak. İkisini de sevmem, yesinler birbirlerini...

Ne gariptir ki tadı tuzu yerinde oy kullanamadık. Geçmişe özlemim burada da öne çıktı.

Matematiksel hesaplar peşinde, kötülerin arasından daha az kötüsünü seçmeye çalıştık. Buna rağmen hesaplar o kadar inceydi ki 4 oyun bile kader değiştirebileceğini görmüş olduk.

5 yorum:

nalan dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
sesiber dedi ki...

Nalan abla telefon numaranın olduğu mesajını yanlışlıkla yayınlamışım, kaldırınca da böyle oldu:)))

*kelebek* dedi ki...

sizin orada kim kazandı ??a?b?c?

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Ülkem için hayırlı olan olsun diyeceğim ama...???!!! vs. vs.

sesiber dedi ki...

Burada oylar tekrar sayılmaya başlandı. İtirazlar yükselince. A ve B arasında kaldı. Bugün çevik kuvvet var, sokaklar öbek öbek insan dolu, kaynıyor ortalık, adliye sarayının önünde de izdiham var, eve zor attım kendimi.