Sayfalar

19 Kasım 2011 Cumartesi

Pasaj.com un Güvenlik Sorunu!

       2 gündür Facebook'ta konuştuğumuz ve karar verdiğimiz üzere birçok hatırı sayılır Pasaj üyesi, Pasaj dükkanlarımızı kapatıp Emek Sensin'e geçme, sürdürme kararı aldık. Bu kararı almamızdaki sebeplerden sonuncusu (çünkü Pasaj'ın duyarsızlığında bu bardağı taşıran son damla oldu) Pasaj'daki önemli güvenlik açığıdır. Pasaj üyelikleriyle hesaplarına giriş yapan kullanıcılar bir anda kendilerini başkalarının hesaplarında bulur oldular. İnanmayanlar için ekran görüntüleri mevcut. Bu durumda ne oldu? Ben başka bir üyenin hesap bilgilerini (banka bilgileri, adresi, özel mesajları vs... ) görüyorken, başkaları da benim bilgilerimi görebiliyor oldu. Aşağıda Pasaj'ın gizililik sözleşmesinin ilgili bölümünü göreceksiniz. Ne derece uyulduğu aşikar...

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

İşbu gizlilik politikası Site dahilinde herhangi bir ticari faaliyet yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın Site’ye giren tüm kullanıcılar için geçerlidir. Buna göre:
  • Üyelere ait kişisel bilgiler (ad, rumuz, e-posta adresi, posta adresi, telefon bilgileri, kredi kartı bilgileri, satın alınan ürünler vb.), aşağıda belirtilen durumlar hariç, kesinlikle üçüncü kişilerle paylaşılmamaktadır:
    • Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Yönetmelik v.b. yetkili hukuki otorite tarafından çıkarılan ve yürürlülükte olan hukuk kurallarının getirdiği zorunluluk hallerinde,
    • Yetkili idari ve adli otorite tarafından usulüne göre yürütülen bir araştırma veya soruşturmanın yürütümü amacıyla kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesi halinde,
    • Üyelerin hakları veya güvenliklerini korumak için bilgi vermenin gerekli olduğu hallerde,
NOKTACOM’un üyeleriyle akdettiği "PASAJ.COM Üyelik Sözleşmesi"nin gereklerini yerine getirmek ve bunları uygulamaya koymak amacıyla gerçek veya tüzel kişilerin talebi üzerine uygun gördüğü hallerde.


       Bu durumda haliyle Pasaj destek hattına mesajlar yollandı. Anlık bir sorun olduğuna dair cevaplar geldi fakat hala aynı sorun yaşanmakta. Pasaj ekibinin bunu bilinçli yaptığına kesinlikle inanmıyorum, fakat böyle bir güvenlik açığı varsa sorun tamamen çöüzlene dek, bir süreliğine sistemi kapatarak insanların mağduriyetine zemin hazırlanmamalıdır. Bundan öncesi yaşanılan sorunların haddi hesabı yok. Satış yapıyorsunuz, satış maili, müşteri özel mesajları mailinize düşmüyor. Tesadüfen görüyorsunuz satış yaptığınızı. Eğer 3 günü geçtiyse sizin satışınızdan haberiniz olmadığı için satışınız otomatik olarak iptal ediliyor. 



       Bu konuda bu kullanıcının profilini okumanızı tavsiye ederim. Aynısını ben de yaşadım, birçok arkadaşım da... Sorunlar destek ekibine iletiliyor, gelen cevap hep aynı, değişen birşeyse yok. Facebook duvarlarına yazdığınız işlerine gelmeyen mesajlar anında siliniyor. Başka zaman sorun çözmek için ortada olmayan ekip (varsa şayet)  mesaj silmede pek aktifler, pek sorumluluk bilincindeler.  


       Kısacası ben ve benim gibi düşünen birçok arkadaşım Pasaj hesaplarını kapatıp Türkiye'deki bu alanda tek sağlam alternatif olan Emek Sensin staış platformuna geçmeye, ya da satışlarımızı sürdürmeye karar verdik. Benim ve birçoğumuzun zaten Emek Sensin'de aktif dükkanları vardı. Olmayanlar yeni hesap açtılar... 


       Bizim gibi düşünen ve uygulayan, bloglarında konuyu paylaşmak isteyen arkadaşlar, yazımı da görseli de paylaşabilirler.   Görselimizi hazırlayan Gül'e çok teşekkürler... 

10 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

eline diline sağlık.. harika bir yazı olmuş... bende bir alıcı olmama rağmen olayı duyar duymaz hemen pasaj'daki hesabımı kapattım.. alıcısı kalmazsa satıcısı hiç olmaz mantığından yola çıktım dı :) emeksensin'de bol satışlı günler dilerim.. hemen üye olmaya oraya koşuyorum..

Nilgün Komar dedi ki...

aaa ben zaten Emeksensin'e üye olmuştum :)

ZüLâL'in dünyası dedi ki...

sevgili sesiber ben pasaja yeni katılmıştım bu konuyu burada paylaştığın için çok takdir ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum sana. paylaşım çok teşekkürler pasaj dükkanımı bende kapatıyorum

GÜLDEN TAKI dedi ki...

Merhabalar Sibel hanım.Ben de biraz önce pasaj daki dükkanımı, pasajdaki sorunlar giderilene dek kapatmış bulunmaktayım.
Bundan sonra EMEKSENSİN deki dükkanımı daha aktif hale getirmeye karar verdim.
Bu arada blog daki yazınız çok güzel olmuş, inşallah hepimizin ortak tutumu pasajı kendine getirir diye umut ediyorum.Sevgilerimle:)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

gülün ellerine sağlık çok hoş bir görsel hazırlamış.

ahyırlısı olsun inş. pasaj.com un aklı başaına gelir inş.

fiamma dedi ki...

Hayırlı Olsun Sesiciğim, umarım aynı sorun yaşanmaz bir daha...

Sevinç Yalınkılıç dedi ki...

SEVGİLİ SİBEL HARİKA BİR YAZI OLNUŞ ELİNE, KOLUNA, YÜREĞİNE SAĞLIK.UMARIM PASAJIN AKLI BAŞINA GELİR ...MUTLU PAZARLAR DİLİYORUM SEVGİLER:))

Stil Direktoru dedi ki...

Abla emeksensin can hamili yakınım bir sorun olursa yaz bu arada sana defalarca uğradım gittim geldim babam hastaydı vs hayırdır yoksun ne oldu sevgiler

sesiber dedi ki...

Desteğiniz için teşekkür ederim:)
Edacım, Can Bey ilk başladıkları günden itibaren her sornumuzla tek tek ilgilendi sağolsun. Birebir yazdıkalrımıza da hamili yakını kadar içten cevaplar aldık:)
Baban için facebooktan yazmıştım, okumadın mı?

Ponti dedi ki...

Merhabalar, bir çok emek sahibinin mağduriyetini, ve ciddi güvenlik sorunlarını gördükten sonra ben de pasaj.com'dan ürünlerimi çektim.
Her ne kadar bloğum çok yeni olsa da, belki birileri görür ve faydası olur ümidiyle yazınızı bloğumda paylaştım. Umarım bundan sonra baştan beri zaten çok beğendiğim emeksensin.com'a hakettiği değer verilir.

http://pontinintakilari.blogspot.com/