Sayfalar

11 Ağustos 2009 Salı

Sevgili Günlük- Fırında Etli Biber Dolması...

 
(fotoğrafa tıklayın büyüsün)
Dünkü hoşkıran kavurmasının yanına bizim akudurşiş dediğimiz ezme fasulye ve etli dolma yapmıştım.
Etli dolmayı son 3 kezdir fırında yapıyorum. Tam bizim sevdiğimiz gibi pirinçler hafif diri, üstü kızarık, tadı içinde oluyor. Böyle seviyorsanız siz de deneyin. Fırına vermeden önce üzerine biraz yağ gezdirip, rendelenmiş domates ve sıcak su ekledim. 180 derecede 30 dk.pişirdim. Pişme süresi bitince de fırının içinde bıraktım. Tam kıvamında pişti.
       İçim artınca yeşil dolmalık bibere kabak ve kırmızı biber de ekledim. Fırın kabıma sığmayanları ayrı bir fırın kabına koyup dondurucuya attım. Böyle herşeyin yarısını dondurucuya atıp Ramazanda acil durumlar için mühimmat biriktiriyorum :)

6 yorum:

  1. bu yazıyı bu saatte (3.00) okuyunca
    acıktığımı hissettim....
    ellerine sağlık. afiyet olsun sibelcim de bana müsaade ben bir
    buzdolabına doğru gideyim :))
    offff dolmalar çok güzeeellll :))))

    YanıtlaSil
  2. ooof sesiii bu harika görünüyor ellerine sağlık. görüntüsü bile doyurucu.)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık severim dolmayı etsiz olanını tabiki bu arada mimledim seni hadi kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  4. hmmm goruntu nefis...biz kardeşimle çok severdik biber dolmasını annem de bizim için sık sık pişirirdi babam "milli yemek " ismini takmıştı dolmaya..eline sağık sesibercim

    YanıtlaSil
  5. Of yaa.Gittim biber aldım.Annemden bir not sana.Biberleri tepsiye yan yatırır,bir yüzü kızarınca altta kalan yüzünü üste çevirir ve de ara ara tepsinin dibinden suyunu alarak dolmaların üzerine gezdirir.Yeme de yanında yat.Bütün yemekler fırında süper oluyor zaten.

    YanıtlaSil
  6. Ellerin dert görmesin çok iştah açıcı görünüyor.Birazını aldım:))Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Gerçekten içinizden geliyorsa yorum yazın. Lütfen burayı kendi reklamınızı yapmak için kullanmayın. Ayrıca Türkçe' yi katlederek ve adsız olarak yaptığınız yorumlar kayıtlara geçmeyecektir.