Sayfalar

22 Temmuz 2011 Cuma

Evimizdeki Kuşlar 5-Ferforje Tablo Süslendi...

       Evimizdeki kuşlar serisi için bahçeye çıktım nihayet. Geçenlerde paylaştığım ferforje tablomu keçe kuşlarla süsledim.
Ağaçlardan birini dilek ağacı yaptım.
Odalardan birine astım, o da güzel oldu ama daha çok gözümün önünde olsun diye verandaya astım.

 Yaptıklarımı megalomanlık derecesinde seviyorum desem.... Dedim gitti :)
 Bu gece 10 günlüğüne tatile gidiyoruz. Hiç görmediğimiz yerleri göreceğiz. Diğer tatillerimizden oldukça farklı bir tatil olacak. Oralardan yazar mıyım bilemiyorum. Şimdilik hoşçakalın...

15 Temmuz 2011 Cuma

...........................................................

       Başlık bile bulamadım. Ne için ölünüyor, öldürülüyor ben hala anlamadım. Tanıdığım birkaçına sordum, "ne istiyorsunuz? " somut bir cevap alamadım. Televizyonda heryerde soruluyor, "ne istiyorsunuz?" Benim mi anlayışım kıt, ne istediklerini hala anlayamadım.

       Kalbimde kin, düşmanlık beslemeyeyim diyorum ama söz dinlemiyor... Vatan sağolsun, demek adettendir ama kimle savaşıyoruz, kime feda ediyoruz bu gençleri, bilemedim. Askerlik meslek olmalı, ana kuzusu çocukları dağlara salanları da, onları duygusuzca vuranları da, buna normal gözüyle bakanları da  Allah tez zamanda yoketsin. Halkların kardeşliği, diyenlerin, aydınım diye ortada gezinenlerin birçoğu bunlara zemin hazırlıyor. Biz zaten hep kardeştik, kim girdi, ne zaman, nasıl girdi aramıza. Biz-siz bilmezdik, şimdi bizi her doğu, güneydoğu kökenli insanımıza şüpheyle baktıran bu gidişatı Allah islah etsin. Kendi halkını dahi düşünmeden silahın önüne katan o İmralı canavarını da, onun kulu-köpeği olan dağlardaki, şehirlerdeki  yandaşlarını da bu Mübarek günde, gecede Allah'a havale ediyorum. Allah'ım sen hayırlısını ver hepimiz için...

      Ben bu gece yarısı tam 24:00 'de ülkemin barışı, aydınlığı, refahı için dua ediyor olacağım. Toplu edilen dualar çabuk kabul olunurmuş. Katılmak isterseniz tam 24:00 'te aynı duada buluşalım. Berat Kandilimiz kutlu olsun.

9 Temmuz 2011 Cumartesi

Sevgili Günlük- Mutlu Eden Fotoğraflar

 

       Biraz önce kuzenimin oğlu Arda'nın (daha önce hamile kolyesi ve bebek odasını burada paylaşmıştım.) Facebook'ta görünce inanılmaz bir paylaşma isteği duydum. Belki sizin de yüzünüzde bir gülümsemeye sebep olur :)
 Kuzu kuzuyu besliyor :)
Mutlu haftasonları dilerim.
Blogger kumanda paneli değişmiş, farkettiniz mi?

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Park Temalı Ferforje Tablom ve Bir Mutluluk Önizlemesi (Yazıyla)


 Kuşlu askılarla birlikte Markafoni'den almıştım. Ağaçlara dilek ağacı gibi minik kurdelalar bağlamayı, minik keçe kuşlar yapmayı düşünüyorum. Nereye asacağıma tam olarak karar verdikten sonra yapabilirim. Fotoğrafta belli olmuyor ama oldukça büyük bir tablo.
Gölgeli fotograf olmuş, pek beğenmedim ama yerine astığımda tekrar fotoğraflayıp, paylaşırım. 

       Dün işle ilgili bir görüşme için İstanbul'daydım. Yakında çok güzel gelişmeler, haberler ve projelerle dolu yazılar okuyabilirsiniz blogumda. Çocukken olduğu gibi yazayım  "S" yle başlayan bir sürprizim var. Benim için olduğu kadar hobi ile ilgilenen birçoğumuz için de güzel paylaşımlar olacak. Sabırsızlanıyorum, Kaymaklı Kadayıf'ın deyimiyle sabıramıyorum ama Ağustos'u beklemek gerek.

1 Temmuz 2011 Cuma

Geri Dönüşüm- Gümüş Tepsi Boyama- Üstelik Vintage :)

Durdum durdum günde iki post yayınlar oldum, hadi hayırlısı :)

       Bu tepsilerden evde kaç tane var bilemiyorum. Tüm aile fertlerinde de en az bendeki kadar vardır. Eskiden beri sevmedim,sevemedim. Kusurabakma DALGIÇ GÜMÜŞ... Bu tarz tepsilere eski kristal-kesme bardaklar, çay takımları, su takımları yakışıyor belki ama onları da hiçbir zaman sevmedim. Zaten depremden geriye kırılmayan birşeyimiz kalmadı.
       Bu ara herşeyi beyaza boyamak, beyaz objelerle evi doldurmak istiyorum. Önceki iki postumda da bu beyaz etkiyi görebilirsiniz :)Tepsiye bir dantel tepsi örtüsü koyup fotoğraflamak istedim ama tüm beyaz dantelleri çayla boyadığım için olamadı. Şimdi birkaçını çamaşır suyuna batırsam mı diyorum. Geri dönüşümün bu kadar döneni, suyu çıkarılanı da görülmemiştir. Dantel örtü bulamayınca böyle neo klasik bir kombin yaptım. Zaten günlük hayatta da böyle kullanacağım. ( Bu arada bu masa örtümü çok seviyorum, üstelik hediye olduğu için daha da çok seviyorum. ) Eski-yeni herşeye "vintage" denilen bu sanal alemde gerçekten  vintage diyebileceğim bir parça bu :)
       Gelelim teknik bilgi kısmına... Henkel marka beyaz sprey boyayla, katların kurumasını bekleyerek, iki kat boyadım. Piyasadaki ucuz, ne idüğü belirsiz sprey boyaları kullanmayın, derim, Zaten iyi kapamıyorlar, daha az yüzey boyuyorlar, aynı hesaba geliyor, üstelik boya kalitesi çok farkediyor.


       Önce denemek amaçlı 1-2 fıs sıktım. Önce-Sonra kolajımda görebilirsiniz. Gerçi o 1-2 fısı ne akla hizmetse, tepsinin arka kısmında değil ön kısmında denemiş olmam da "olmasa ne yapacaktın Sibel " sorularına hedef yapıyor beni ama cevabım hazır; "tamam düşüncesizlik ettim ama o parıl parıl haliyle de kullanamıyordum ki, zaten" Birgün gelip bu gümüş tepsiler yine moda olursa ve ben ah vah edersem diye düşünüp, bir tanesini boyamadan bırakabilirim, belki...

English Home Takı Askıları

        Dün yazdığım posttaki çift kuşlu ferforje askıyla birlikte bu iki takı askılığını da English Home'dan aldım. Beğenen varsa bitmeden yetişsin. Manken formuna nerede görsem bayılırım, mağazadakilerin hepsini almamak için zor tuttum kendimi.
        Boyutları piyasadaki birçok takı askılığının aksine çok daha kullanışlı ve çok fazla parça alıyor. Manken formundakinin küpe asacak delikleri mevcut ama ben küpe ve yüzük asmak için  kız formunda olanı kullanmayı uygun buldum.
Aldığım üçlünün kuşlu olan diğer parçası. (dünkü yazımdan) Konsolun üzerine asıp uzun kolyelerimi asmak için aldım ama henüz duvarı delmeye vakit olmadı.